Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.

Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.

 

Πρόσθεσε μια πρέζα αλάτι για να τραβήξει την υγρασία και αφιερώστε χρόνο (ναι, περίπου 40 λεπτά!) Για να καραμελώσεις αργά και σωστά τα κρεμμύδια. Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας για τη μετατροπή των ταπεινών κρεμμυδιών σε απολαυστικά γευστικά γλυκά γευστικά, σχεδόν ζαχαρωμένα από τη δική τους φυσική περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Εάν το φτιάξετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, φτιάξε το το σαββατοκύριακο και αποθηκεύσε το ένα αεροστεγές δοχείο για να ζεσταθεί ξανά και να το φας όπως και όταν θέλεις – καλύτερα όταν καταναλώνεται εντός 4 έως 5 ημερών.

 

Αυτό είναι ένα απλό, απλό πιάτο με πιθανότητες παραλλαγής εδώ και εκεί. Δεν είσαι οπαδός του τυριού Gruyère; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις απολύτως οποιοδήποτε τυρί θέλεις στη θέση του. Για να το κάνεις χορτοφαγικό, αντικαθιστάς τον ζωμό βοδινού με ζωμό λαχανικών. Για να το κάνεις βίγκαν, αντικαθιστάς το βούτυρο με περισσότερο ελαιόλαδο και αντικαθιστάς το τυρί με θρεπτική μαγιά, θρυμματισμένα φρυγανισμένα καρύδια, ή λίγο πικάντικα καρυκεύματα. Εάν σου αρέσει η γεύση των φύλλων δάφνης, προσθέτεις ένα όταν βράζεις τον ζωμό το αφήνεις στο δοχείο και το αφαιρείς πριν το σερβίρεις. Η χρήση ρυζιού Basmati θα έχει ως αποτέλεσμα ένα ελαφρύ, αφράτο προϊόν – εάν προτιμάς πιο κολλώδες, βάζεις με λευκό ρύζι μικρού ή μεσαίου κόκκου. Για μια πιο θρεπτική εναλλακτική λύση, χρησιμοποιείς καστανό ρύζι, φροντίζοντας να αυξήσεις την ποσότητα του υγρού σε 4 φλιτζάνια και να μαγειρέψεις για λίγο περισσότερο, περίπου 30 λεπτά.

 

ΥΛΙΚΑ:

8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια, χωρισμένα

1 1/4 κουτ. αλάτι

6 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού, καθώς και περισσότερα για γαρνιτούρα

1 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 φλ. λευκό κρασί (προαιρετικό)

2 φλ. ρύζι μπασμάτι, ξεπλένεται και στραγγίζεται

3 φλ. ζωμός βοδινού με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Φρέσκο τεμαχισμένο Gruyère, για σερβίρισμα

Λεμόνι φέτες, για σερβίρισμα

fren2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνεις 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και το αλάτι και μαγειρεύεις, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να καραμελωθούν, 35 έως 40 λεπτά. Μεταφέρεις σε μπολ.

Στη συνέχεια, λιώνεις 1 ακόμη κουταλιά της σούπας βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτεις σκόρδο, θυμάρι και πιπέρι και ανακατεύεις μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέτεις το κρασί και το αφήνεις να ψηθεί μέχρι να εξατμιστεί ως επί το πλείστον.

Προσθέτεις το υπόλοιπο 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αφήνεις να λιώσει. Προσθέτεις το ρύζι, ανακατεύοντας μέχρι να ψηθούν οι κόκκοι, 3 έως 4 λεπτά. Επιστρέφεις τα ¾ των καραμελωμένων κρεμμυδιών στο δοχείο, διατηρώντας τα υπόλοιπα για γέμιση και ανακατεύεις για να συνδυαστούν τα υλικά.

Ρίχνεις το ζωμό, βράζεις και μετά μειώνεις τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία και καλύπτεις. Σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, περίπου 18 λεπτά.

Αφαίρεσε από τη φωτιά και το αφήνεις στο καλυμμένο δοχείο να παραμείνει για 5 λεπτά πριν αφαιρέσεις το καπάκι. Βάζεις σε πιάτο απαλά το ρύζι με ένα πιρούνι.

Συμπληρώνεις με τα υπόλοιπα καραμελωμένα κρεμμύδια, το τυρί, περισσότερο θυμάρι και μια φέτα λεμονιού, αν θέλεις, πριν από το σερβίρισμα.

 

 

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Με ποια σειρά προσθέτεις στο μπλέντερ τα υλικά για ένα σμούθι;

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
empty alt

Μια απολαυστική μέρα που τρώγεται με μανία: 19 Ιανουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Ποπ Κορν

Αχ, ποπ κορν! Νόστιμο και απολαυστικό, το ποπ κορν είναι μέρος τόσων πολλών παραδόσεων εκτός από ιδανικό σνακ στο σινεμά! Εύκολο, γρήγορο, έτοιμο ή σπιτικό, είναι η αγαπημένη αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα απόλαυση μικρών και μεγάλων.
Back To Top