Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ασθενειών που συνδέονται με το στρες έχει διπλασιαστεί, με το μαγείρεμα να βρίσκεται στο μακρύ κατάλογο των δραστηριοτήτων για τις οποίες είμαστε πολύ απασχολημένοι για να πράξουμε. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει το BBC, υπάρχουν πέντε απλοί τρόποι για να βελτιώσουμε την ψυχική μας ευεξία: Με την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, την κοινωνικοποίηση, τη συνεχή δράση,  την αλτρουιστική συμπεριφορά και με το να έχουμε όλες οι αισθήσεις σε διέγερση.

Όπως σημειώνεται, αντί να βλέπουμε το μαγείρεμα ως μια αναγκαία αγγαρία, θα μπορούσε να γίνει ένα αδιέξοδο για την εκπλήρωση των παραπάνω tips. Δώστε μια ευκαιρία στη μαγειρική και αναλογιστείτε: μπορεί το ανακάτεμα με τις κατσαρόλες, να μας κάνει χαρούμενους; Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι διατηρούν ισχυρούς δεσμούς. Το κάλεσμα σε φίλους και μέλη της οικογένειας για φαγητό, είναι ένας υπέροχος τρόπος για κοινωνική συναναστροφή, ακόμη και αν είναι για μια-δυο φορές την εβδομάδα. Πάντως, αν και το μαγείρεμα δεν είναι και τζόκινγκ, εντούτοις μπορεί να μας κρατήσει σε… φόρμα (και δεν εννοούμε τις φόρμες κέικ). Πράγματι, η μαγειρική και η προετοιμασία της τροφής, μπορεί και είναι ένα είδος γυμναστικής – από τα ψώνια που σηκώνουμε, στην συγκομιδή των λαχανικών μέχρι και την προετοιμασία η καύση θερμίδων και η κίνηση είναι μια πραγματικότητα.

Φυσικά και η μαγειρική, ως χόμπι ή ως καθημερινή ανάγκη για επιβίωση, απαιτεί όλες τις αισθήσεις σε εκγρήγορση -όσφρηση, γεύση, ακοή…-, αλλά και μια κάποια ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για νέες συνταγές και φρέσκες ιδέες που θα κρατούν τη φλόγα (της κουζίνας) διαρκώς αναμμένη! Στο ερώτημα αν η μαγειρική φέρνει την ευτυχία, ένα άλλο επιχείρημα είναι και τούτο: δείτε την τροφή ως δώρο που προσφέρετε στους άλλους. Όταν κάνουμε κάτι για τους άλλους μας κάνει να νιώθουμε καλά, και τα συναισθήματα της ευτυχίας συνδέονται στενά με την ενεργό συμμετοχή στην κοινωνική και κοινοτική ζωή.

 

 

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top