Το να φτιάξεις τον δικό σου σπιτικό πουρέ δεν είναι τόσο μπελαλίδικο όσο νομίζεις και η αξεπέραστη γεύση του σίγουρα θα ανταμείψει τον κόπο σου.

Το να φτιάξεις τον δικό σου σπιτικό πουρέ δεν είναι τόσο μπελαλίδικο όσο νομίζεις και η αξεπέραστη γεύση του σίγουρα θα ανταμείψει τον κόπο σου. Αν και οι άνθρωποι έχουν πολλές διαφορετικές σκέψεις για τον πουρέ πατάτας, όπως το αν θα κρατήσουν τη φλούδα στις πατάτες ή να τις ξεφλουδίζουν, να χρησιμοποιήσουν γάλα έναντι κρέμας ή βούτυρο έναντι κρέμας γάλακτος, η απάντηση είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τη δική σας εκδοχή στις προτιμήσεις σας. Μην έχετε λοιπόν καμία επιφύλαξη, πειραματιστείτε ελεύθερα και κάντε τους συνδυασμούς που θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα και θα απογειώσουν τη γεύση του σπιτικού πουρέ σας.

Και η παρασκευή αυτών των σπιτικών πουρέ πατάτας είναι απίστευτα εύκολη. Αλλά τι διαχωρίζει πραγματικά έναν εκπληκτικό πουρέ από έναν μέτριο; Δείτε παρακάτω τις κορυφαίες συμβουλές μας.

Τι πατάτες να βάλω

Πατάτες Νάξου, πατάτες Κύπρου, μικρές ή μεγάλες ή όποια ποικιλία σας είναι πρόχειρη, ο πούρες σας γίνεται καλύτερος με πατάτες που μπορούν να βράσουν καλά και να μαλακώσουν ομοιόμορφα.  Αν βρείτε βιολογικές, ακόμα καλύτερα.

Ξεφλουδισμένες ή όχι;

Αυτή είναι η παλιά συζήτηση: Πρέπει να ξεφλουδίσετε τις πατάτες σας για πουρέ;! Πολλοί επαγγελματίες σεφ ανήκουν στο στρατόπεδο των ανθρώπων που λατρεύουν την υφή που προσθέτει η φλούδα. Αλλά εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Πόσο βούτυρο να βάλετε;

Η συνταγή μας απαιτεί ένα ολόκληρο ραβδί, αλλά οι πραγματικοί λάτρεις του βουτύρου μπορεί ακόμη και να θέλουν να χρησιμοποιήσουν μερικές ακόμα κουταλιές της σούπας. Μας αρέσει να λιώνουμε το βούτυρο μας με το γάλα σε μια κατσαρόλα, ώστε το γάλα να είναι ζεστό όταν ενωθεί με τις λιωμένες πατάτες.

Πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι πλήρης

Οι αμυλούχες πατάτες χρειάζονται σοβαρό λίπος για να γίνουν κρεμώδεις, γι’ αυτό παραλείψτε τις ποικιλίες με χαμηλά λιπαρά στην κρέμα γάλακτος και στο γάλα, που θα παράγουν πιο ξηρό πουρέ πατάτας.

Μη φοβάστε να βάλετε έξτρα καρυκεύματα

Ο πουρές ζητάει αλάτι και πιπέρι. Και αναδεικνύετε υπέροχα με μοσχοκάρυδο, πάπρικα, ενώ μπορείτε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας να προσθέσετε ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο.

Με τι άλλο ταιριάζει;

Έχουμε εμμονή με έναν «γεμάτο» πουρέ πατάτας —ποιος όχι;!— γι’ αυτό σας ενθαρρύνουμε να ανακατέψετε με ψιλοκομμένο τσένταρ ή παρμεζάνα, ψημένες μπουκίτσες μπέικον, σχοινόπρασο, αφού προσθέσετε το λιωμένο μείγμα βουτύρου-γάλακτος. Πραγματικά οποιοδήποτε φρέσκο βότανο ή τυρί θα βοηθήσει τον πουρέ πατάτας να έχει εκπληκτική γεύση.

Κι αν περισσέψει;

Μπορεί να μπει σε πίτες, ομελέτα, σάντουιτς ή σαλάτα – αφήστε ελεύθερο τον δημιουργικό σεφ που κρύβετε μέσα σας και θα βρείτε σίγουρα τρόπους να τον αξιοποιήσετε…

poure

ΥΛΙΚΑ:

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 κιλά ανάμεικτες πατάτες, όπως Νάξου & Κύπρου

Αλάτι

1/2 φλ. (1 ράβδος) βούτυρο, συν 2 κουταλιές της σούπας για γαρνίρισμα

1/2 φλ. γάλα

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε τις πατάτες με νερό και προσθέστε μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι. Αφήστε να πάρει βράση και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς, 16 με 18 λεπτά. Στραγγίστε και επιστρέψτε τις πατάτες στην κατσαρόλα.

Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο πουρέ πατάτας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας) για να πολτοποιήσετε τις πατάτες μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και το γάλα μέχρι να ζεσταθεί.

Περιχύστε το ζεστό μείγμα γάλακτος-βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει κρέμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.

Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα τον πουρέ πατάτας. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μπολ σερβιρίσματος και ρίξτε τις υπόλοιπες δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο. Καρυκέψτε με περισσότερο πιπέρι πριν το σερβίρετε.

empty alt

Έτσι θα μετατρέψεις τα ρεβίθια σε πικάντικα, πεντανόστιμα στραγάλια στο σπίτι

Τα ρεβύθια είναι στην ουσία ψημένα στραγάλια, όμως ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com θα τα κάνεις πιο νόστιμα από ποτέ, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις ως σνακ ενώ παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι ή ακόμα και σε ένα πάρτι, ως συνοδευτικό στο ποτό.
empty alt

Ποια φρέσκα τρόφιμα κρατάνε περισσότερο

Μήλα Αυτό το βολικό και προσιτό φρούτο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες στο ψυγείο. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής, τοποθετήστε τα μήλα σε μια πλαστική τσάντα στο συρτάρι.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολο «τηγανητό» παγωτό

  Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Μανιτάρια Portobello γεμισμένα… αλλιώς

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.
empty alt

Ζυμαρικά στον φούρνο με φέτα

Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη.
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
empty alt

Panettone: Χριστούγεννα με γεύση ιταλική

Αν θέλεις να δώσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων λίγο αέρα ιταλικής γιορτινής ατμόσφαιρας, αυτή η κλασική ιταλική συνταγή Panettone είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη νόστιμη συνταγή για το καταφέρεις! Τι είναι το Pannetone Αυτή είναι μια κλασική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο της Ιταλίας και...
Back To Top