Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα.

Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα. Αυτά τα 5 προϊόντα, ωστόσο, θα σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις ένα νόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια στο άψε-σβήσε, ακόμα δηλαδή και όταν έχεις ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή σου.

1. Μοσχαρίσιος κιμάς: Χρησιμοποιείται σε μια τεράστια γκάμα πιάτων που αγαπούν τα πιτσιρίκια, όπως τα μπιφτέκια, τα σουτζουκάκια, τα γιουβαρλάκια, τα all-time-classic μακαρόνια με κιμά αλλά και ως γέμισμα σε μεξικανικές τορτίγιες, μαζί με διάφορα λαχανικά. Σχεδόν όλα τα παραπάνω μπαίνουν, μαγειρεμένα, και στην κατάψυξη, οπότε μπορείς να τα φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες.

2. Καταψυγμένο μείγμα λαχανικών: Πολύχρωμο καθώς είναι, αφού συνδυάζει αρακά, καλαμπόκι, πιπεριές και άλλα υλικά, αναδεικνύεται σε απόλαυση όχι μόνο για τον παιδικό ουρανίσκο αλλά και για το μάτι, δελεάζοντας και τον πιο… επιλεκτικό μικρό καταναλωτή να δοκιμάσει. Μαγειρεύεται εύκολα και σερβίρεται με κάθε τρόπο: ως κυρίως πιάτο, ως συνοδευτικό σε κρέας, ακόμη και στη μορφή σαλάτας μαζί με κάποιο ντρέσινγκ.

3. Ντοματάκια κονσέρβα: Χρησιμοποιούνται σε κάθε κοκκινιστό, όταν δεν έχεις το χρόνο και την ενέργεια να φτιάξεις σάλτσα από φρέσκες ντομάτες, ταυτόχρονα όμως αποτελούν και τη βάση για μια πανεύκολη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά, στην οποία αρκεί να προσθέσεις φρέσκο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.

4. Πατάτες: Οικογενειακό νοικοκυριό δεν νοείται χωρίς πατάτες. Εκτός από τηγανιτές και στο φούρνο, ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό, μπορείς επίσης να τις βράσεις και να τις κάνεις πουρέ, αναμειγμένες με λαχανικά, για ένα νόστιμο και ολοκληρωμένο γεύμα που δίνει και υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

5. Ψωμί για τοστ: Δεν χρησιμοποιείται μόνο σε ό,τι υποδηλώνει η ονομασία του, αλλά και σε καναπεδάκια σε μια παιδική γιορτή της τελευταίας στιγμής ή, όταν αρχίσει να μπαγιατεύει, σε αυγόφετες που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μια συνταγή οποιοδήποτε είδος γιαουρτιού;

Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση).
empty alt

Ποια μπαχαρικά ταιριάζουν περισσότερο στο ψητό κρέας;

Κάποιοι αλατοπιπερώνουν γενναιόδωρα το ψητό κρέας και το πνίγουν στο λεμόνι, ενώ άλλοι επενδύουν σε υλικά άριστης ποιότητας και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα καρυκεύματα, ώστε να αφήσουν τη γεύση του κρέατος να αναδειχθεί.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Κάνε τα γυάλινα βάζα της κουζίνας σου να λάμπουν με ένα γκρέιπφρουτ!

Αν έχεις συνδέσει το γκρέιπφρουτ μόνο με τον πικρόξινο χυμό του, που πίνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις.
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
Back To Top