Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.

Ναι, κι όμως: Όπως υποστηρίζει η συντάκτρια του Extracrispy.com, Stacey Ballis, ταιριάζουν εκπληκτικά στα αυγά σκραμπλ. Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από απολαυστική αντίθεση ανάμεσα στα τραγανά ποπκόρν και το μαλακό αυγό και μια διακριτική γεύση καλαμποκιού που δίνει νέα διάσταση στο πιάτο.

Το μυστικό, όπως γράφει η ίδια συντάκτρια, είναι να χτυπήσεις τα αυγά με λίγο βούτυρο, αλλά να προσθέσεις το αλάτι με μέτρο, γιατί τα ποπκόρν είναι ήδη αρκετά αλμυρά. Και βέβαια πρέπει να προσέξεις ώστε να μη βρεθεί μέσα στα αυγά κανένας από τους σπόρους καλαμποκιού που δεν άνοιξαν, αν θέλεις να αποφύγεις τις απρογραμμάτιστες επισκέψεις στον οδοντίατρό σου.

Συγκεκριμένα, μπορείς να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή.

Αυγά με ποπκόρν

Υλικά (για 1 μερίδα):
2 αυγά
2 φλιτζάνια ποπκόρν
½ φλιτζ. βούτυρο από το ψυγείο, θρυμματισμένο
1 κ.γ. επιπλέον βούτυρο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:
Χτυπάς τα αυγά με το βούτυρο. Ζεσταίνεις το ένα κουταλάκι βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να αφρίζει, ανακατεύεις απαλά τα ποπκόρν με τα αυγά, ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι, το κομματιάζεις όσο θέλεις και το σερβίρεις ζεστό.

empty alt

Σάλτσα στρειδιών: τι είναι και με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι, πραγματικά, η σάλτσα στρειδιών, που ίσως χρησιμοποιείς ήδη στις συνταγές σου, ειδικά σε εκείνες στο γουόκ, μαζί με ρύζι, λαχανικά και άλλα υλικά; Βασικά, είναι αυτό που λέει το όνομά της: καραμελωμένος ζωμός στρειδιών (υποπροϊόν του μαγειρέματος των στρειδιών σε...
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Μεθυσμένες φράουλες να τις πιείς στο ποτήρι!

Τίποτα πιο απολαυστικό και πιο καλοκαιρινό από φράουλες σε συνδυασμό με κοκτέιλ. Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ.
empty alt

Μύδια με ντομάτες και σκόρδο

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
empty alt

Γεμιστές πατάτες με πίτα βοσκού – ένας συνδυασμός που τα σπάει

Κάντε την έκπληξη με μια γευστική εκδοχή που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top