Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν.

Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν. Ωστόσο υπάρχει και ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος, που συνδυάζει τη γεύση του ψητού με τη ζουμερή υφή του βρασμένου: να τα ψήσεις σε ένα αυτοσχέδιο πουγκί στο φούρνο.

Συγκεκριμένα, τοποθετείς τα παντζάρια (για τις ρίζες μιλάμε, όχι τα φύλλα) σε ένα αλουμινόχαρτο μαζί με λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά της επιλογής σου. Τα τυλίγεις με το αλουμινόχαρτο, το οποίο τσακίζεις καλά στις άκρες ώστε να κλείσει αεροστεγώς και να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον που παγιδεύει τους ατμούς στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια, τα ψήνεις στο φούρνο περίπου στους 190 βαθμούς Κελσίου.

Με αυτό τον τρόπο, τα παντζάρια διατηρούν την υγρασία τους και ολόκληρο το άρωμά τους, ενώ αποκτούν μια γεύση αρκετά γλυκιά, από την οποία ωστόσο δεν λείπει η γήινη διάσταση. Μπορείς να τα απολαύσεις σε μια σαλάτα με λίγο αλάτι, λάδι και λεμόνι ή σε συνδυασμό με γιαούρτι, λίγο σκορδάκι και τριμμένη καρυδόψιχα.

empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
empty alt

Πίτσα + tortilla = pizzadilla

  Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο.
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Σπιτικά ντόνατς με γλάσο – εύκολα κι απολαυστικά

Μοιάζει μπελάς αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Και το σίγουρο είναι ότι το γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει όπως και το χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη όσων τα μοιραστείς μαζί τους.
empty alt

Freeze! Το νέο παγωμένο ποτό λέγεται γρανίτα σανγκρία

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά
Back To Top