Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως. Ένα finger food σε μέγεθος μπουκιάς, για πάρτι, για εκδρομή (θα θέλαμε) ή απλώς για μεζέ! Μόλις δοκιμάσεις, θα σου είναι δύσκολο να μείνεις μόνο στη μία μπουκιά. Αυτά τα αξιολάτρευτα τσιμπλογήματα κολοκυθιού είναι γεμάτα λαχταριστή γεύση και συνδυάζονται τέλεια με ντιπ γιαουρτιού ή σάλτσα ντομάτας.

ΥΛΙΚΑ:

1 ΜΕΡΙΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μέτριο κολοκύθι

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

1/2 φλ. + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αμυγδάλου (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)

1 κουτ. σκόνη σκόρδου (ή μια σκελίδα σκόρδου λιωμένη)

1 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού (ή μισό κρεμμύδι ξερό τριμμένο)

2 κουτ. αποξηραμένο δεντρολίβανο

1 φλ. τεμαχισμένη παρμεζάνα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Zucchini Bites b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρύθμισε τη φριτέζα αέρος στους 400° F. Εάν δεν έχεις φριτέζα, ρύθμισε τον φούρνο στους 220°. Τρίψε τo κολοκύθι σε ένα πανί ή σε μια αρκετά απορροφητική χαρτοπετσέτα. Τύλιξε τις άκρες και σούρωσε το νερό από το κολοκύθι και μετά μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.

Πρόσθεσε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Θα πρέπει να είναι κάπως κολλώδες το μείγμα. Χρησιμοποίησε μια σέσουλα παγωτού ή ένα κουτάλι της σούπας για να φτιάξεις περίπου 12 μπάλες. Τύλιξε το καθένα στο χέρι σου και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο καλάθι της φριτέζας αέρος. ΜΗΝ γεμίσεις το καλάθι – αλλά βάλε τα σε παρτίδες. Μαγείρεψε τις μπουκίτσες για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να είναι τραγανά και χρυσά στο εξωτερικό. Άφησέ τα στην άκρη για να κρυώσουν ελαφρώς.

Πρόσθεσε αν θες από πάνω θαλασσινό αλάτι ή πασπάλισέ τους με ρίγανη και φρεσκοκομμένο μαϊντανό για περισσότερο άρωμα κι έξτρα γεύση! Συνδυάζεις με στραγγιστό γιαούρτι ή ντιπ γιαουρτιού ή ελαφριά σάλτσα ντομάτας.

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.
empty alt

Αγγούρι: ένα υπερόπλο στο νεσεσέρ της ομορφιάς σας

Εκτός από δροσερό και νόστιμο, έχει πολλά οφέλη για το δέρμα σας
empty alt

Οι πιο νόστιμες μαρινάδες που θα απογειώσουν την Τσικνοπέμπτη σου

Μια που εκ των πραγμάτων θα τσικνήσεις στο σπίτι σου έχουμε τρεις εύκολες συνταγές για να μαρινάρεις το κρέας σου και να αναβαθμίσεις γευστικά τα πιάτα σου στο μάξιμουμ.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
Back To Top