Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση;

Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, γίνονται τραγανές, ενώ η σάρκα τους διατηρείται πιο ζουμερή και τρυφερή. Μπορείς επίσης να προσθέσεις στο λάδι τηγανίσματος αρωματικά βότανα, που θα τις αρωματίσουν και θα τους δώσουν γεύση μέσα-έξω.

Για να συμπληρώσεις μια ακόμα πινελιά τελειότητας, μόλις τις βγάλεις από το καυτό λάδι (προτίμησε να τις τηγανίσεις σε ελαιόλαδο) πασπάλισέ τις αμέσως με αλάτι. Έτσι, οι κόκκοι αλατιού θα προσκολληθούν στο κέλυφός. Αν, θέλεις, από πάνω, ρίχνεις και μερικές σταγόνες λεμονιού.

Και τι γίνεται με το κεφάλι της γαρίδας; Το αφήνεις πριν από το τηγάνισμα ή το αφαιρείς; Η παραπάνω συνταγή θα πετύχει και στις δυο περιπτώσεις.

Τέλος, προτίμησε να αγοράζεις φρέσκιες γαρίδες ή, αν δεν είναι διαθέσιμες, μπορείς να συμβιβαστείς με τις κατεψυγμένες (η βαθιά ψύξη άλλωστε δεν αλλοιώνει την υφή τους) αρκεί να είναι τοπικές και να μην προέρχονται από κάποια μακρινή θάλασσα αμφίβολης καθαρότητας.

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Οι σταρ της Αμερικής κάνουν γενναίες δωρεές σε οργανισμούς τροφίμων

Εδώ είναι κάποιες από τις προσωπικότητες που έχουν δωρίσει στους οργανισμούς τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι στιγμής.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Αφού έχεις γίνει ειδική στο να φτιάχνεις και να ψήνεις ψωμί είσαι έτοιμη να περάσεις και σε πιο παραδοσιακά αρτοαπαρασκευάσματα.
Back To Top