Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις.

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις. Αυτή η συνταγή ζεστής σοκολάτας δημιουργήθηκε για όσους βρίσκονται στο στρατόπεδο «την αγαπώ», αν και είναι τόσο υπέροχη που σίγουρα θα βάλει σε πειρασμό και όσους διατείνονται ότι μισούν τη λευκή σοκολάτα. Συνδυασμένη με σπιτική σαντιγί, μίνι marshmallows και τραγανή καραμέλα μέντας, είναι το ιδανικό μαγικό ρόφημα που είτε έχει χιονίσει έξω είτε απλώς έχει πολύ κρύο θα σας ζεστάνει υπέροχα.

Σε αντίθεση με την κανονική ζεστή σοκολάτα μας, όπου συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιούμε γάλα με πλήρη λιπαρά, εδώ προτιμάμε να χρησιμοποιούμε μια επιλογή με χαμηλότερα λιπαρά για αυτή τη συνταγή. Επιτρέπει πραγματικά την κρεμώδη υφή της λευκής σοκολάτας (και όχι του γάλακτος), οπότε το 2% (γνωστός και ως μειωμένα λιπαρά) φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό που ταιριάζει καλύτερα. Αν σας αρέσει μια εξαιρετικά πλούσια λευκή ζεστή σοκολάτα, μπορείτε να αλλάξετε το 2% με πλήρες γάλα ή για μια πολύ πιο απολαυστική γουλιά, να ανταλλάξετε μια μερίδα της με βαριά κρέμα ή μισή-μισή.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 λεπτά

Συστατικά

4 φλ. 2% ή πλήρες γάλα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουτ. αλάτι

4 μπάρες λευκής σοκολάτας, 3 ψιλοκομμένες, 1 σπασμένη σε μεγάλα κομμάτια

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. μίνι marshmallows

Τριμμένες καραμέλες μέντας, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το γάλα, τη βανίλια και το αλάτι να σιγοβράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει λείο και ελαφρώς αφρώδες, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές, 2 έως 4 λεπτά.

Ρίχνουμε λευκή ζεστή σοκολάτα σε μεγάλες κούπες. Συμπληρώνουμε με μια γενναιόδωρη δόση σαντιγί και, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με marshmallows και μέντα, εάν θέλουμε. Ρίχνουμε σπασμένα κομμάτια σοκολάτας ή σκόνη κακάο σε σαντιγί.

empty alt

Ας ξαναδούμε τα φυτικά λιπαρά

Πόσο αθώα είναι τελικά τα φυτικά λιπαρά; Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι η αυξημένη κατανάλωση τους μπορεί να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

Κεφτεδάκια: 5 tips για να τα κάνεις πεντανόστιμα

Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Το απόλυτο burger του καλοκαιριού είναι με σολομό!

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Αφού έχεις γίνει ειδική στο να φτιάχνεις και να ψήνεις ψωμί είσαι έτοιμη να περάσεις και σε πιο παραδοσιακά αρτοαπαρασκευάσματα.
Back To Top