Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας. Μπορεί να έχεις συνηθίσει πλέον να έχεις τις φράουλες στη διάθεσή σου όλο τον χρόνο αλλά την άνοιξη βρίσκονται στα καλύτερά τους. Αν λοιπόν έχεις διάθεση για ένα γρήγορο και ελαφρύ γλυκό, αυτή η συνταγή για μίνι καπτσίζκεϊκ

Συστατικά

200 γρ. φράουλες

2 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

220 γρ. ζάχαρη

80 γρ. φυτικό λάδι

ξύσμα λεμονιού

1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 κάψουλα)

Λίγο αλάτι

220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την επικάλυψη

200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

40 γρ. μαλακό βούτυρο

80 γρ. άχνη ζάχαρη

λίγες σταγόνες υγρή βανίλια

Για το γαρνίρισμα

φράουλες κομμένες σε φέτες (μπορείς αν θες τις μισές  να τις έχεις βουτήξει σε υγρή σοκολάτα)

cupcake b

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Λιπαίνεις με βούτυρο ή με σπρέι μαγειρικής την ειδική φόρμα για cupcakes με 12 θήκες και βάζεις χαρτάκια ψησίματος για cupcakes.

Πλένεις, στεγνώνεις και καθαρίζεις τις φράουλες από το κοτσάνι-φύλλο. Βάλε τες στο μπλέντερ για να τις πολτοποιήσεις. Αν θες να μην έχουν σπόρους μπορείς να τις περάσεις από σουρωτήρι ή τούλι.

Βάλε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια, το ξύσμα και τις πολτοποιημένες φράουλες. Χτυπάς τα υλικά με μίξερ χειρός για λίγο, ώστε να αναμειχθούν καλά. Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύεις λίγο ακόμα απαλά με μια σπάτουλα.

Γέμισε τις θήκες με το μείγμα, όσο μπορείς ισόποσα και ομοιόμορφα. Φροντίζοντας να έχεις γεμίσει τις θήκες κατά τα 2/3.

Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή από το κέντρο των cupcakes. Άφησέ τα να κρυώσουν καλά για να τα ξεφορμάρεις πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά.

Για την επικάλυψη

Χτυπάς το τυρί και το βούτυρο με μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Πρόσθεσε την άχνη και τη βανίλια. Κάλυψε με το μείγμα την κορυφή από κάθε cupcake και στο τέλος γαρνίρεις με φέτες φράουλας ή με μια ολόκληρη φράουλα επικαλυμμένη με σοκολάτα.

empty alt

Τα δώρα του ροδιού

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

Το λάθος που κάνεις όταν τρως χωριάτικη σαλάτα

Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει.
empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

Σπιτική ζύμη για πίτα: Πώς θα τη φτιάξεις βήμα βήμα

Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του.
empty alt

Γκασπάτσο: η σούπα που τρώγεται κρύα!

Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων
Back To Top