Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του.

Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του. Πάμε, λοιπόν!

1. Μέτρησε με ακρίβεια τις ποσότητες των υλικών. Ιδανικά, χρησιμοποίησε μια ζυγαριά κουζίνας.

2. Ανακάτεψε τα στεγνά υλικά. Ανάμειξε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.

3. Κομμάτιασε το βούτυρο. Κόψε το σε κύβους. Αν αρχίσει να λιώνει κατά το κομμάτιασμα, μπορείς να ξαναβάλεις τους κύβους στο ψυγείο να σφίξουν λίγο.

4. Πρόσθεσε το βούτυρο στο μείγμα με το αλεύρι. Χτύπησέ το με ένα μίξερ χειρός ή τρίψε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου.

5. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να σβολιάσει ελαφρώς. Δούλεψε το βούτυρο στο μείγμα μέχρι τα μεγαλύτερα κομμάτια βουτύρου να πάρουν διαστάσεις ενός μικρού νομίσματος.

6. Πρόσθεσε το νερό και ανακάτεψε. Χρησιμοποίησε μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα από καουτσούκ μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μεγαλύτεροι σβόλοι.

7. Ζύμωσε τη ζύμη. Ζύμωσέ τη μερικές φορές (ιδανικά λιγότερες από δέκα), μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα. Σχημάτισε μια μπάλα.

8. Βάλε τη στο ψυγείο. Κόψε τη ζύμη στη μέση και πίεσε τα δύο κομμάτια πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια μέχρι να γίνουν επίπεδα. Τύλιξε κάθε δίσκο με πλαστική μεμβράνη και διατήρησέ τους στο ψυγείο, από μία ώρα μέχρι τρεις μέρες. (Αν δεν σκοπεύεις να φτιάξεις την πίτα μέσα σε τρεις μέρες, μπορείς να αποθηκεύσεις τη ζύμη σε σακουλάκια zip-lock και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.)

9. Αλεύρωσε μια καθαρή επιφάνεια. Πασπάλισε αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια (είτε τον πάγκο της κουζίνας είτε μια επιφάνεια κοπής). Τοποθέτησε τη ζύμη και συνέχισε να αλευρώνεις και από τις δύο πλευρές. Αλεύρωσε και τον πλάστη.

10. Άπλωσε τη ζύμη. Πέρασε τη ζύμη με τον πλάστη, περιστασιακά γυρίζοντάς την από την άλλη πλευρά και προσθέτοντας επιπλέον αλεύρι αν χρειαστεί, μέχρι να γίνει πολύ λεπτή και σχεδόν στρογγυλή.

11. Μετάφερε τη ζύμη στο ταψί. Αφού την τυλίξεις ελαφρά γύρω από τον πλάστη για να μη χάσει το σχήμα της.

Photo: rawpixel / Unsplash

empty alt

Να γιατί πρέπει να πίνεις ένα καφέ πριν το γυμναστήριο

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη το πρωί πριν πιούν τουλάχιστον μία κούπα καφέ, γνωρίζεις ήδη τη διεγερτική δύναμη του ροφήματος αυτού.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Κοτόπουλο στο φούρνο: πώς θα το ψήσεις βήμα-βήμα

Ποιος έχει διάθεση, τώρα το καλοκαίρι, να περνάει όλη τη μέρα του κλεισμένος στην κουζίνα και σκυμμένος πάνω από καυτές κατσαρόλες; Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες εύκολες και χορταστικές λύσεις.
empty alt

Βράσε ρύζι: 5+1 tips για να το κάνεις πεντανόστιμο

Το μαγείρεμα του ρυζιού δεν είναι δύσκολο, αρκεί να ξέρεις ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις. Γιατί οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να σαμποτάρει τη γεύση και την υφή του.
empty alt

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μη χρυσοπληρώνεις τον καφέ που φτιάχνεις στο σπίτι

07 Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου.
empty alt

Τα φύκια είναι οι νέες μεταξωτές κορδέλες της διατροφής

Προστίθενται σε συμπληρώματα διατροφής, τυποποιημένες τροφές, αλλά και σε πιάτα καλών εστιατορίων, για τα υγιεινά οφέλη και την ουμάμι γεύση τους.
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Απολαυστική σούπα με κοτόπουλο και ρύζι

Υγιεινή και ζεστή, ό,τι πρέπει για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία
Back To Top