Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και αποπλανήσει) […]

 

Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και αποπλανήσει) όλες σου τις αισθήσεις.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φιάλες moscato, διατηρημένες με απλή ψύξη

1/2 φλ. triple sec

Χυμός από 3 λάιμ

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 φλ. blackberries

3 φλ. blueberries

6 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες

2 φλ. ανανάς κομμένος σε κύβους

2 φλ. μάνγκο κομμένο σε κύβους

2 φλ. κομμένες στη μέση φράουλες

sangria4

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατεύουμε το λευκό κρασί, το triple sec, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν.

Σε ψηλά ποτήρια βάζουμε τα κομμένα φρούτα: blackberries, blueberries, ακτινίδια, ανανά, μάνγκο και φράουλες.

Ρίχνουμε μείγμα κρασιού πάνω από τα φρούτα και σερβίρουμε.

 

Tip: Αντί για μοσχάτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχοφίλερο ή μαλαγουζιά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε τζιν ή βότκα.

Ως προς το κύριο κρασί μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιο αφρώδες, για σαμπανιζέ αποτέλεσμα!  

Ως προς τα φρούτα, δεν υπάρχουν περιορισμοί, αρκεί να ανήκουν στη χρωματική παλέτα του ουράνιου τόξου. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μήλο ή αχλάδι για το λευκό, πορτοκάλι για το πορτοκαλί και κεράσια για το πιο σκούρο αποτέλεσμα.

 

 

empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
Back To Top