Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός. Επιπλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το στρογγυλό τους σχήμα και τη διαμόρφωσή τους, μπορείτε να τα κόψετε σε τετράγωνα και να απλώσετε το γλάσο τυρί κρέμα από πάνω!

ΥΛΙΚΑ:

12 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ   

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλ. (2 μπαστούνια) βούτυρο, συν περισσότερα για τηγάνι

1 (350 γρ) συσκευασία marshmallows

1 κουτ. κανέλα, συν επιπλέον για πασπάλισμα

1/4 κουτ. αλάτι

5 φλ. δημητριακά ρυζιού

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

30 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ. ζάχαρη άχνη

1/4 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος, προαιρετικά

cinnamon

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε τη βάση με τα δημητριακά ρυζιού: Λιπάνετε ένα ταψί με βούτυρο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι βούτυρο. Προσθέστε marshmallows και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς. Ανακατέψτε με κανέλα και αλάτι, στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τα δημητριακά ρυζιού χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε απαλά από πάνω με σπάτουλα. Αφήστε να κρυώσει για 25 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε σε 12 τετράγωνα. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να στρογγυλέψετε τις άκρες και να σχηματίσετε στρογγυλούς δίσκους – όπως ρολά κανέλας. (Εάν το μείγμα κολλάει στα χέρια σας, δοκιμάστε να βρέξετε τις παλάμες σας με νερό πριν το σχήμα.) Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το γλάσο: Σε ένα μεσαίο μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το γλάσο είναι πολύ παχύ, προσθέστε κρέμα γάλακτος ½ κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Βάλτε το σε ένα κορνέ ή σε πλαστική σακούλα που μπορεί να επανασφραγισθεί και περάστε με γλάσο τα ρολάκια. Πασπαλίστε με κανέλα πριν τα σερβίρετε.

empty alt

Μπορεί η μαγειρική να μας κάνει ευτυχισμένους;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.
empty alt

Να γιατί πρέπει να πίνεις ένα καφέ πριν το γυμναστήριο

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη το πρωί πριν πιούν τουλάχιστον μία κούπα καφέ, γνωρίζεις ήδη τη διεγερτική δύναμη του ροφήματος αυτού.
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

10 τρόφιμα… υπό εξαφάνιση

Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
empty alt

Εξωτική παγωμένη απόλαυση με ανανά και γιαούρτι

Αυτό το παγωμένο γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ανανά είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σε δροσίσει εκείνες τις καυτές μέρες του καλοκαιριού! Συστατικά 1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού παστεριωμένο ή χωρίς χοληστερόλη 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι...
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα
Back To Top