Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα.

Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα. Αυτά τα 5 προϊόντα, ωστόσο, θα σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις ένα νόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια στο άψε-σβήσε, ακόμα δηλαδή και όταν έχεις ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή σου.

1. Μοσχαρίσιος κιμάς: Χρησιμοποιείται σε μια τεράστια γκάμα πιάτων που αγαπούν τα πιτσιρίκια, όπως τα μπιφτέκια, τα σουτζουκάκια, τα γιουβαρλάκια, τα all-time-classic μακαρόνια με κιμά αλλά και ως γέμισμα σε μεξικανικές τορτίγιες, μαζί με διάφορα λαχανικά. Σχεδόν όλα τα παραπάνω μπαίνουν, μαγειρεμένα, και στην κατάψυξη, οπότε μπορείς να τα φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες.

2. Καταψυγμένο μείγμα λαχανικών: Πολύχρωμο καθώς είναι, αφού συνδυάζει αρακά, καλαμπόκι, πιπεριές και άλλα υλικά, αναδεικνύεται σε απόλαυση όχι μόνο για τον παιδικό ουρανίσκο αλλά και για το μάτι, δελεάζοντας και τον πιο… επιλεκτικό μικρό καταναλωτή να δοκιμάσει. Μαγειρεύεται εύκολα και σερβίρεται με κάθε τρόπο: ως κυρίως πιάτο, ως συνοδευτικό σε κρέας, ακόμη και στη μορφή σαλάτας μαζί με κάποιο ντρέσινγκ.

3. Ντοματάκια κονσέρβα: Χρησιμοποιούνται σε κάθε κοκκινιστό, όταν δεν έχεις το χρόνο και την ενέργεια να φτιάξεις σάλτσα από φρέσκες ντομάτες, ταυτόχρονα όμως αποτελούν και τη βάση για μια πανεύκολη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά, στην οποία αρκεί να προσθέσεις φρέσκο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.

4. Πατάτες: Οικογενειακό νοικοκυριό δεν νοείται χωρίς πατάτες. Εκτός από τηγανιτές και στο φούρνο, ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό, μπορείς επίσης να τις βράσεις και να τις κάνεις πουρέ, αναμειγμένες με λαχανικά, για ένα νόστιμο και ολοκληρωμένο γεύμα που δίνει και υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

5. Ψωμί για τοστ: Δεν χρησιμοποιείται μόνο σε ό,τι υποδηλώνει η ονομασία του, αλλά και σε καναπεδάκια σε μια παιδική γιορτή της τελευταίας στιγμής ή, όταν αρχίσει να μπαγιατεύει, σε αυγόφετες που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

empty alt

Ο σεφ της Ριάνα αποκαλύπτει τι τρώει μια ντίβα!

Ανάμεσα σε βραβεία Grammy, συναυλίες, ηχογραφήσεις, ταξίδια, η Ριάνα συνεχώς εκπλήσσει τους πάντες με την όρεξη που δείχνει για νέες προκλήσεις.
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις δεκάδες διαφορετικά πιάτα με μία σάλτσα ντομάτας

Μια από τις πρώτες συνταγές στις οποίες εντρυφεί κάποιος αρχάριος στη μαγειρική είναι τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, όπου συνήθως επενδύουμε στο συνδυασμό από ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα), σκόρδο, βασιλικό και φυσικά αλατοπίπερο.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
Back To Top