Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει.

Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει. Εάν μπορείτε, συγκεντρώστε τα πάντα το προηγούμενο βράδυ και ψήστε τα το επόμενο πρωί.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 μεγάλα κρουασάν, κομμένα σε τέταρτα

6 φέτες μπέικον

8 αυγά

3 φλ. γάλα (κατά προτίμηση πλήρες)

1 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

2 κουτ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πιπέρι καγιέν

1 φλ. τεμαχισμένη γραβιέρα, διαιρεμένη

1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη

Βούτυρο, για το ταψί

krouasan

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Απλώστε κρουασάν σε ένα μεγάλο ταψί με κομμένη πλευρά προς τα πάνω και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, για 6 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίστε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και μετά κόψτε το σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα, την παχύρρευστη κρέμα, το σχοινόπρασο και το θυμάρι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και καγιέν και στη συνέχεια ανακατέψτε περίπου ¾ φλιτζάνι γραβιέρα και ¾ φλιτζάνι μοτσαρέλα.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί 9 x 13”. Σκορπίζετε τα κρουασάν και το μαγειρεμένο μπέικον στο ταψί και μετά ρίχνετε το μείγμα των αυγών από πάνω. Πιέστε απαλά τα κρουασάν για να βεβαιωθείτε ότι έχουν εμποτιστεί πλήρως στο μείγμα. (Αν έχετε χρόνο, βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά έως όλο το βράδυ.)

Όταν είστε έτοιμοι να το ψήσετε, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180-200°. Ρίξτε τα υπόλοιπα τυριά λίγο πριν το βάλετε στον φούρνο. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 45 λεπτά. Γαρνίρετε με περισσότερο σχοινόπρασο και σερβίρετε ζεστό.

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
Back To Top