Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι

Ελαφρώς παρόμοιο με μια ξινή σταγόνα λεμονιού, το limoncello είναι το ρόφημα που συνοδεύει λιγκουίνι με μύδια ή ένα ναπολιτάνικο D.O.P. πίτσα στην ακτή Αμάλφι. Αυτό το ποτό προέρχεται από την περιοχή της Καμπανίας, και το prim and proper θα προσφέρει μια γουλιά στους επισκέπτες γνωστούς τους. Οι τουρίστες και οι ντόπιοι είναι υποχρεωμένοι να γεμίσουν τις τσάντες τους με μπουκάλια από αυτό το ζωντανό ποτό. Αν θεωρείται απεριτίφ ή ρόφημα που απολαμβάνετε πριν ή μετά το φαγητό, είναι πιθανό να παραλείψετε το επιδόρπιο για μερικές ακόμα γουλιές. Το ποτό είναι αρκετά γλυκό και δυνατό με μια διαρκή, απολαυστική γεύση. Το Limoncello παρασκευάζεται παραδοσιακά με λεμόνια Αμάλφι, τα οποία δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμα στο τοπικό παντοπωλείο σας. Τα λεμόνια είναι στο μέγεθος ενός γκρέιπφρουτ και ενός πεπονιού με πυκνό λευκό κουκούτσι. Αλλά θα αρκεστούμε σε ό,τι είναι διαθέσιμο!

Επαγγελματικές συμβουλές:

- Προγραμματίστε εκ των προτέρων εάν θέλετε ένα μπουκάλι για δώρο για τις γιορτές. Βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε τουλάχιστον 1 εβδομάδα νωρίτερα για να αφήσετε το ποτό να πάρει τη γεύση λεμονιού.

- Χωρίς αμφιβολία θα σας περισσέψουν λεμόνια, οπότε η λεμονάδα είναι κατάλληλη για μεσημεριανές γουλιές.

- Χρησιμοποιήστε αγγεία που δεν επηρεάζουν το μείγμα για να φτιάξετε και να αποθηκεύσετε το λιμοντσέλο σας.

- Το μέγεθος του λεμονιού ποικίλλει, επομένως είναι σημαντικό να ζυγίζετε τις φλούδες για να διασφαλίσετε ότι έχετε την τέλεια αναλογία λεμονιού προς ποτό.

- Το ποτό ποικίλλει ανάλογα με τη συνταγή, αλλά χρησιμοποιήσαμε τη βότκα επειδή είναι σε λογικές τιμές και αξιοπρεπή ποιότητα.

Πώς να σερβίρετε:

Αν το φτιάχνετε σπιτικό, σερβίρετέ το κατευθείαν παγωμένο σε ποτήρι λικέρ ή σφηνάκι.

Αποθήκευση:

Αποθηκεύστε το λιμοντσέλο σε σφραγισμένο γυάλινο μπουκάλι ή δοχείο στο ντουλάπι, στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για έως και 6 μήνες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

16 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ημέρα 20 λεπτά

CAL/SERV:

173

Συστατικά

14 με 16 μέτρια λεμόνια

1 (750 ml) μπουκάλι βότκα

1 φλ. (200 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, ξεφλουδίστε φαρδιές λωρίδες από ξύσμα λεμονιού μέχρι να πάρετε περίπου 170 γρ τρίμμα φλούδας.

Σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο, βάζο ή μπολ με καπάκι, συνδυάστε φούδα λεμονιού και βότκα, φροντίζοντας οι λωρίδες της φλούδας να είναι βυθισμένες. Αφήστε να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 1 ημέρα ή έως και 4.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για 5 με 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.

Σουρώστε το μείγμα της βότκας μέσα από ένα λεπτό κόσκινο σε ένα άλλο γυάλινο δοχείο ή μπολ. Προσθέστε απλό σιρόπι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μοιράζετε το limoncello σε ποτήρια ή το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Ποια μπαχαρικά ταιριάζουν περισσότερο στο ψητό κρέας;

Κάποιοι αλατοπιπερώνουν γενναιόδωρα το ψητό κρέας και το πνίγουν στο λεμόνι, ενώ άλλοι επενδύουν σε υλικά άριστης ποιότητας και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα καρυκεύματα, ώστε να αφήσουν τη γεύση του κρέατος να αναδειχθεί.
empty alt

Πώς να καθαρίσετε και να φιλετάρετε ένα ψάρι

Όταν παρακολουθούμε εκπομπές ή ριάλιτι μαγειρικής ακόμα και οι πιο δύσκολες ή πολύπλοκες εργασίες μοιάζουν να γίνονται εύκολα και με φυσικό τρόπο.
empty alt

Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Τα cupcakes αυτά είναι νόστιμα. Πολύ υγρά, με γευστικό συνδυασμό βανίλιας και ελαφρού εσπεριδοειδούς. Μια σπιτική βουτυρόκρεμα βανίλιας που αναζωογονεί ελαφριά, αλλά γλυκιά και βγάζει υπέροχα.
Back To Top