Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση. Και καθένα προσφέρεται για άλλη χρήση στη μαγειρική. Ακολουθεί ένας μικρός οδηγός τους.

Λευκά κρεμμύδια: Η πιο ήπια συνήθως ποικιλία κρεμμυδιών, ενδείκνυται για σαλάτες και σάντουιτς. Βασικά, αν σκοπεύεις να καταναλώσεις το κρεμμύδι ωμό, καλύτερα να ψηφίσεις λευκό. Σε κάθε περίπτωση όμως, για να τα κάνεις λιγότερο καυτερά, μπορείς να τα κόψεις σε λεπτές φέτες και να τα βυθίσεις για περίπου μία ώρα σε κρύο νερό.

Κόκκινα: Καθώς διακρίνονται για την ένταση αλλά και τη γλυκύτητα στη γεύση τους, μπορείς να τα κάνεις τουρσί, να τα προσθέσεις σε φαγητά όπως πίτσες και τηγανιτό ρύζι, αλλά και να τα ψήσεις στα κάρβουνα, όπου σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες κρεμμυδιών, θα γίνουν τρυφερά χωρίς να λιώσουν.

Κίτρινα: Καταναλώνονται πάντα μαγειρεμένα, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, το οποίο δίνει στη γεύση των κίτρινων κρεμμυδιών μια χαρακτηριστική ένταση. Είναι η ιδανική επιλογή για να τα καραμελώσετε και στη συνέχεια να τα προσθέσετε σε μπέργκερ.

Extra tip: Αν, απλά, θέλετε να σοτάρετε κρεμμύδι σε βούτυρο ή ελαιόλαδο για να το χρησιμοποιήσετε σε μια σάλτσα π.χ. ζυμαρικών ή μαγειρευτού κρέατος, και οι τρεις ποικιλίες θα κάνουν μια χαρά αυτή τη δουλειά.

empty alt

5 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Ροδόνερο: ποιες είναι οι χρήσεις του στη ζαχαροπλαστική;

Το ροδόνερο, το απόσταγμα του άνθους του τριανταφύλλου, χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκές συνταγές εξ Ανατολής, όπως στο λουκούμι και στον μπακλαβά, αλλά μπορεί άνετα να προστεθεί και σε κέικ, κουλουράκια, πουτίγκες ρυζιού και στο παγωτό.
empty alt

4 βασικοί κανόνες για να ετοιμάσεις ένα πλατό τυριών

Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις.
empty alt

Το κόλπο για να μην πετάξεις το κρασί που περίσσεψε

Σου περίσσεψε κρασί στην ανοιγμένη φιάλη, αλλά δεν σκοπεύεις να το καταναλώσεις άμεσα; Αντί να το αφήσεις στο ψυγείο (οπού πιθανότατα θα χαλάσει προτού προλάβεις να το χρησιμοποιήσεις), μοίρασε σε παγοκύστες το κρασί που περίσσεψε και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη.
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
empty alt

Μια απολαυστική μέρα που τρώγεται με μανία: 19 Ιανουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Ποπ Κορν

Αχ, ποπ κορν! Νόστιμο και απολαυστικό, το ποπ κορν είναι μέρος τόσων πολλών παραδόσεων εκτός από ιδανικό σνακ στο σινεμά! Εύκολο, γρήγορο, έτοιμο ή σπιτικό, είναι η αγαπημένη αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα απόλαυση μικρών και μεγάλων.
empty alt

Γεμιστές πατάτες με πίτα βοσκού – ένας συνδυασμός που τα σπάει

Κάντε την έκπληξη με μια γευστική εκδοχή που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top