Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία. Για αυτό εδώ σας προτείνουμε μια εκδοχή που αποκτά μια έξτρα καλοκαιρινή υφή και παιχνιδιάρικη διάθεση, ελαφριά και αφρώδες με την προσθήκη ανθρακούχου νερού ή σόδας και την τέλεια αναλογία κρασιού και μπράντυ. Αντί να αγοράσετε έτοιμη σανγκρία, του εμπορίου, δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας!
Παίξτε με τις δοσολογίες, τα φρούτα, και τις γεύσεις και επιχειρήστε τους δικούς σας συνδυασμούς, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας…
Ποια είναι τα καλύτερα φρούτα για το σαγκρία; Θέλετε να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικά, γευστικά φρούτα που μπορούν να κάθονται στην κανάτα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να διαλύονται; Τα αγαπημένα μας είναι παρακάτω.
– Πορτοκάλια
– Μήλα
– Βατόμουρα
– Φράουλες
– Ροδάκινα
– Κράνμπερι
– Κεράσια
– Ανανάς
Πώς μπορώ να τα ετοιμάσω; Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από το ανθρακούχο νερό σε μια κανάτα και ψύξτε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Προσθέστε το ανθρακούχο νερό (ή τη σόδα) αμέσως πριν ξεκινήσετε να σερβίρετε στα ποτήρια.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 (750 mL) κόκκινο μπουκάλι κρασί
1 κουτί ανθρακούχο νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι κονιάκ (ή μπράντι)
1/4 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
1 μήλο, κομμένο σε φέτες
1 ποτήρι βατόμουρα
1 ποτήρι φράουλες κομμένες σε φέτες
Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατέψτε μαζί κρασί, το ανθρακούχο, χυμό πορτοκάλι, μπράντυ και ζάχαρη και στη συνέχεια ρίξτε τα πορτοκάλια, τα μήλα, τα βακκίνια και τις φράουλες και ανακατέψτε.
Αν το προτιμάτε πιο ελαφρύ και πιο παγωμένο μπορείτε να προσθέσετε παγάκια.
*extra tip: προσθέστε φρέσκα φυλλαράκι δυόσμο για ένα hint μοχίτο…
For spicy taste: αν είστε οπαδός των μπαχαρικών ρίξτε στην κανάτα ξυλαράκια κανέλα