Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων. Όλοι οι τρόποι για να τα προετοιμάσεις, ψημένα, στον ατμό, στη σχάρα, στο τηγάνι ή βραστά, ένας από τους αγαπημένους σου τρόπους για να απολαύσεις τα λαχανάκια των Βρυξελλών είναι ωμά! Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό από μια σαλάτα.

Το να φτιάχνεις σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών ακούγεται τρομακτικό, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται πολλή προετοιμασία. Μαζί με ένα συνδυασμό από φρυγανισμένα αμύγδαλα, φλοίδες παρμεζάνα και σπόρους ροδιού, αποτελεί μια εορταστική σαλάτα χάρμα οφθαλμών, με αρώματα χειμερινά, υπέροχη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά.

 

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

sald

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1/4 κουτ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κιλά Λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση και λεπτά κομμένα (περίπου 8 φλιτζάνια)

1/2 φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα

1/2 φλ. σπόροι ροδιού

Φλοίδες παρμεζάνα, για σερβίρισμα

saldd

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μαϊντανό, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μέχρι να συνδυαστούν.

Προσθέτεις τα λαχανάκια Βρυξελλών και ανακατεύεις μέχρι να καλυφθούν πλήρως.

Αφήνεις το μείγμα να καθίσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, για τουλάχιστον 20 λεπτά και έως 4 ώρες πριν το σερβίρεις.

Ρίχνεις τα αμύγδαλα και τους σπόρους ροδιού και γαρνίρεις με τις φλοίδες παρμεζάνα πριν την σερβίρεις.

 

 

empty alt

Μπορεί η μαγειρική να μας κάνει ευτυχισμένους;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.
empty alt

Οι καλύτεροι τρόποι να απολαύσεις 6 φθινοπωρινούς θησαυρούς

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.
empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φιλετάρεις φρέσκιες σαρδέλες

Ακόμα και αν οι σαρδέλες κονσέρβας σού λύνουν τα χέρια, τίποτα δεν συγκρίνεται σε γεύση με τις φρέσκιες σαρδέλες.
empty alt

Ο πιο εύκολος τρόπος να αποστειρώσεις βάζα για σπιτικά γλυκά και μαρμελάδες

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις στο σπίτι γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα, καλό είναι, για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του, να αποστειρώσεις τα γυάλινα δοχεία όπου σκοπεύεις να το αποθηκεύσεις.
empty alt

Mojito time

Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι.
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής
Back To Top