Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του.

Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του. Πάμε, λοιπόν!

1. Μέτρησε με ακρίβεια τις ποσότητες των υλικών. Ιδανικά, χρησιμοποίησε μια ζυγαριά κουζίνας.

2. Ανακάτεψε τα στεγνά υλικά. Ανάμειξε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.

3. Κομμάτιασε το βούτυρο. Κόψε το σε κύβους. Αν αρχίσει να λιώνει κατά το κομμάτιασμα, μπορείς να ξαναβάλεις τους κύβους στο ψυγείο να σφίξουν λίγο.

4. Πρόσθεσε το βούτυρο στο μείγμα με το αλεύρι. Χτύπησέ το με ένα μίξερ χειρός ή τρίψε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου.

5. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να σβολιάσει ελαφρώς. Δούλεψε το βούτυρο στο μείγμα μέχρι τα μεγαλύτερα κομμάτια βουτύρου να πάρουν διαστάσεις ενός μικρού νομίσματος.

6. Πρόσθεσε το νερό και ανακάτεψε. Χρησιμοποίησε μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα από καουτσούκ μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μεγαλύτεροι σβόλοι.

7. Ζύμωσε τη ζύμη. Ζύμωσέ τη μερικές φορές (ιδανικά λιγότερες από δέκα), μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα. Σχημάτισε μια μπάλα.

8. Βάλε τη στο ψυγείο. Κόψε τη ζύμη στη μέση και πίεσε τα δύο κομμάτια πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια μέχρι να γίνουν επίπεδα. Τύλιξε κάθε δίσκο με πλαστική μεμβράνη και διατήρησέ τους στο ψυγείο, από μία ώρα μέχρι τρεις μέρες. (Αν δεν σκοπεύεις να φτιάξεις την πίτα μέσα σε τρεις μέρες, μπορείς να αποθηκεύσεις τη ζύμη σε σακουλάκια zip-lock και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.)

9. Αλεύρωσε μια καθαρή επιφάνεια. Πασπάλισε αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια (είτε τον πάγκο της κουζίνας είτε μια επιφάνεια κοπής). Τοποθέτησε τη ζύμη και συνέχισε να αλευρώνεις και από τις δύο πλευρές. Αλεύρωσε και τον πλάστη.

10. Άπλωσε τη ζύμη. Πέρασε τη ζύμη με τον πλάστη, περιστασιακά γυρίζοντάς την από την άλλη πλευρά και προσθέτοντας επιπλέον αλεύρι αν χρειαστεί, μέχρι να γίνει πολύ λεπτή και σχεδόν στρογγυλή.

11. Μετάφερε τη ζύμη στο ταψί. Αφού την τυλίξεις ελαφρά γύρω από τον πλάστη για να μη χάσει το σχήμα της.

Photo: rawpixel / Unsplash

empty alt

Ο καφές προστατεύει απο τον καρκίνο του μαστού

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.
empty alt

Ξαναπαγωμένο παγωτό, αυτή η μάστιγα

Μόλις ο καιρός ζεσταίνει, η κίνηση γίνεται σχεδόν αυτόματα: Σκύβεις πάνω από το ψυγείο με τα παγωτά και χαζεύεις μέχρι να εντοπίσεις αυτό που θα σου κάνει εντύπωση.
empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Φτιάξε μια πεντανόστιμη κοτόσουπα σε 6 βήματα

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο το απόλυτο σπιτικό comfort food αλλά και μια καλή λύση για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, καθώς μπορείς να τη φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
Back To Top