Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις.

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις. Αυτή η συνταγή ζεστής σοκολάτας δημιουργήθηκε για όσους βρίσκονται στο στρατόπεδο «την αγαπώ», αν και είναι τόσο υπέροχη που σίγουρα θα βάλει σε πειρασμό και όσους διατείνονται ότι μισούν τη λευκή σοκολάτα. Συνδυασμένη με σπιτική σαντιγί, μίνι marshmallows και τραγανή καραμέλα μέντας, είναι το ιδανικό μαγικό ρόφημα που είτε έχει χιονίσει έξω είτε απλώς έχει πολύ κρύο θα σας ζεστάνει υπέροχα.

Σε αντίθεση με την κανονική ζεστή σοκολάτα μας, όπου συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιούμε γάλα με πλήρη λιπαρά, εδώ προτιμάμε να χρησιμοποιούμε μια επιλογή με χαμηλότερα λιπαρά για αυτή τη συνταγή. Επιτρέπει πραγματικά την κρεμώδη υφή της λευκής σοκολάτας (και όχι του γάλακτος), οπότε το 2% (γνωστός και ως μειωμένα λιπαρά) φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό που ταιριάζει καλύτερα. Αν σας αρέσει μια εξαιρετικά πλούσια λευκή ζεστή σοκολάτα, μπορείτε να αλλάξετε το 2% με πλήρες γάλα ή για μια πολύ πιο απολαυστική γουλιά, να ανταλλάξετε μια μερίδα της με βαριά κρέμα ή μισή-μισή.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 λεπτά

Συστατικά

4 φλ. 2% ή πλήρες γάλα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουτ. αλάτι

4 μπάρες λευκής σοκολάτας, 3 ψιλοκομμένες, 1 σπασμένη σε μεγάλα κομμάτια

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. μίνι marshmallows

Τριμμένες καραμέλες μέντας, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το γάλα, τη βανίλια και το αλάτι να σιγοβράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει λείο και ελαφρώς αφρώδες, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές, 2 έως 4 λεπτά.

Ρίχνουμε λευκή ζεστή σοκολάτα σε μεγάλες κούπες. Συμπληρώνουμε με μια γενναιόδωρη δόση σαντιγί και, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με marshmallows και μέντα, εάν θέλουμε. Ρίχνουμε σπασμένα κομμάτια σοκολάτας ή σκόνη κακάο σε σαντιγί.

empty alt

Τρώτε ψάρια βλέπετε καλύτερα

Καταναλώστε ψάρια για να προστατεύσετε την όρασή σας, λένε οι επιστήμονες. Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη από τις βλάβες που προκαλεί η νόσος στα μάτια τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
empty alt

Βγήκε η λίστα με τα «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά του 2017

Εκεί που πας να κάνεις την ανατροπή και να βάλεις στη ζωή σου τα φρούτα και τα λαχανικά, στα οποία βασίζεται εξάλλου η μεσογειακή διατροφή αλλά και το μυστικό της υγείας, βγαίνει μια λίστα και το μετανιώνεις στη στιγμή.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Κόκκινες τηγανητές ντομάτες – με άφθονο λιωμένο τυρί

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.
empty alt

Βάλσαμο ψυχής σε μορφή πατατόσουπας

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία

Back To Top