Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της:
Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο φύλλα χαρτί κουζίνας, μούσκεψέ τα σε νερό και τοποθέτησέ τα κάτω από την επιφάνεια κοπής. Η τριβή που θα δημιουργηθεί ανάμεσα στο βρεγμένο χαρτί κουζίνας και την επιφάνεια κοπής θα διατηρήσει την τελευταία σταθερή.