Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως. Ένα finger food σε μέγεθος μπουκιάς, για πάρτι, για εκδρομή (θα θέλαμε) ή απλώς για μεζέ! Μόλις δοκιμάσεις, θα σου είναι δύσκολο να μείνεις μόνο στη μία μπουκιά. Αυτά τα αξιολάτρευτα τσιμπλογήματα κολοκυθιού είναι γεμάτα λαχταριστή γεύση και συνδυάζονται τέλεια με ντιπ γιαουρτιού ή σάλτσα ντομάτας.

ΥΛΙΚΑ:

1 ΜΕΡΙΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μέτριο κολοκύθι

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

1/2 φλ. + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αμυγδάλου (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)

1 κουτ. σκόνη σκόρδου (ή μια σκελίδα σκόρδου λιωμένη)

1 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού (ή μισό κρεμμύδι ξερό τριμμένο)

2 κουτ. αποξηραμένο δεντρολίβανο

1 φλ. τεμαχισμένη παρμεζάνα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Zucchini Bites b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρύθμισε τη φριτέζα αέρος στους 400° F. Εάν δεν έχεις φριτέζα, ρύθμισε τον φούρνο στους 220°. Τρίψε τo κολοκύθι σε ένα πανί ή σε μια αρκετά απορροφητική χαρτοπετσέτα. Τύλιξε τις άκρες και σούρωσε το νερό από το κολοκύθι και μετά μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.

Πρόσθεσε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Θα πρέπει να είναι κάπως κολλώδες το μείγμα. Χρησιμοποίησε μια σέσουλα παγωτού ή ένα κουτάλι της σούπας για να φτιάξεις περίπου 12 μπάλες. Τύλιξε το καθένα στο χέρι σου και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο καλάθι της φριτέζας αέρος. ΜΗΝ γεμίσεις το καλάθι – αλλά βάλε τα σε παρτίδες. Μαγείρεψε τις μπουκίτσες για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να είναι τραγανά και χρυσά στο εξωτερικό. Άφησέ τα στην άκρη για να κρυώσουν ελαφρώς.

Πρόσθεσε αν θες από πάνω θαλασσινό αλάτι ή πασπάλισέ τους με ρίγανη και φρεσκοκομμένο μαϊντανό για περισσότερο άρωμα κι έξτρα γεύση! Συνδυάζεις με στραγγιστό γιαούρτι ή ντιπ γιαουρτιού ή ελαφριά σάλτσα ντομάτας.

empty alt

Μπορεί η μαγειρική να μας κάνει ευτυχισμένους;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Πώς θα μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη που έχει πετρώσει

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
empty alt

Απολαυστικός συνδυασμός: κοτόπουλο, πεπόνι και ψημένα πεκάν

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη...
empty alt

Barbie Cocktail: μια συνταγή για να μπεις στον μεθυστικά ροζ κόσμο της

H Barbie έχει αυτή την εποχή την τιμητική της και σε κερνάει το κοκτέιλ της
Back To Top