Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου. Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να την κάνεις να… ξανανιώσει.

Η λύση εξπρές: Για να τη μαλακώσεις στο άψε-σβήσε, βάλε τη σε ένα σκεύος ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων με ένα νωπό χαρτί κουζίνας από πάνω και άφησέ τη να ζεσταθεί για 20’’. Αν δεν έχει μαλακώσει μετά τα 20’’, επανέλαβε τη διαδικασία για περίπου ακόμα 20’’.

Η λύση των προνοητικών: Αν έχεις μερικές μέρες περιθώριο πριν φτιάξεις το γλυκό, βοήθησέ τη να μαλακώσει αργά επιστρατεύοντας κάποιο άλλο υλικό με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Πάρε μία φέτα ψωμί του τ0στ ή λίγες φέτες μήλου και τοποθέτησέ τα πάνω στη σκληρή μάζα, μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι ασφαλείας ή σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Σε ένα με δύο 24ωρα, θα έχει μαλακώσει.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία: Για να μην πετρώσει εξαρχής, διατήρησέ την αεροστεγώς κλεισμένη σε ένα δοχείο. Το μυστικό είναι να εκτίθεται σε όσο το δυνατόν μικρότερη ποσότητα αέρα. Επέλεξε λοιπόν ένα δοχείο όπου θα χωράει ίσα ίσα ή, αν την αποθηκεύσεις σε ένα μεγαλύτερο δοχείο, τοποθέτησέ την πρώτα σε πλαστικό σακουλάκι ασφαλείας και μετά στο δοχείο, φροντίζοντας προηγουμένως να πιέσεις το σακουλάκι για να αφαιρεθεί ο αέρας.

empty alt

Η ελληνική διατροφή το «νέο» βιάγκρα

«Ξεχάστε το βιάγκρα, αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες», υποστηρίζει η «Daily Mail» σε πρόσφατο άρθρο της υπογραμμίζοντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και στη σεξουαλική ζωή των ανδρών.
empty alt

Κανόνες για μια καλοφτιαγμένη μακαρονάδα

Στο βιβλίο της «Η μακαρονάδα της Πέμπτης» (εκδ. Ποταμός) η Αναστασία Λαμπρία, επικεφαλής των εκδόσεων Ποταμός, προτείνει 52+2 μακαρονάδες, μία για κάθε περίσταση και «τύπο ανθρώπου», όπως τη «Μακαρονάδα για τους κατάκοπους», «Για τους ξενιτεμένους», τη «Μακαρονάδα των ευτυχισμένων εραστών», «Των...
empty alt

Πώς θα απολαμβάνεις το τσάι σου σαν Βρετανός γαλαζοαίματος

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Ομελέτα – τορτίγια: σημειώσατε χ!

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
empty alt

Ζεστό κρασί και ζεστή σοκολάτα 2 σε 1!

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.
Back To Top