Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου. Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να την κάνεις να… ξανανιώσει.

Η λύση εξπρές: Για να τη μαλακώσεις στο άψε-σβήσε, βάλε τη σε ένα σκεύος ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων με ένα νωπό χαρτί κουζίνας από πάνω και άφησέ τη να ζεσταθεί για 20’’. Αν δεν έχει μαλακώσει μετά τα 20’’, επανέλαβε τη διαδικασία για περίπου ακόμα 20’’.

Η λύση των προνοητικών: Αν έχεις μερικές μέρες περιθώριο πριν φτιάξεις το γλυκό, βοήθησέ τη να μαλακώσει αργά επιστρατεύοντας κάποιο άλλο υλικό με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Πάρε μία φέτα ψωμί του τ0στ ή λίγες φέτες μήλου και τοποθέτησέ τα πάνω στη σκληρή μάζα, μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι ασφαλείας ή σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Σε ένα με δύο 24ωρα, θα έχει μαλακώσει.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία: Για να μην πετρώσει εξαρχής, διατήρησέ την αεροστεγώς κλεισμένη σε ένα δοχείο. Το μυστικό είναι να εκτίθεται σε όσο το δυνατόν μικρότερη ποσότητα αέρα. Επέλεξε λοιπόν ένα δοχείο όπου θα χωράει ίσα ίσα ή, αν την αποθηκεύσεις σε ένα μεγαλύτερο δοχείο, τοποθέτησέ την πρώτα σε πλαστικό σακουλάκι ασφαλείας και μετά στο δοχείο, φροντίζοντας προηγουμένως να πιέσεις το σακουλάκι για να αφαιρεθεί ο αέρας.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.

Back To Top