Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και αποπλανήσει) […]

 

Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και αποπλανήσει) όλες σου τις αισθήσεις.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φιάλες moscato, διατηρημένες με απλή ψύξη

1/2 φλ. triple sec

Χυμός από 3 λάιμ

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 φλ. blackberries

3 φλ. blueberries

6 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες

2 φλ. ανανάς κομμένος σε κύβους

2 φλ. μάνγκο κομμένο σε κύβους

2 φλ. κομμένες στη μέση φράουλες

sangria4

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατεύουμε το λευκό κρασί, το triple sec, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν.

Σε ψηλά ποτήρια βάζουμε τα κομμένα φρούτα: blackberries, blueberries, ακτινίδια, ανανά, μάνγκο και φράουλες.

Ρίχνουμε μείγμα κρασιού πάνω από τα φρούτα και σερβίρουμε.

 

Tip: Αντί για μοσχάτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχοφίλερο ή μαλαγουζιά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε τζιν ή βότκα.

Ως προς το κύριο κρασί μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιο αφρώδες, για σαμπανιζέ αποτέλεσμα!  

Ως προς τα φρούτα, δεν υπάρχουν περιορισμοί, αρκεί να ανήκουν στη χρωματική παλέτα του ουράνιου τόξου. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μήλο ή αχλάδι για το λευκό, πορτοκάλι για το πορτοκαλί και κεράσια για το πιο σκούρο αποτέλεσμα.

 

 

empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.
empty alt

Ψητά λαχταριστά τριαντάφυλλα μήλων

Ένα πεντανόστιμο γλυκό έργο τέχνης στο πιάτο σας
empty alt

Coffee time με ξυλάκια παγωτό

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια απόλαυση δύο σε ένα!
Back To Top