Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.

Έχει πολλά θρεπτικά συστατικά

Τα χρώματα μπορούν να ποικίλλουν από κίτρινο έως βαθύ μαύρο-κόκκινο.

Όλες οι ποικιλίες είναι εξαιρετικά θρεπτικές και διαθέτουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Ένα φλιτζάνι (154 γραμμάρια) γλυκών, ακατέργαστων, κερασιών με κουκούτσια παρέχει:

Θερμίδες: 97

Πρωτεΐνη: 2 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 25 γραμμάρια

Ίνες: 3 γραμμάρια

Βιταμίνη C: 18% της ημερήσιας συνιστάμενης ποσότητας (ΗΣΠ)

Κάλιο: 10% της ΗΣΠ

Χαλκός: 5% της ΗΣΠ

Μαγγάνιο: 5% της ΗΣΠ

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά, ιδίως οι φυτικές ίνες, βιταμίνη C και κάλιο, ωφελούν την υγεία με πολλούς τρόπους.

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και της υγείας του δέρματος, ενώ το κάλιο είναι απαραίτητο για τη συστολή των μυών, τη λειτουργία των νεύρων, τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και πολλές άλλες κρίσιμες σωματικές διεργασίες.

Τα κεράσια είναι επίσης μια καλή πηγή ινών, η οποία βοηθά στη διατήρηση του πεπτικού σας συστήματος υγιή τροφοδοτώντας ευεργετικά βακτήρια του εντέρου και προωθώντας την κανονικότητα του εντέρου.

Επιπλέον, παρέχουν βιταμίνες Β, μαγγάνιο, χαλκό, μαγνήσιο και βιταμίνη Κ.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις

Η υψηλή συγκέντρωση φυτικών ενώσεων στα κεράσια μπορεί να είναι υπεύθυνη για τα πολλά οφέλη για την υγεία αυτού του φρούτου. Αν και η ποσότητα και ο τύπος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ποικιλία, όλα τα κεράσια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις.

Αυτό το υψηλό αντιοξειδωτικό περιεχόμενο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, μια κατάσταση που συνδέεται με πολλαπλές χρόνιες ασθένειες και πρόωρη γήρανση.

Τα κεράσια έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, μια μεγάλη ομάδα φυτικών χημικών που βοηθούν στην καταπολέμηση των κυτταρικών βλαβών, στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση της γενικής υγείας.

Στην πραγματικότητα, οι πλούσιες σε πολυφαινόλες δίαιτες μπορούν να προστατεύσουν από πολλές χρόνιες παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, ψυχική παρακμή και ορισμένους καρκίνους.

Τα κεράσια περιέχουν επίσης καροτενοειδή χρωστικά όπως β-καροτένιο και βιταμίνη C, και τα δύο έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μπορούν να ενισχύσουν την ανάκαμψη της άσκησης

Η έρευνα δείχνει ότι οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ενώσεις στα κεράσια μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου, της βλάβης και της φλεγμονής από την άσκηση.

Επιπλέον, ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι τα προϊόντα κερασιάς μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση της άσκησης.

kerasia

Μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου

Η κατανάλωση κερασιών ή η κατανάλωση χυμού από κεράσι μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας.

Αυτά τα οφέλη που προάγουν τον ύπνο μπορεί να αποδοθούν στην υψηλή συγκέντρωση φυτικών ενώσεων του καρπού. Επιπλέον, τα κεράσια περιέχουν μελατονίνη, μια ουσία που βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου-αφύπνισης.

Μπορούν να προστεθούν εύκολα στη διατροφή σας

Τα κεράσια είναι ευπροσάρμοστα και απίστευτα νόστιμα.

Τόσο ο χυμός όσο και ο καρπός τους ταιριάζει με πολλά τρόφιμα. Επιπλέον, σχετικά προϊόντα, όπως αποξηραμένα κεράσια, γλυκό κεράσι, σιρόπι κεράσι και χυμός κερασιού, κάνουν ενδιαφέρουσες προσθήκες σε πολλές συνταγές.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να ενσωματώσετε τα κεράσια στη διατροφή σας:

  • Απολαύστε τα φρέσκα ως γλυκό σνακ.
  • Συνδυάστε τα αποξηραμένα κεράσια με τσιπ μαύρης σοκολάτας, νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη και αλατισμένα αμύγδαλα για ένα υπέροχο σπιτικό μείγμα.
  • Φτιάξτε μια κομπόστα κερασιού από κατεψυγμένα κεράσια ή φρέσκα κεράσια ή γλυκό του κουταλιού κεράσι σε γιαούρτι, πλιγούρι βρώμης ή πουτίγκα από σπόρους chia.
  • Προσθέστε κεράσια σε φρουτοσαλάτα.
  • Ενσωματώστε τα αποξηραμένα κεράσια σε ψημένα προϊόντα για μια φυσική γλυκύτητα.
  • Προσθέστε λίγο χυμό κερασιού σε ανθρακούχο νερό και συμπληρώστε με μια φέτα λεμονιού για ένα διασκεδαστικό κοκτέιλ.
  • Προσθέστε φρέσκα σε παγωτό, πίτες, θρυμματισμένα και άλλα επιδόρπια.
  • Φτιάξτε μια σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου κερασιών για χρήση σε πιάτα με κρέας ή πουλερικά.
  • Φτιάξτε μια σάλτσα από κεράσια σε κύβους και φρέσκα βότανα όπως βασιλικό για να σερβίρετε μαζί με αλμυρά γεύματα.
  • Προσθέστε κεράσια στο αγαπημένο σας smoothie.

Οι δυνατότητες χρήσης κερασιών στην κουζίνα σας είναι ατελείωτες, οπότε μην φοβάστε να πειραματιστείτε.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top