Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους. Για τη γλυκιά γεύση, τις φυτικές ίνες και την ενέργεια που σου δίνουν. Και επειδή, όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς τρόπους, τόσο οι φρέσκοι όσο και οι αποξηραμένοι χουρμάδες (όχι μόνο ως σνακ).

Αρχικά, αφαιρείς το κουκούτσι, κόβοντας το φρούτο κατά μήκος. Αν θέλεις τους κόβεις σε δύο ξεχωριστά κομμάτια ή τους αφήνεις εν μέρει ενωμένους, αυτό είναι θέμα γούστου. Στη συνέχεια, τους προσθέτεις ως γαρνιτούρα σε γιαούρτι ή παγωτό, αλλά και σε πιο απρόβλεπτους συνδυασμούς, όπως σε πράσινες σαλάτες ή σε πλατό με τυρί ρικότα (ή κρέας ή άλλα είδη τυριών).

Μπορείς, ακόμα, να τους ρίξεις σε μια λαχανοσαλάτα ή να τους χτυπήσεις στο μπλέντερ και στη συνέχεια να προσθέσεις την πάστα τους σε γλυκιές σάλτσες και μαρινάδες, αντισταθμίζοντας έτσι την οξύτητα άλλων υλικών.

Αρκεί, πάντα, να τους καταναλώνεις σε μετρημένες δόσεις. Γιατί δίνουν και πολλές θερμίδες. Ιδιαίτερα οι αποξηραμένοι.

empty alt

Ο καφές ασπίδα για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

Δεν υπάρχει ευκολότερο γλυκό να φτιάξεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θέλεις να γιορτάσεις με ξεχωριστό τρόπο στο σπίτι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για ετοιμασίες; Φτιάξε σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

O σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις το ρύζι

Μπορείς να ξαναζεστάνεις άνετα ένα γεύμα με ρύζι που έχει περισσέψει; Εξαρτάται από το πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τότε που μαγειρεύτηκε.
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

Τηγανίτες με μπανάνα

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
empty alt

Η γεύση των καλοκαιρινών διακοπών σε ένα πιάτο

Δύο μεγάλες μας αγάπες του comfort αλλά και του γρήγορου φαγητού συναντώνται σε αυτό το πιάτο: τα ζυμαρικά και τα υλικά της σαλάτας – και μάλιστα της πιο ελληνικής και της πιο αγαπημένης, δηλαδή της χωριάτικης! Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά […]
Back To Top