Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά. Μπορείτε να την απολαύσετε με συνοδεία λαχανικών ή πράσινης σαλάτας, όπως το baby σπανάκι, να την προσθέσετε σε μια αραβική πίτα ή σάντουιτσς ή ακόμα και να τη συνοδεύσετε με ένα τηγανητό αυγό. Η γλυκοπατατοσαλάτα ταιριάζει με πολλά υλικά και όπου κι όπως και να την συνδυάσεις θα δώσει χρώμα και υπέροχη γεύση στις επιλογές σου.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους (περίπου 2 κιλά)

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε μισά φεγγάρια

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κουτ. αποξηραμένα κράνμπερι

1/2 κουτ. θρυμματισμένη φέτα

1/4 κουτ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

2 κ.σ. μηλόξυδο

1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

1 κ.σ. μέλι

1/2 κουτ. αλεσμένο κύμινο

1/4 κουτ. αλεσμένη πάπρικα

1/4 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

glikokopata

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος, ρίξτε τις γλυκοπατάτες και το κόκκινο κρεμμύδι σε λάδι και μετά αλατοπιπερώστε.

Μοιράζετε ομοιόμορφα στο φύλλο σε μία στρώση. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ ή σε μια μεζούρα μέτριας ποσότητας υγρών, χτυπήστε μαζί το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και τα μπαχαρικά. Σταδιακά προσθέστε το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αλατοπιπερώνετε.

Ρίξτε στις γλυκοπατάτες το dressing, τα cranberries, τη φέτα και τον μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Επιπλέον ή εναλλακτικά υλικά που ταιριάζουν: ντοματίνια, ρόκα, πιπεριές, παξιμάδι – η λίστα είναι ατελείωτη πραγματικά, καθώς εμπλουτίζεται όσο θέλετε με βάση τις επιθυμίες και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
Back To Top