Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση. Η συγκεκριμένη ταιριάζει σε οτιδήποτε – από χάμπουργκερ έως κοτόπουλο. Η συνταγή παράγει σχεδόν 5 φλιτζάνια, οπότε θα έχετε αρκετό για πολλά πιάτα. Γλυκόξινη ελαφρώς και με εξωτική νότα ανανά, θα γίνει αφορμή για να ψήνεις πιο συχνά!

 

ΥΛΙΚΑ:

5 ΚΟΥΠΕΣ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 5 ΛΕΠΤΑ

brba

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ

3 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη

3 σκελίδες σκόρδο

1 κονσέρβα κομμένος ανανάς σε χυμό

1 κονσέρβα ντομάτες σε πουρέ

1 φλ. κέτσαπ

1/4 φλ. ξίδι μηλίτη

3 κουταλιές της σούπας σκούρα καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας ήπια μελάσα

2 κουτ. ξηρή μουστάρδα

1 κουτ. αλάτι

brb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα 5- έως 6-λίτρων), ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. (Μην χρησιμοποιήσεις μικρότερο τηγάνι, καθώς η σάλτσα βράζει κάνει φυσαλίδες κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος – όσο βαθύτερο το τηγάνι, τόσο το καλύτερο.) Προσθέτεις το κρεμμύδι και το τζίντζερ και μαγειρεύεις 10 λεπτά ή έως ότου το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει χρυσό. Προσθέτεις τη σκόνη τσίλι και μαγειρεύεις 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Προσθέτεις το σκόρδο και τον κομμένο ανανά με το χυμό του και μαγειρεύεις 1 λεπτό περισσότερο.

Αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύεις τις ντομάτες με τον πουρέ και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής (μαζί με τον μηλίτη, την κέτσαπ, τη μελάσα, τη σκόνη μουστάρδας και τη ζάχαρη).

Βάλε το 1/4 της σάλτσας σε μπλέντερ. Σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύεις τη σάλτσα μέχρι να μαλακώσει. Βάζεις τη σάλτσα σε μπολ. Επαναλαμβάνεις με την υπόλοιπη σάλτσα. Ρίχνεις τη σάλτσα στο σκεύος. Φέρνεις σε βρασμό σε υψηλή θερμοκρασία. Μειώνεις τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και μαγειρεύεις, καλύπτοντας μερικώς, 25 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί σε περίπου 4 3/4 φλιτζάνια, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Μεταφέρεις σε ειδικός σκεύος και σερβίρεις. Βάζεις τη σάλτσα στο ψυγείο εάν δεν τη χρησιμοποιήσεις αμέσως. Η σάλτσα διατηρείται έως και 1 εβδομάδα στο ψυγείο ή έως και 2 μήνες στον καταψύκτη.

 

 

empty alt

Έτσι θα καθαρίσεις τα καμένα υπολείμματα που έχουν χρονίσει στο ταψί σου

Όσο κι αν τρίβεις, κάποιοι λεκέδες δεν φεύγουν ποτέ από το ταψί σου. Μιλάμε για αυτά τα καφέ υπολείμματα καμένου λίπους που έχουν εγκατασταθεί στα τοιχώματά του και που αντιστέκονται σθεναρά στο ζεστό νερό και το απορρυπαντικό πιάτων.
empty alt

Η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου μπορεί να σε σκοτώσει

Αν πιστεύεις ότι κανένα πικάντικο φαγητό δεν είναι πλέον αρκετά πικάντικο για να σε συγκινήσει και ότι έχεις εκτοξεύσει την αντοχή του στομαχιού σου σε υπεράνθρωπα επίπεδα, μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την Pepper X.
empty alt

Πώς θα έχεις καθημερινά σπιτικό φαγητό για την οικογένειά σου και θα κάνεις οικονομία

Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Φθινοπωρινή carbonara με γλυκιά κολοκύθα

Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween.
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει
empty alt

Δροσερή γευστική βουτιά: Κρύα σούπα με αγγούρι και αβοκάντο

Για τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μια ιδέα που θα σε δροσίσει απολαυστικά
Back To Top