Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση. Και καθένα προσφέρεται για άλλη χρήση στη μαγειρική. Ακολουθεί ένας μικρός οδηγός τους.

Λευκά κρεμμύδια: Η πιο ήπια συνήθως ποικιλία κρεμμυδιών, ενδείκνυται για σαλάτες και σάντουιτς. Βασικά, αν σκοπεύεις να καταναλώσεις το κρεμμύδι ωμό, καλύτερα να ψηφίσεις λευκό. Σε κάθε περίπτωση όμως, για να τα κάνεις λιγότερο καυτερά, μπορείς να τα κόψεις σε λεπτές φέτες και να τα βυθίσεις για περίπου μία ώρα σε κρύο νερό.

Κόκκινα: Καθώς διακρίνονται για την ένταση αλλά και τη γλυκύτητα στη γεύση τους, μπορείς να τα κάνεις τουρσί, να τα προσθέσεις σε φαγητά όπως πίτσες και τηγανιτό ρύζι, αλλά και να τα ψήσεις στα κάρβουνα, όπου σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες κρεμμυδιών, θα γίνουν τρυφερά χωρίς να λιώσουν.

Κίτρινα: Καταναλώνονται πάντα μαγειρεμένα, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, το οποίο δίνει στη γεύση των κίτρινων κρεμμυδιών μια χαρακτηριστική ένταση. Είναι η ιδανική επιλογή για να τα καραμελώσετε και στη συνέχεια να τα προσθέσετε σε μπέργκερ.

Extra tip: Αν, απλά, θέλετε να σοτάρετε κρεμμύδι σε βούτυρο ή ελαιόλαδο για να το χρησιμοποιήσετε σε μια σάλτσα π.χ. ζυμαρικών ή μαγειρευτού κρέατος, και οι τρεις ποικιλίες θα κάνουν μια χαρά αυτή τη δουλειά.

empty alt

6 γεύματα που μπορείς να μαγειρέψεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα.
empty alt

Λούπινα: η νέα τάση στη διατροφή

Ελεύθερα γλουτένης, χαμηλά σε υδατάνθρακες, φυτικής προέλευσης, πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα και πρεβιοτικά (ουσίες που θρέφουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου): τα λούπινα φαίνεται να συνδυάζουν όλες τις νέες τάσεις στη διατροφή.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Πώς θα δώσουμε σε όλα τα σπιτικά cupcakes το ίδιο μέγεθος;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ με ποιον τρόπο οι επαγγελματίες καταφέρνουν να παρασκευάσουν μπισκότα, cupcakes και μάφιν στο ίδιο μέγεθος, ξανά και ξανά; Δεν είναι θέμα μαγείας, ούτε καν απαιτεί χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Οι σταρ της Αμερικής κάνουν γενναίες δωρεές σε οργανισμούς τροφίμων

Εδώ είναι κάποιες από τις προσωπικότητες που έχουν δωρίσει στους οργανισμούς τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι στιγμής.
empty alt

Farro salad: Μεσογειακή σαλάτα με πλιγούρι

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής
Back To Top