Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι

Ελαφρώς παρόμοιο με μια ξινή σταγόνα λεμονιού, το limoncello είναι το ρόφημα που συνοδεύει λιγκουίνι με μύδια ή ένα ναπολιτάνικο D.O.P. πίτσα στην ακτή Αμάλφι. Αυτό το ποτό προέρχεται από την περιοχή της Καμπανίας, και το prim and proper θα προσφέρει μια γουλιά στους επισκέπτες γνωστούς τους. Οι τουρίστες και οι ντόπιοι είναι υποχρεωμένοι να γεμίσουν τις τσάντες τους με μπουκάλια από αυτό το ζωντανό ποτό. Αν θεωρείται απεριτίφ ή ρόφημα που απολαμβάνετε πριν ή μετά το φαγητό, είναι πιθανό να παραλείψετε το επιδόρπιο για μερικές ακόμα γουλιές. Το ποτό είναι αρκετά γλυκό και δυνατό με μια διαρκή, απολαυστική γεύση. Το Limoncello παρασκευάζεται παραδοσιακά με λεμόνια Αμάλφι, τα οποία δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμα στο τοπικό παντοπωλείο σας. Τα λεμόνια είναι στο μέγεθος ενός γκρέιπφρουτ και ενός πεπονιού με πυκνό λευκό κουκούτσι. Αλλά θα αρκεστούμε σε ό,τι είναι διαθέσιμο!

Επαγγελματικές συμβουλές:

- Προγραμματίστε εκ των προτέρων εάν θέλετε ένα μπουκάλι για δώρο για τις γιορτές. Βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε τουλάχιστον 1 εβδομάδα νωρίτερα για να αφήσετε το ποτό να πάρει τη γεύση λεμονιού.

- Χωρίς αμφιβολία θα σας περισσέψουν λεμόνια, οπότε η λεμονάδα είναι κατάλληλη για μεσημεριανές γουλιές.

- Χρησιμοποιήστε αγγεία που δεν επηρεάζουν το μείγμα για να φτιάξετε και να αποθηκεύσετε το λιμοντσέλο σας.

- Το μέγεθος του λεμονιού ποικίλλει, επομένως είναι σημαντικό να ζυγίζετε τις φλούδες για να διασφαλίσετε ότι έχετε την τέλεια αναλογία λεμονιού προς ποτό.

- Το ποτό ποικίλλει ανάλογα με τη συνταγή, αλλά χρησιμοποιήσαμε τη βότκα επειδή είναι σε λογικές τιμές και αξιοπρεπή ποιότητα.

Πώς να σερβίρετε:

Αν το φτιάχνετε σπιτικό, σερβίρετέ το κατευθείαν παγωμένο σε ποτήρι λικέρ ή σφηνάκι.

Αποθήκευση:

Αποθηκεύστε το λιμοντσέλο σε σφραγισμένο γυάλινο μπουκάλι ή δοχείο στο ντουλάπι, στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για έως και 6 μήνες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

16 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ημέρα 20 λεπτά

CAL/SERV:

173

Συστατικά

14 με 16 μέτρια λεμόνια

1 (750 ml) μπουκάλι βότκα

1 φλ. (200 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, ξεφλουδίστε φαρδιές λωρίδες από ξύσμα λεμονιού μέχρι να πάρετε περίπου 170 γρ τρίμμα φλούδας.

Σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο, βάζο ή μπολ με καπάκι, συνδυάστε φούδα λεμονιού και βότκα, φροντίζοντας οι λωρίδες της φλούδας να είναι βυθισμένες. Αφήστε να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 1 ημέρα ή έως και 4.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για 5 με 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.

Σουρώστε το μείγμα της βότκας μέσα από ένα λεπτό κόσκινο σε ένα άλλο γυάλινο δοχείο ή μπολ. Προσθέστε απλό σιρόπι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μοιράζετε το limoncello σε ποτήρια ή το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

empty alt

Goooodmorning Vietnam! Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις asap την βιετναμέζικη κουζίνα

Χαρμάνι επιρροών από το Λάος, την Καμπότζη και την Κίνα μέχρι τη Γαλλία (λόγω της γαλλικής αποικιοκρατίας που έληξε το 1954) και τις ΗΠΑ, η παραδοσιακή κουζίνα του Βιετνάμ θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες στον κόσμο.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις τους σπόρους από το καλαμπόκι χωρίς να κάνεις χάλια την κουζίνα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσεις τους σπόρους από το βρασμένο καλαμπόκι, αλλά οι περισσότεροι αφήνουν την κουζίνα σε κατάσταση… χάους, βομβαρδισμένη δηλαδή με σπόρους καλαμποκιού.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Tρία απολαυστικά warming up cocktails, που είναι ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια

Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!   Apple Pie Bourbon Shots Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την […]
empty alt

Μερικά εκπληκτικά οφέλη των ροδάκινων στην υγεία και τη διατροφή σου

Τα ροδάκινα — ή Prunus persica — είναι μικρά φρούτα με θολή φλούδα και γλυκιά λευκή ή κίτρινη σάρκα.
empty alt

Εξωτική τούρτα-κέικ με καρύδα και ανανά

Αυτό το αφράτο κέικ καρύδας είναι γεμάτο με ένα εύκολο μείγμα τυριού, ανανά και τελειώνει με κρέμα τυριού και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας.
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του
Back To Top