Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων. Όλοι οι τρόποι για να τα προετοιμάσεις, ψημένα, στον ατμό, στη σχάρα, στο τηγάνι ή βραστά, ένας από τους αγαπημένους σου τρόπους για να απολαύσεις τα λαχανάκια των Βρυξελλών είναι ωμά! Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό από μια σαλάτα.

Το να φτιάχνεις σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών ακούγεται τρομακτικό, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται πολλή προετοιμασία. Μαζί με ένα συνδυασμό από φρυγανισμένα αμύγδαλα, φλοίδες παρμεζάνα και σπόρους ροδιού, αποτελεί μια εορταστική σαλάτα χάρμα οφθαλμών, με αρώματα χειμερινά, υπέροχη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά.

 

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

sald

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1/4 κουτ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κιλά Λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση και λεπτά κομμένα (περίπου 8 φλιτζάνια)

1/2 φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα

1/2 φλ. σπόροι ροδιού

Φλοίδες παρμεζάνα, για σερβίρισμα

saldd

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μαϊντανό, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μέχρι να συνδυαστούν.

Προσθέτεις τα λαχανάκια Βρυξελλών και ανακατεύεις μέχρι να καλυφθούν πλήρως.

Αφήνεις το μείγμα να καθίσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, για τουλάχιστον 20 λεπτά και έως 4 ώρες πριν το σερβίρεις.

Ρίχνεις τα αμύγδαλα και τους σπόρους ροδιού και γαρνίρεις με τις φλοίδες παρμεζάνα πριν την σερβίρεις.

 

 

empty alt

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Τώρα μπορείτε να… φάτε τον Ράιαν Γκόσλινγκ-κυριολεκτικά!

Τώρα μπορείτε να… χαζέψετε το πρόσωπο του Ράιαν Γκόσλινγκ και να το φάτε χάρη στην Sarah Silverman, την ψυχή του Capecake Market στη Νέα Υόρκη.
empty alt

3 tips για να μην χάνεις ποτέ το πρωινό σου

Ξυπνάς στις 7 το πρωί, φεύγεις τρέχοντας για το γραφείο, βάζεις καφέ και πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
Back To Top