Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.

Αρκεί να την αραιώσεις χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, για να τη μετατρέψεις σε μια βινεγκρέτ με πέστο, την οποία στη συνέχεια μπορείς να αξιοποιήσεις με τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς τρόπους:

Ως ντρέσινγκ λαχανικών. Τα βραστά ή ψητά λαχανικά αναζητούν κάτι που θα τα ολοκληρώσει. Τον ιδανικό συνοδό θα τον βρουν στο πρόσωπο μιας βινεγκρέτ με πέστο, η οποία συνδυάζει αρώματα των βοτάνων, λιπαρότητα και οξύτητα, την Αγία Τριάδα δηλαδή ενός ντρέσινγκ για σαλάτες.

Ως συνοδευτικό για κρέας και θαλασσινά. Η βινεγκρέτ με πέστο συμπληρώνει τέλεια μια ψητή μπριζόλα, τα οστρακοειδή αλλά και τα τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου. Επιπλέον, μια πράσινη πινελιά σε ένα πιάτο με κρέας το κάνει πιο υγιεινό. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε.

Ως γαρνιτούρα για σούπες. Η προετοιμασία μιας σούπας δεν τελειώνει πάντα με το σερβίρισμά της στο πιάτο. Αρκεί να προσθέσεις από πάνω λίγη βινεγκρέτ με πέστο (είτε μιλάμε για ντοματόσουπα είτε για σούπα λαχανικών είτε για κοτόσουπα) για να της δώσεις την επιπλέον γευστική πινελιά που μέχρι τώρα δεν ήξερες ότι χρειάζεται (αλλά θα το διαπιστώσεις μετά τη δοκιμή).

empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Πώς να κόβετε το κρεμμύδι χωρίς να ρίχνετε ούτε ένα δάκρυ!

Έχετε κουραστεί να καθαρίζετε κρεμμύδια και να μη σταματάτε τα δάκρυα; Θα θέλατε φυσικά να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα δάκρυα που προκαλεί αυτό το λαχανικό: όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, «σπάνε» κάποια κύτταρα και απελευθερώνεται ένα ένζυμο που μας κάνει να δακρύζουμε.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
Back To Top