Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις.

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις. Αυτή η συνταγή ζεστής σοκολάτας δημιουργήθηκε για όσους βρίσκονται στο στρατόπεδο «την αγαπώ», αν και είναι τόσο υπέροχη που σίγουρα θα βάλει σε πειρασμό και όσους διατείνονται ότι μισούν τη λευκή σοκολάτα. Συνδυασμένη με σπιτική σαντιγί, μίνι marshmallows και τραγανή καραμέλα μέντας, είναι το ιδανικό μαγικό ρόφημα που είτε έχει χιονίσει έξω είτε απλώς έχει πολύ κρύο θα σας ζεστάνει υπέροχα.

Σε αντίθεση με την κανονική ζεστή σοκολάτα μας, όπου συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιούμε γάλα με πλήρη λιπαρά, εδώ προτιμάμε να χρησιμοποιούμε μια επιλογή με χαμηλότερα λιπαρά για αυτή τη συνταγή. Επιτρέπει πραγματικά την κρεμώδη υφή της λευκής σοκολάτας (και όχι του γάλακτος), οπότε το 2% (γνωστός και ως μειωμένα λιπαρά) φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό που ταιριάζει καλύτερα. Αν σας αρέσει μια εξαιρετικά πλούσια λευκή ζεστή σοκολάτα, μπορείτε να αλλάξετε το 2% με πλήρες γάλα ή για μια πολύ πιο απολαυστική γουλιά, να ανταλλάξετε μια μερίδα της με βαριά κρέμα ή μισή-μισή.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 λεπτά

Συστατικά

4 φλ. 2% ή πλήρες γάλα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουτ. αλάτι

4 μπάρες λευκής σοκολάτας, 3 ψιλοκομμένες, 1 σπασμένη σε μεγάλα κομμάτια

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. μίνι marshmallows

Τριμμένες καραμέλες μέντας, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το γάλα, τη βανίλια και το αλάτι να σιγοβράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει λείο και ελαφρώς αφρώδες, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές, 2 έως 4 λεπτά.

Ρίχνουμε λευκή ζεστή σοκολάτα σε μεγάλες κούπες. Συμπληρώνουμε με μια γενναιόδωρη δόση σαντιγί και, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με marshmallows και μέντα, εάν θέλουμε. Ρίχνουμε σπασμένα κομμάτια σοκολάτας ή σκόνη κακάο σε σαντιγί.

empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

7 τρόποι να κάνεις οικονομία στα ψώνια σου

Αν τα ψώνια στο σουπερμάρκετ «στραγγίζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό σου, κάνοντας κάποιες απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορείς να τα μειώσεις αισθητά χωρίς να στερηθείς.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Ένα χρόνο μετά… με την πανδημία να έχει φέρει στα όριά του ακόμα και τον δημιουργικό εαυτό σου, αφού έχεις γίνει ειδική στο να φτιάχνεις και να ψήνεις ψωμί είσαι έτοιμη να περάσεις και σε πιο παραδοσιακά αρτοαπαρασκευάσματα.
empty alt

Dalgona Coffee ή Dalgona Martini – δες πώς να φτιάξεις και τα δύο

Ο καφές Dalgona—ξεκίνησε ως τάση Tik Tok και τώρα έχει εκραγεί σε όλο το διαδίκτυο ως το It-Drink της στιγμής, ιδιαίτερα από την στιγμή που η λέξη dalgona έγινε ακόμα πιο διάσημη μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν παγκοσμίως τo Squid Game.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
Back To Top