Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση. Η συγκεκριμένη ταιριάζει σε οτιδήποτε – από χάμπουργκερ έως κοτόπουλο. Η συνταγή παράγει σχεδόν 5 φλιτζάνια, οπότε θα έχετε αρκετό για πολλά πιάτα. Γλυκόξινη ελαφρώς και με εξωτική νότα ανανά, θα γίνει αφορμή για να ψήνεις πιο συχνά!

 

ΥΛΙΚΑ:

5 ΚΟΥΠΕΣ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 5 ΛΕΠΤΑ

brba

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ

3 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη

3 σκελίδες σκόρδο

1 κονσέρβα κομμένος ανανάς σε χυμό

1 κονσέρβα ντομάτες σε πουρέ

1 φλ. κέτσαπ

1/4 φλ. ξίδι μηλίτη

3 κουταλιές της σούπας σκούρα καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας ήπια μελάσα

2 κουτ. ξηρή μουστάρδα

1 κουτ. αλάτι

brb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα 5- έως 6-λίτρων), ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. (Μην χρησιμοποιήσεις μικρότερο τηγάνι, καθώς η σάλτσα βράζει κάνει φυσαλίδες κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος – όσο βαθύτερο το τηγάνι, τόσο το καλύτερο.) Προσθέτεις το κρεμμύδι και το τζίντζερ και μαγειρεύεις 10 λεπτά ή έως ότου το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει χρυσό. Προσθέτεις τη σκόνη τσίλι και μαγειρεύεις 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Προσθέτεις το σκόρδο και τον κομμένο ανανά με το χυμό του και μαγειρεύεις 1 λεπτό περισσότερο.

Αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύεις τις ντομάτες με τον πουρέ και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής (μαζί με τον μηλίτη, την κέτσαπ, τη μελάσα, τη σκόνη μουστάρδας και τη ζάχαρη).

Βάλε το 1/4 της σάλτσας σε μπλέντερ. Σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύεις τη σάλτσα μέχρι να μαλακώσει. Βάζεις τη σάλτσα σε μπολ. Επαναλαμβάνεις με την υπόλοιπη σάλτσα. Ρίχνεις τη σάλτσα στο σκεύος. Φέρνεις σε βρασμό σε υψηλή θερμοκρασία. Μειώνεις τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και μαγειρεύεις, καλύπτοντας μερικώς, 25 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί σε περίπου 4 3/4 φλιτζάνια, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Μεταφέρεις σε ειδικός σκεύος και σερβίρεις. Βάζεις τη σάλτσα στο ψυγείο εάν δεν τη χρησιμοποιήσεις αμέσως. Η σάλτσα διατηρείται έως και 1 εβδομάδα στο ψυγείο ή έως και 2 μήνες στον καταψύκτη.

 

 

empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]
empty alt

Οι διατροφικές συνήθειες και παραξενιές των δικτατόρων

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για την απόλαυση που ακούει στο όνομα πίτσα

Υπάρχουν πολύ λίγα πιάτα που έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο όπως η πίτσα. Το αυθεντικό ιταλικό πιάτο έχει επίσης σερβιριστεί εκ νέου με πολλούς τρόπους σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
Back To Top