Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς!

Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς. Η μέση είναι όλη από γέμιση cheesecake και ολοκληρώνεται με ένα θρυμματισμένο μείγμα από μήλα και αλεύρι καρύδας για να έχει μια υπέροχη υφή μόλις ψηθεί!

Φυσικά είναι καλύτερο να είναι κρύο, αλλά σίγουρα θα μπορούσατε να το απολαύσετε και κατευθείαν από τον φούρνο. Απλώς φροντίστε να του αφήσετε λίγο χρόνο να σταθεροποιηθεί, διαφορετικά θα χαλάσει όταν προσπαθήσετε να το κόψετε. Απολαύστε το με λίγη από τη σάλτσα καραμέλας χωρίς ζάχαρη από πάνω!

Μπάρες Cheesecake με μήλο με καραμέλα με χαμηλές υδατάνθρακες

Η απολαυστική μπουκιά σας για αυτό το φθινόπωρο: Κρούστα από κουλουράκια γεμάτη με κρεμώδες cheesecake και από πάνω ένα τρίμμα μήλων.

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά

 Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

 Συνολικός χρόνος 1 ώρα

 Μερίδες 16 μπάρες

 Θερμίδες 229 kcal ανά μερίδα

Συστατικά

Κρούστα κουλουράκι

1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο

1 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού Caramel Liquid Stevia ή 1/2 φλιτζάνι γλυκαντικό της επιλογής σας

Γέμιση cheesecake

450 gr τυρί κρέμα θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/3 φλιτζάνι κρέμα παχύρρευστη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μήλου

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού καραμέλα υγρή στέβια

Επικάλυψη

3/4 φλιτζανιού μήλα χωρίς φλούδα, κομμένα σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καρύδας

1/2 κουταλάκι μπαχαρικά – κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακωμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού καραμέλα υγρή στέβια

applecheesekacebars

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Βάλτε τα υλικά της κρούστας μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Απλώστε σε ένα ταψί που έχετε είτε καλύψει με χαρτί ψησίματος ή έχετε λαδώσει/βουτυρώσει.

Συνδυάστε όλα τα υλικά του cheesecake σε ένα μίξερ ή χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενσωματωθούν καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη στέβια εάν χρειάζεται. Απλώνουμε τη γέμιση cheesecake πάνω από την κρούστα ομοιόμορφα.

Ανακατέψτε τα υλικά της επικάλυψης μαζί σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια πασπαλίστε το μείγμα πάνω από το cheesecake. Ψήνετε για 30 λεπτά και μετά αφήνετε να κρυώσει για 3-4 ώρες για να δέσει ή όλη τη νύχτα. Περιχύνετε με σάλτσα καραμέλας χωρίς ζάχαρη, αν θέλετε.

Στοιχεία για τη διατροφή

Καθαροί υδατάνθρακες: 4 γρ

Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες 229 Θερμίδες από Λίπος 189

% Καθημερινή αξία*

Λιπαρά 21 γρ 32%

Κορεσμένα λιπαρά 13g81%

Χοληστερίνη 61 mg 20%

Νάτριο 324 mg 14%

Κάλιο 59 mg 2%

Υδατάνθρακες 7g2%

Φυτικές ίνες 3g13%

Ζάχαρη 2 γρ 2%

Πρωτεΐνη 3g6%

Βιταμίνη Α 723IU14%

Βιταμίνη C 1mg1%

Ασβέστιο 41 mg 4%

Σίδηρος 1mg6%

* Οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.

empty alt

Τι συμβαίνει με το Καμαμπέρ;

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
empty alt

10 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να διατηρήσεις στην κατάψυξη

Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Τα πέντε μυστικά που θα διευκολύνουν και θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

1. Άνοιξε την αγκαλιά σου στις εναλλακτικές. Το γεγονός ότι ένας σεφ βραβευμένος με Michelin προτείνει μια συγκεκριμένη συνταγή με ζυμαρικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα μαγειρέψεις λίγο διαφορετικά.
empty alt

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
Back To Top