Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.

 

Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία. Για αυτό εδώ σας προτείνουμε μια εκδοχή που αποκτά μια έξτρα καλοκαιρινή υφή και παιχνιδιάρικη διάθεση, ελαφριά και αφρώδες με την προσθήκη ανθρακούχου νερού ή σόδας και την τέλεια αναλογία κρασιού και μπράντυ. Αντί να αγοράσετε έτοιμη σανγκρία, του εμπορίου, δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας!

Παίξτε με τις δοσολογίες, τα φρούτα, και τις γεύσεις και επιχειρήστε τους δικούς σας συνδυασμούς, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας…

 

Ποια είναι τα καλύτερα φρούτα για το σαγκρία; Θέλετε να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικά, γευστικά φρούτα που μπορούν να κάθονται στην κανάτα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να διαλύονται; Τα αγαπημένα μας είναι παρακάτω.

 

– Πορτοκάλια

 

– Μήλα

 

– Βατόμουρα

 

– Φράουλες

 

– Ροδάκινα

 

– Κράνμπερι

 

– Κεράσια

 

– Ανανάς

 

Πώς μπορώ να τα ετοιμάσω; Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από το ανθρακούχο νερό σε μια κανάτα και ψύξτε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Προσθέστε το ανθρακούχο νερό (ή τη σόδα) αμέσως πριν ξεκινήσετε να σερβίρετε στα ποτήρια.

 

sangria2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (750 mL) κόκκινο μπουκάλι κρασί

1 κουτί ανθρακούχο νερό

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1/2 ποτήρι κονιάκ (ή μπράντι)

1/4 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

1 μήλο, κομμένο σε φέτες

1 ποτήρι βατόμουρα

1 ποτήρι φράουλες κομμένες σε φέτες

Οδηγίες

Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατέψτε μαζί κρασί, το ανθρακούχο, χυμό πορτοκάλι, μπράντυ και ζάχαρη και στη συνέχεια ρίξτε τα πορτοκάλια, τα μήλα, τα βακκίνια και τις φράουλες και ανακατέψτε.

Αν το προτιμάτε πιο ελαφρύ και πιο παγωμένο μπορείτε να προσθέσετε παγάκια.

*extra tip: προσθέστε φρέσκα φυλλαράκι δυόσμο για ένα hint μοχίτο…

For spicy taste: αν είστε οπαδός των μπαχαρικών ρίξτε στην κανάτα ξυλαράκια κανέλα

 

 

empty alt

9 τρόποι να κόψεις 500 θερμίδες την ημέρα χωρίς γυμναστική!

Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς […]
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Τα 12 αιώνια προβλήματα στην κουζίνα σου και οι λύσεις τους

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Μπορεί να θεωρείς αυτονόητο, για παράδειγμα, ότι διατηρείς τα λεμόνια σου με το σωστό τρόπο ή ότι τα κόβεις με το σωστό τρόπο αλλά στην πραγματικότητα να υπάρχει ένας… ακόμα πιο σωστός τρόπος, που θα σε […]
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Έτσι θα μπορείς να παίρνεις πάντα σπιτικό φαγητό στη δουλειά

Αν αποφασίσεις να παίρνεις μαζί σου καθημερινά φαγητό στο γραφείο, το μαγείρεμα είναι προαιρετικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συστηματική οργάνωση, για να εφοδιαστείς με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη ώστε να «βγάλεις» την ημέρα σου.
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Ψητά μπιφτέκια τόνου σε στιλ σαμόσα

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.
Back To Top