Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου. Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να την κάνεις να… ξανανιώσει.

Η λύση εξπρές: Για να τη μαλακώσεις στο άψε-σβήσε, βάλε τη σε ένα σκεύος ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων με ένα νωπό χαρτί κουζίνας από πάνω και άφησέ τη να ζεσταθεί για 20’’. Αν δεν έχει μαλακώσει μετά τα 20’’, επανέλαβε τη διαδικασία για περίπου ακόμα 20’’.

Η λύση των προνοητικών: Αν έχεις μερικές μέρες περιθώριο πριν φτιάξεις το γλυκό, βοήθησέ τη να μαλακώσει αργά επιστρατεύοντας κάποιο άλλο υλικό με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Πάρε μία φέτα ψωμί του τ0στ ή λίγες φέτες μήλου και τοποθέτησέ τα πάνω στη σκληρή μάζα, μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι ασφαλείας ή σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Σε ένα με δύο 24ωρα, θα έχει μαλακώσει.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία: Για να μην πετρώσει εξαρχής, διατήρησέ την αεροστεγώς κλεισμένη σε ένα δοχείο. Το μυστικό είναι να εκτίθεται σε όσο το δυνατόν μικρότερη ποσότητα αέρα. Επέλεξε λοιπόν ένα δοχείο όπου θα χωράει ίσα ίσα ή, αν την αποθηκεύσεις σε ένα μεγαλύτερο δοχείο, τοποθέτησέ την πρώτα σε πλαστικό σακουλάκι ασφαλείας και μετά στο δοχείο, φροντίζοντας προηγουμένως να πιέσεις το σακουλάκι για να αφαιρεθεί ο αέρας.

empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Γευστικό ταξίδι με προορισμό τη μεξικάνικη κουζίνα!

  Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

4 smoothies που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το σάκχαρο στο αίμα

Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, η διατροφή σας παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόληψη των αιχμών και των πτώσεων.
Back To Top