Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις.

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις. Αυτή η συνταγή ζεστής σοκολάτας δημιουργήθηκε για όσους βρίσκονται στο στρατόπεδο «την αγαπώ», αν και είναι τόσο υπέροχη που σίγουρα θα βάλει σε πειρασμό και όσους διατείνονται ότι μισούν τη λευκή σοκολάτα. Συνδυασμένη με σπιτική σαντιγί, μίνι marshmallows και τραγανή καραμέλα μέντας, είναι το ιδανικό μαγικό ρόφημα που είτε έχει χιονίσει έξω είτε απλώς έχει πολύ κρύο θα σας ζεστάνει υπέροχα.

Σε αντίθεση με την κανονική ζεστή σοκολάτα μας, όπου συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιούμε γάλα με πλήρη λιπαρά, εδώ προτιμάμε να χρησιμοποιούμε μια επιλογή με χαμηλότερα λιπαρά για αυτή τη συνταγή. Επιτρέπει πραγματικά την κρεμώδη υφή της λευκής σοκολάτας (και όχι του γάλακτος), οπότε το 2% (γνωστός και ως μειωμένα λιπαρά) φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό που ταιριάζει καλύτερα. Αν σας αρέσει μια εξαιρετικά πλούσια λευκή ζεστή σοκολάτα, μπορείτε να αλλάξετε το 2% με πλήρες γάλα ή για μια πολύ πιο απολαυστική γουλιά, να ανταλλάξετε μια μερίδα της με βαριά κρέμα ή μισή-μισή.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 λεπτά

Συστατικά

4 φλ. 2% ή πλήρες γάλα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουτ. αλάτι

4 μπάρες λευκής σοκολάτας, 3 ψιλοκομμένες, 1 σπασμένη σε μεγάλα κομμάτια

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. μίνι marshmallows

Τριμμένες καραμέλες μέντας, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το γάλα, τη βανίλια και το αλάτι να σιγοβράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει λείο και ελαφρώς αφρώδες, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές, 2 έως 4 λεπτά.

Ρίχνουμε λευκή ζεστή σοκολάτα σε μεγάλες κούπες. Συμπληρώνουμε με μια γενναιόδωρη δόση σαντιγί και, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με marshmallows και μέντα, εάν θέλουμε. Ρίχνουμε σπασμένα κομμάτια σοκολάτας ή σκόνη κακάο σε σαντιγί.

empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]
empty alt

Οι διατροφικές συνήθειες και παραξενιές των δικτατόρων

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για την απόλαυση που ακούει στο όνομα πίτσα

Υπάρχουν πολύ λίγα πιάτα που έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο όπως η πίτσα. Το αυθεντικό ιταλικό πιάτο έχει επίσης σερβιριστεί εκ νέου με πολλούς τρόπους σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
Back To Top