Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων. Όλοι οι τρόποι για να τα προετοιμάσεις, ψημένα, στον ατμό, στη σχάρα, στο τηγάνι ή βραστά, ένας από τους αγαπημένους σου τρόπους για να απολαύσεις τα λαχανάκια των Βρυξελλών είναι ωμά! Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό από μια σαλάτα.

Το να φτιάχνεις σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών ακούγεται τρομακτικό, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται πολλή προετοιμασία. Μαζί με ένα συνδυασμό από φρυγανισμένα αμύγδαλα, φλοίδες παρμεζάνα και σπόρους ροδιού, αποτελεί μια εορταστική σαλάτα χάρμα οφθαλμών, με αρώματα χειμερινά, υπέροχη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά.

 

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

sald

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1/4 κουτ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κιλά Λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση και λεπτά κομμένα (περίπου 8 φλιτζάνια)

1/2 φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα

1/2 φλ. σπόροι ροδιού

Φλοίδες παρμεζάνα, για σερβίρισμα

saldd

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μαϊντανό, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μέχρι να συνδυαστούν.

Προσθέτεις τα λαχανάκια Βρυξελλών και ανακατεύεις μέχρι να καλυφθούν πλήρως.

Αφήνεις το μείγμα να καθίσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, για τουλάχιστον 20 λεπτά και έως 4 ώρες πριν το σερβίρεις.

Ρίχνεις τα αμύγδαλα και τους σπόρους ροδιού και γαρνίρεις με τις φλοίδες παρμεζάνα πριν την σερβίρεις.

 

 

empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Το μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου (όπως το μαρούλι, το σπανάκι, η ρόκα, το κέιλ) μαραίνονται μέσα σε μόλις μία με δύο μέρες, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 1.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Υπέροχες ιδέες για σπασμένα αβγά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
empty alt

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον

 Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
Back To Top