Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων. Όλοι οι τρόποι για να τα προετοιμάσεις, ψημένα, στον ατμό, στη σχάρα, στο τηγάνι ή βραστά, ένας από τους αγαπημένους σου τρόπους για να απολαύσεις τα λαχανάκια των Βρυξελλών είναι ωμά! Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό από μια σαλάτα.

Το να φτιάχνεις σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών ακούγεται τρομακτικό, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται πολλή προετοιμασία. Μαζί με ένα συνδυασμό από φρυγανισμένα αμύγδαλα, φλοίδες παρμεζάνα και σπόρους ροδιού, αποτελεί μια εορταστική σαλάτα χάρμα οφθαλμών, με αρώματα χειμερινά, υπέροχη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά.

 

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

sald

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1/4 κουτ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κιλά Λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση και λεπτά κομμένα (περίπου 8 φλιτζάνια)

1/2 φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα

1/2 φλ. σπόροι ροδιού

Φλοίδες παρμεζάνα, για σερβίρισμα

saldd

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μαϊντανό, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μέχρι να συνδυαστούν.

Προσθέτεις τα λαχανάκια Βρυξελλών και ανακατεύεις μέχρι να καλυφθούν πλήρως.

Αφήνεις το μείγμα να καθίσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, για τουλάχιστον 20 λεπτά και έως 4 ώρες πριν το σερβίρεις.

Ρίχνεις τα αμύγδαλα και τους σπόρους ροδιού και γαρνίρεις με τις φλοίδες παρμεζάνα πριν την σερβίρεις.

 

 

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Το πάρτι αρχίζει με γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια

Περιμένεις κόσμο για το Σαββατοκύριακο; Αντί να τους σερβίρεις κοκτέιλ, μπορείς να τους καλομάθεις κερνώντας τους μια σπιτική γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Στην κουζίνα με τον Matt Damon

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
empty alt

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ που θα λατρέψεις!

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
empty alt

Cool και Alcohol free στον καύσωνα

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]
Back To Top