Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι

Ελαφρώς παρόμοιο με μια ξινή σταγόνα λεμονιού, το limoncello είναι το ρόφημα που συνοδεύει λιγκουίνι με μύδια ή ένα ναπολιτάνικο D.O.P. πίτσα στην ακτή Αμάλφι. Αυτό το ποτό προέρχεται από την περιοχή της Καμπανίας, και το prim and proper θα προσφέρει μια γουλιά στους επισκέπτες γνωστούς τους. Οι τουρίστες και οι ντόπιοι είναι υποχρεωμένοι να γεμίσουν τις τσάντες τους με μπουκάλια από αυτό το ζωντανό ποτό. Αν θεωρείται απεριτίφ ή ρόφημα που απολαμβάνετε πριν ή μετά το φαγητό, είναι πιθανό να παραλείψετε το επιδόρπιο για μερικές ακόμα γουλιές. Το ποτό είναι αρκετά γλυκό και δυνατό με μια διαρκή, απολαυστική γεύση. Το Limoncello παρασκευάζεται παραδοσιακά με λεμόνια Αμάλφι, τα οποία δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμα στο τοπικό παντοπωλείο σας. Τα λεμόνια είναι στο μέγεθος ενός γκρέιπφρουτ και ενός πεπονιού με πυκνό λευκό κουκούτσι. Αλλά θα αρκεστούμε σε ό,τι είναι διαθέσιμο!

Επαγγελματικές συμβουλές:

- Προγραμματίστε εκ των προτέρων εάν θέλετε ένα μπουκάλι για δώρο για τις γιορτές. Βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε τουλάχιστον 1 εβδομάδα νωρίτερα για να αφήσετε το ποτό να πάρει τη γεύση λεμονιού.

- Χωρίς αμφιβολία θα σας περισσέψουν λεμόνια, οπότε η λεμονάδα είναι κατάλληλη για μεσημεριανές γουλιές.

- Χρησιμοποιήστε αγγεία που δεν επηρεάζουν το μείγμα για να φτιάξετε και να αποθηκεύσετε το λιμοντσέλο σας.

- Το μέγεθος του λεμονιού ποικίλλει, επομένως είναι σημαντικό να ζυγίζετε τις φλούδες για να διασφαλίσετε ότι έχετε την τέλεια αναλογία λεμονιού προς ποτό.

- Το ποτό ποικίλλει ανάλογα με τη συνταγή, αλλά χρησιμοποιήσαμε τη βότκα επειδή είναι σε λογικές τιμές και αξιοπρεπή ποιότητα.

Πώς να σερβίρετε:

Αν το φτιάχνετε σπιτικό, σερβίρετέ το κατευθείαν παγωμένο σε ποτήρι λικέρ ή σφηνάκι.

Αποθήκευση:

Αποθηκεύστε το λιμοντσέλο σε σφραγισμένο γυάλινο μπουκάλι ή δοχείο στο ντουλάπι, στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για έως και 6 μήνες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

16 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ημέρα 20 λεπτά

CAL/SERV:

173

Συστατικά

14 με 16 μέτρια λεμόνια

1 (750 ml) μπουκάλι βότκα

1 φλ. (200 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, ξεφλουδίστε φαρδιές λωρίδες από ξύσμα λεμονιού μέχρι να πάρετε περίπου 170 γρ τρίμμα φλούδας.

Σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο, βάζο ή μπολ με καπάκι, συνδυάστε φούδα λεμονιού και βότκα, φροντίζοντας οι λωρίδες της φλούδας να είναι βυθισμένες. Αφήστε να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 1 ημέρα ή έως και 4.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για 5 με 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.

Σουρώστε το μείγμα της βότκας μέσα από ένα λεπτό κόσκινο σε ένα άλλο γυάλινο δοχείο ή μπολ. Προσθέστε απλό σιρόπι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μοιράζετε το limoncello σε ποτήρια ή το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.
empty alt

Ψητά λαχταριστά τριαντάφυλλα μήλων

Ένα πεντανόστιμο γλυκό έργο τέχνης στο πιάτο σας
empty alt

Coffee time με ξυλάκια παγωτό

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια απόλαυση δύο σε ένα!
Back To Top