Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός. Επιπλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το στρογγυλό τους σχήμα και τη διαμόρφωσή τους, μπορείτε να τα κόψετε σε τετράγωνα και να απλώσετε το γλάσο τυρί κρέμα από πάνω!

ΥΛΙΚΑ:

12 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ   

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλ. (2 μπαστούνια) βούτυρο, συν περισσότερα για τηγάνι

1 (350 γρ) συσκευασία marshmallows

1 κουτ. κανέλα, συν επιπλέον για πασπάλισμα

1/4 κουτ. αλάτι

5 φλ. δημητριακά ρυζιού

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

30 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ. ζάχαρη άχνη

1/4 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος, προαιρετικά

cinnamon

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε τη βάση με τα δημητριακά ρυζιού: Λιπάνετε ένα ταψί με βούτυρο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι βούτυρο. Προσθέστε marshmallows και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς. Ανακατέψτε με κανέλα και αλάτι, στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τα δημητριακά ρυζιού χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε απαλά από πάνω με σπάτουλα. Αφήστε να κρυώσει για 25 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε σε 12 τετράγωνα. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να στρογγυλέψετε τις άκρες και να σχηματίσετε στρογγυλούς δίσκους – όπως ρολά κανέλας. (Εάν το μείγμα κολλάει στα χέρια σας, δοκιμάστε να βρέξετε τις παλάμες σας με νερό πριν το σχήμα.) Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το γλάσο: Σε ένα μεσαίο μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το γλάσο είναι πολύ παχύ, προσθέστε κρέμα γάλακτος ½ κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Βάλτε το σε ένα κορνέ ή σε πλαστική σακούλα που μπορεί να επανασφραγισθεί και περάστε με γλάσο τα ρολάκια. Πασπαλίστε με κανέλα πριν τα σερβίρετε.

empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Μυστικά για να ψήσετε τέλεια τραγανό μπέικον

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.

Back To Top