Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός. Επιπλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το στρογγυλό τους σχήμα και τη διαμόρφωσή τους, μπορείτε να τα κόψετε σε τετράγωνα και να απλώσετε το γλάσο τυρί κρέμα από πάνω!

ΥΛΙΚΑ:

12 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ   

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλ. (2 μπαστούνια) βούτυρο, συν περισσότερα για τηγάνι

1 (350 γρ) συσκευασία marshmallows

1 κουτ. κανέλα, συν επιπλέον για πασπάλισμα

1/4 κουτ. αλάτι

5 φλ. δημητριακά ρυζιού

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

30 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ. ζάχαρη άχνη

1/4 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος, προαιρετικά

cinnamon

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε τη βάση με τα δημητριακά ρυζιού: Λιπάνετε ένα ταψί με βούτυρο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι βούτυρο. Προσθέστε marshmallows και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς. Ανακατέψτε με κανέλα και αλάτι, στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τα δημητριακά ρυζιού χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε απαλά από πάνω με σπάτουλα. Αφήστε να κρυώσει για 25 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε σε 12 τετράγωνα. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να στρογγυλέψετε τις άκρες και να σχηματίσετε στρογγυλούς δίσκους – όπως ρολά κανέλας. (Εάν το μείγμα κολλάει στα χέρια σας, δοκιμάστε να βρέξετε τις παλάμες σας με νερό πριν το σχήμα.) Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το γλάσο: Σε ένα μεσαίο μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το γλάσο είναι πολύ παχύ, προσθέστε κρέμα γάλακτος ½ κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Βάλτε το σε ένα κορνέ ή σε πλαστική σακούλα που μπορεί να επανασφραγισθεί και περάστε με γλάσο τα ρολάκια. Πασπαλίστε με κανέλα πριν τα σερβίρετε.

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Ο σεφ της Ριάνα αποκαλύπτει τι τρώει μια ντίβα!

Ανάμεσα σε βραβεία Grammy, συναυλίες, ηχογραφήσεις, ταξίδια, η Ριάνα συνεχώς εκπλήσσει τους πάντες με την όρεξη που δείχνει για νέες προκλήσεις.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Κολοκύθι: η λέξη κλειδί για να φτιάξεις την πιο καλοκαιρινή εκδοχή της mini pizza

  Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Xmas spirit με χριστουγεννιάτικες Margaritas

Γιορτές χωρίς εορταστικά κοκτέιλ δεν γίνονται. Αφεθείτε στη λάμψη των ημερών και μπείτε σε xmas spirit με μια πολύ χριστουγεννιάτικη εκδοχή των αγαπημένων margaritas.
Back To Top