Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα. Πλέον μπορεί να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο θεματικό μενού, χάρη στο επίσημο βιβλίο μαγειρικής του GoT με τίτλο «A Feast of Ice and Fire» (μπορείς να το βρεις εδώ). Από τα αγαπημένα κέικ λεμονιού της Sansa μέχρι το κουνέλι σε κόκκινη σάλτσα με μπαχαρικά, αυτά είναι τα πιάτα που θα απολάμβανες και στο King’s Landing.

Μια από τις πιο απλές επιλογές του βιβλίου είναι μια συνταγή σαλάτας του 14ου αιώνα, η επονομαζόμενη «σαλάτα της Sansa», με όλα τα υλικά σε αρμονία υφής και αισθητικής. Φτιάξε την ως ένα ελαφρύ δείπνο που θα απολαύσεις μαζί με το Game of Thrones – ή πάρε τη μαζί σου στη δουλειά, και την ώρα του σερβιρίσματος απλώς πρόσθεσε το ντρέσινγκ.

Τι θα χρειαστείς;
7 φλιτζ. σπανάκι baby
1 φλιτζ. φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 φλιτζ. δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζ. καραμελωμένα καρύδια
½ φλιτζ. λεμονόχορτο σε λεπτές φέτες
½ φλιτζ. βιολέτες ή άλλα βρώσιμα άνθη (προαιρετικά)
Κάποιο γλυκό ντρέσινγκ (π.χ. μπαλσάμικο με μέλι)

Εκτέλεση:
Ανακατεύεις το σπανάκι, το δυόσμο, τα δαμάσκηνα, τα καρύδια και το λεμονόχορτο σε ένα μεγάλο μπολ. Τα βρώσιμα άνθη μπορείς να τα προσθέσεις μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ή ως γαρνιτούρα στο τέλος. Περιχύνεις τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρεις.

got_cookbook
Το βιβλίο A Feast of Ice and Fire

empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Ένας ανορθόδοξος τρόπος να κόψεις το ψωμί σε φέτες (έχει αποτέλεσμα!)

Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο. Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό).
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Back To Top