Ενα μπουκάλι μπύρα ισοδυναμεί σε θερμίδες όσο με ένα κομμάτι πίτσα. Για το λόγω αυτό Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων (LGA) της Αγγλίας επισημαίνει ότι οι ετικέτες στα αλκοολούχα ποτά πρέπει να αλλάξουν για να αναφέρουν τις θερμίδες.

Ενα μπουκάλι μπύρα ισοδυναμεί σε θερμίδες όσο με ένα κομμάτι πίτσα. Για το λόγω αυτό Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων (LGA) της Αγγλίας επισημαίνει ότι οι ετικέτες στα αλκοολούχα ποτά πρέπει να αλλάξουν για να αναφέρουν τις θερμίδες. Το επιχείρημά τους στηρίζεται σε έρευνες που έχουν αποδείξει ότι οι θερμίδες είναι τόσο πολλές ώστε πρέπει ο καταναλωτής να το γνωρίζει.

Σε έκθεση που εξέδωσε η Ένωση αναφέρει ότι οι επιπτώσεις του αλκοόλ στο σωματικό βάρος δεν είναι εξίσου γνωστές με τους άλλους πιθανούς κινδύνους του, και ότι το πολύ αλκοόλ συμβάλλει στην επιδημία της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ένα μπουκάλι μπύρα με περιεκτικότητα 4% σε αλκοόλ παρέχει όσες θερμίδες έχει ένα κομμάτι πίτσα, ενώ πέντε τέτοια μπουκάλια ισοδυναμούν με τρία χάμπουργκερ.

Αντίστοιχα, ένα κανονικό ποτήρι κρασί (175 ml) με περιεκτικότητα 13% σε αλκοόλ αντιστοιχεί σε μία λεπτή φέτα κέικ βανίλια, ενώ ένα μπουκάλι κρασί έχει όσες θερμίδες περιέχουν δύο χάμπουργκερ.

Η Ένωση στις αρμοδιότητες της οποίας περιήλθε προσφάτως η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από την κατάχρηση αλκοόλ, τονίζει στην έκθεσή της ότι «παρότι οι μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία από το αλκοόλ, όπως οι βλάβες στο ήπαρ και την καρδιά και ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου, είναι σχετικώς γνωστές, ο τεράστιος αριθμός των θερμίδων που περιέχει το αλκοόλ δεν είναι».

Όπως εξηγεί, τέσσερις στους πέντε ανθρώπους δεν ξέρουν ότι ένα μεγάλο ποτήρι κρασί (250 ml) μπορεί να φτάσει τις 228 θερμίδες, αναλόγως με το πόσο «δυνατό» είναι.

Ούτε ξέρουν οι εννέα στους δέκα ότι το μέσο μπουκάλι μπύρα lager περιέχει σχεδόν 200 θερμίδες. Επιπλέον, οι θερμίδες του αλκοόλ είναι «κενές» διότι δεν έχουν θρεπτική αξία.

Γι’ αυτούς τους λόγους η LGA τάσσεται υπέρ της πανευρωπαϊκής κίνησης που ζητά από τους παρασκευαστές των οινοπνευματωδών ποτών να αναγράψουν στις συσκευασίες των προϊόντων τους πόσες θερμίδες περιέχουν.

 

 

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top