«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου. Για πες μου, όμως, γνωρίζεις εσύ πώς θα πετύχεις το απόλυτο χρώμα στον κρόκο και πόση ώρα χρειάζεται;

Εντάξει, το να βράσεις ένα αυγό είναι ό,τι πιο απλό μπορείς να κάνεις μαζί του. Σιγά τ΄αυγά. Ούτε τηγανητό, ούτε ποσέ, ούτε ομελέτα είναι.
Κι όμως, το βραστό αυγό για να είναι πετυχημένο και λαχταριστό έχει τα μυστικά του.

Εμείς για να σου κάνουμε τη ζωή εύκολη, δανειστήκαμε αυτόν τον αναλυτικό πίνακα από την Huffington Post, που δείχνει πώς είναι ακριβώς ο κρόκος του αυγού ανάλογα με τα λεπτά βρασίματος:

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γαλλικής Μαγειρικής, για να γίνει ένα αυγό μελάτο χρειάζονται 3’ βρασίματος, μέτριο-προς μαλακό 4’ και σφιχτό 10-11’.

Χρήσιμες οδηγίες που θα σου χρησιμεύσουν για όλη σου τη ζωή, ενώ εάν πρόκειται να βράσεις αυγά για να τα βάψεις τη Μεγάλη Πέμπτη, τώρα ξέρεις εγγυημένα πώς θα σου πετύχουν- μην πάει τσάμπα και η βαφή.

empty alt

Το τέλειο ποτήρι για τους λάτρεις του κρασιού!

Οι λάτρεις του κρασιού έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται καθώς κάποιος εφέυρε, επιτέλους, ένα ποτήρι κρασιού με το οποίο μπορούν να αναπνέουν ενώ πίνουν! Αν και αρκετοί θα ξαφνιαστούν και θα σκεφτούν πώς κάτι τέτοιο είναι τελείως ανούσιο, εντούτοις έχει αξία για όσους γνωρίζουν τα περί […]
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

5 συνταγές για φαγητά και σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις από πριν για τις διακοπές

Ακολούθησε αυτά τα tips ώστε να μην περάσεις ώρες πάνω από κατσαρόλες τις λιγοστές και πολύτιμες ημέρες των διακοπών σου.
empty alt

Γιατί αλάτι και πιπέρι πάνε πακέτο στο τραπέζι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Πίτσα + tortilla = pizzadilla

  Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο.
empty alt

Frozen Negroni – η παγωμένη δόση απόλαυσης που χρειάζεσαι…

Όσο οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τα Negroni έχουν την τιμητική τους κι είναι εδώ για να σου δώσουν ένα σφηνάκι δύναμης για να βγάλεις την υπόλοιπη εβδομάδα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα δικά σου bagels

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.
empty alt

Λευκά λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια

Λίγα πράγματα είναι πιο ευχάριστα από ένα τετράγωνο κομμάτι με λιωμένο τυρί και λαζάνια. Αυτή η κρεμώδης λευκή συνταγή με λαζάνια, φτιαγμένη εξαιρετικά με μια έξτρα τυρώδη σάλτσα τύπου μπεσαμέλ που ονομάζεται Mornay, έχει γέμιση με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια και φρέσκα βότανα – και...
Back To Top