Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας. Μπορεί να έχεις συνηθίσει πλέον να έχεις τις φράουλες στη διάθεσή σου όλο τον χρόνο αλλά την άνοιξη βρίσκονται στα καλύτερά τους. Αν λοιπόν έχεις διάθεση για ένα γρήγορο και ελαφρύ γλυκό, αυτή η συνταγή για μίνι καπτσίζκεϊκ

Συστατικά

200 γρ. φράουλες

2 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

220 γρ. ζάχαρη

80 γρ. φυτικό λάδι

ξύσμα λεμονιού

1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 κάψουλα)

Λίγο αλάτι

220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την επικάλυψη

200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

40 γρ. μαλακό βούτυρο

80 γρ. άχνη ζάχαρη

λίγες σταγόνες υγρή βανίλια

Για το γαρνίρισμα

φράουλες κομμένες σε φέτες (μπορείς αν θες τις μισές  να τις έχεις βουτήξει σε υγρή σοκολάτα)

cupcake b

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Λιπαίνεις με βούτυρο ή με σπρέι μαγειρικής την ειδική φόρμα για cupcakes με 12 θήκες και βάζεις χαρτάκια ψησίματος για cupcakes.

Πλένεις, στεγνώνεις και καθαρίζεις τις φράουλες από το κοτσάνι-φύλλο. Βάλε τες στο μπλέντερ για να τις πολτοποιήσεις. Αν θες να μην έχουν σπόρους μπορείς να τις περάσεις από σουρωτήρι ή τούλι.

Βάλε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια, το ξύσμα και τις πολτοποιημένες φράουλες. Χτυπάς τα υλικά με μίξερ χειρός για λίγο, ώστε να αναμειχθούν καλά. Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύεις λίγο ακόμα απαλά με μια σπάτουλα.

Γέμισε τις θήκες με το μείγμα, όσο μπορείς ισόποσα και ομοιόμορφα. Φροντίζοντας να έχεις γεμίσει τις θήκες κατά τα 2/3.

Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή από το κέντρο των cupcakes. Άφησέ τα να κρυώσουν καλά για να τα ξεφορμάρεις πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά.

Για την επικάλυψη

Χτυπάς το τυρί και το βούτυρο με μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Πρόσθεσε την άχνη και τη βανίλια. Κάλυψε με το μείγμα την κορυφή από κάθε cupcake και στο τέλος γαρνίρεις με φέτες φράουλας ή με μια ολόκληρη φράουλα επικαλυμμένη με σοκολάτα.

empty alt

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε κρέας

Αν πάντα αλατοπιπερώνεις την μπριζόλα πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club (που κάνει delivery το κρέας στο σπίτι των καταναλωτών), το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει […]
empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

8 λόγοι που προτιμάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου

Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.
empty alt

Πες μου πού θα πας διακοπές, να σου πω τι θα φας

Αν σε κάθε ταξίδι σου επιδιώκεις να γνωρίζεις την τοπική κουζίνα, αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ που αξίζει να ανακαλύψεις σε δέκα ελληνικούς προορισμούς.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.
empty alt

All time crepes

Καλά τα πασχαλινά κουλουράκια και τα τσουρέκια, αλλά σαν τις κρέπες δεν έχει – για τέλειο εορταστικό πρωινό ή για μεσημεριανό διακοπών.
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
Back To Top