Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση;

Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, γίνονται τραγανές, ενώ η σάρκα τους διατηρείται πιο ζουμερή και τρυφερή. Μπορείς επίσης να προσθέσεις στο λάδι τηγανίσματος αρωματικά βότανα, που θα τις αρωματίσουν και θα τους δώσουν γεύση μέσα-έξω.

Για να συμπληρώσεις μια ακόμα πινελιά τελειότητας, μόλις τις βγάλεις από το καυτό λάδι (προτίμησε να τις τηγανίσεις σε ελαιόλαδο) πασπάλισέ τις αμέσως με αλάτι. Έτσι, οι κόκκοι αλατιού θα προσκολληθούν στο κέλυφός. Αν, θέλεις, από πάνω, ρίχνεις και μερικές σταγόνες λεμονιού.

Και τι γίνεται με το κεφάλι της γαρίδας; Το αφήνεις πριν από το τηγάνισμα ή το αφαιρείς; Η παραπάνω συνταγή θα πετύχει και στις δυο περιπτώσεις.

Τέλος, προτίμησε να αγοράζεις φρέσκιες γαρίδες ή, αν δεν είναι διαθέσιμες, μπορείς να συμβιβαστείς με τις κατεψυγμένες (η βαθιά ψύξη άλλωστε δεν αλλοιώνει την υφή τους) αρκεί να είναι τοπικές και να μην προέρχονται από κάποια μακρινή θάλασσα αμφίβολης καθαρότητας.

empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Ψητά καρότα: ένα νόστιμο συνοδευτικό για μια έξτρα δόση Β-καροτίνης!

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
empty alt

Λαχταριστές κροκέτες κουνουπιδιού – υγιεινές και νόστιμες

Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο
empty alt

Βουτυρένιες μπάρες κολοκύθας

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας
Back To Top