Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση. Και καθένα προσφέρεται για άλλη χρήση στη μαγειρική. Ακολουθεί ένας μικρός οδηγός τους.

Λευκά κρεμμύδια: Η πιο ήπια συνήθως ποικιλία κρεμμυδιών, ενδείκνυται για σαλάτες και σάντουιτς. Βασικά, αν σκοπεύεις να καταναλώσεις το κρεμμύδι ωμό, καλύτερα να ψηφίσεις λευκό. Σε κάθε περίπτωση όμως, για να τα κάνεις λιγότερο καυτερά, μπορείς να τα κόψεις σε λεπτές φέτες και να τα βυθίσεις για περίπου μία ώρα σε κρύο νερό.

Κόκκινα: Καθώς διακρίνονται για την ένταση αλλά και τη γλυκύτητα στη γεύση τους, μπορείς να τα κάνεις τουρσί, να τα προσθέσεις σε φαγητά όπως πίτσες και τηγανιτό ρύζι, αλλά και να τα ψήσεις στα κάρβουνα, όπου σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες κρεμμυδιών, θα γίνουν τρυφερά χωρίς να λιώσουν.

Κίτρινα: Καταναλώνονται πάντα μαγειρεμένα, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, το οποίο δίνει στη γεύση των κίτρινων κρεμμυδιών μια χαρακτηριστική ένταση. Είναι η ιδανική επιλογή για να τα καραμελώσετε και στη συνέχεια να τα προσθέσετε σε μπέργκερ.

Extra tip: Αν, απλά, θέλετε να σοτάρετε κρεμμύδι σε βούτυρο ή ελαιόλαδο για να το χρησιμοποιήσετε σε μια σάλτσα π.χ. ζυμαρικών ή μαγειρευτού κρέατος, και οι τρεις ποικιλίες θα κάνουν μια χαρά αυτή τη δουλειά.

empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

Ψητά καρότα: ένα νόστιμο συνοδευτικό για μια έξτρα δόση Β-καροτίνης!

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.
empty alt

Κινηματογραφικοί ήρωες κινουμένων σχεδίων στο πιάτο σας!

  Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Λευκά, κόκκινα ή ροζέ, τα σταφύλια είναι το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τα σταφύλια καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί από αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς για χρήση τους στην οινοποιία.
empty alt

Κεφτεδάκια κοκκινιστά γεμιστά με φέτα

Ένα κλασικό comfort food ακόμα πιο δελεαστικό
Back To Top