Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως. Ένα finger food σε μέγεθος μπουκιάς, για πάρτι, για εκδρομή (θα θέλαμε) ή απλώς για μεζέ! Μόλις δοκιμάσεις, θα σου είναι δύσκολο να μείνεις μόνο στη μία μπουκιά. Αυτά τα αξιολάτρευτα τσιμπλογήματα κολοκυθιού είναι γεμάτα λαχταριστή γεύση και συνδυάζονται τέλεια με ντιπ γιαουρτιού ή σάλτσα ντομάτας.

ΥΛΙΚΑ:

1 ΜΕΡΙΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μέτριο κολοκύθι

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

1/2 φλ. + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αμυγδάλου (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)

1 κουτ. σκόνη σκόρδου (ή μια σκελίδα σκόρδου λιωμένη)

1 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού (ή μισό κρεμμύδι ξερό τριμμένο)

2 κουτ. αποξηραμένο δεντρολίβανο

1 φλ. τεμαχισμένη παρμεζάνα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Zucchini Bites b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρύθμισε τη φριτέζα αέρος στους 400° F. Εάν δεν έχεις φριτέζα, ρύθμισε τον φούρνο στους 220°. Τρίψε τo κολοκύθι σε ένα πανί ή σε μια αρκετά απορροφητική χαρτοπετσέτα. Τύλιξε τις άκρες και σούρωσε το νερό από το κολοκύθι και μετά μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.

Πρόσθεσε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Θα πρέπει να είναι κάπως κολλώδες το μείγμα. Χρησιμοποίησε μια σέσουλα παγωτού ή ένα κουτάλι της σούπας για να φτιάξεις περίπου 12 μπάλες. Τύλιξε το καθένα στο χέρι σου και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο καλάθι της φριτέζας αέρος. ΜΗΝ γεμίσεις το καλάθι – αλλά βάλε τα σε παρτίδες. Μαγείρεψε τις μπουκίτσες για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να είναι τραγανά και χρυσά στο εξωτερικό. Άφησέ τα στην άκρη για να κρυώσουν ελαφρώς.

Πρόσθεσε αν θες από πάνω θαλασσινό αλάτι ή πασπάλισέ τους με ρίγανη και φρεσκοκομμένο μαϊντανό για περισσότερο άρωμα κι έξτρα γεύση! Συνδυάζεις με στραγγιστό γιαούρτι ή ντιπ γιαουρτιού ή ελαφριά σάλτσα ντομάτας.

empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
empty alt

Τηγανητές μπάμιες, μια απολαυστική και gourmet εκδοχή

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.

Back To Top