Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ασθενειών που συνδέονται με το στρες έχει διπλασιαστεί, με το μαγείρεμα να βρίσκεται στο μακρύ κατάλογο των δραστηριοτήτων για τις οποίες είμαστε πολύ απασχολημένοι για να πράξουμε. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει το BBC, υπάρχουν πέντε απλοί τρόποι για να βελτιώσουμε την ψυχική μας ευεξία: Με την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, την κοινωνικοποίηση, τη συνεχή δράση,  την αλτρουιστική συμπεριφορά και με το να έχουμε όλες οι αισθήσεις σε διέγερση.

Όπως σημειώνεται, αντί να βλέπουμε το μαγείρεμα ως μια αναγκαία αγγαρία, θα μπορούσε να γίνει ένα αδιέξοδο για την εκπλήρωση των παραπάνω tips. Δώστε μια ευκαιρία στη μαγειρική και αναλογιστείτε: μπορεί το ανακάτεμα με τις κατσαρόλες, να μας κάνει χαρούμενους; Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι διατηρούν ισχυρούς δεσμούς. Το κάλεσμα σε φίλους και μέλη της οικογένειας για φαγητό, είναι ένας υπέροχος τρόπος για κοινωνική συναναστροφή, ακόμη και αν είναι για μια-δυο φορές την εβδομάδα. Πάντως, αν και το μαγείρεμα δεν είναι και τζόκινγκ, εντούτοις μπορεί να μας κρατήσει σε… φόρμα (και δεν εννοούμε τις φόρμες κέικ). Πράγματι, η μαγειρική και η προετοιμασία της τροφής, μπορεί και είναι ένα είδος γυμναστικής – από τα ψώνια που σηκώνουμε, στην συγκομιδή των λαχανικών μέχρι και την προετοιμασία η καύση θερμίδων και η κίνηση είναι μια πραγματικότητα.

Φυσικά και η μαγειρική, ως χόμπι ή ως καθημερινή ανάγκη για επιβίωση, απαιτεί όλες τις αισθήσεις σε εκγρήγορση -όσφρηση, γεύση, ακοή…-, αλλά και μια κάποια ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για νέες συνταγές και φρέσκες ιδέες που θα κρατούν τη φλόγα (της κουζίνας) διαρκώς αναμμένη! Στο ερώτημα αν η μαγειρική φέρνει την ευτυχία, ένα άλλο επιχείρημα είναι και τούτο: δείτε την τροφή ως δώρο που προσφέρετε στους άλλους. Όταν κάνουμε κάτι για τους άλλους μας κάνει να νιώθουμε καλά, και τα συναισθήματα της ευτυχίας συνδέονται στενά με την ενεργό συμμετοχή στην κοινωνική και κοινοτική ζωή.

 

 

empty alt

Μεσογειακή διατροφή για πάντα

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.
empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Ο καφές προστατεύει απο τον καρκίνο του μαστού

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.
empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο και το ωριμασμένο τυρί;

Σε γενικές γραμμές, η παρασκευή τυριού συνίσταται στο διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα και στη συνέχεια στην επεξεργασία του τυροπήγματος.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

Η αγρότισσα που νοικιάζει… σαλιγκάρια για ταινίες και διαφημιστικά σποτ!

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.
empty alt

Rice pizza – μια εκδοχή που παντρεύει την πίτσα με το ρύζι

Αν σας αρέσει το τηγανητό ρύζι με ντομάτα, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και πασπαλίστε το με τυρί και όλα τα αγαπημένα σας υλικά για πίτσα.
Back To Top