Η βραδιά ζυμαρικών αξίζει μια ιδιαίτερη μακαρονάδα. Το να φτιάξετε τη δική σας ζύμη χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά η ίδια η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη.

Η βραδιά ζυμαρικών αξίζει μια ιδιαίτερη μακαρονάδα. Το να φτιάξετε τη δική σας ζύμη χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά η ίδια η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη. Η ζύμη είναι φτιαγμένη από 3 βασικά συστατικά και συνδυάζεται σε λίγα λεπτά. Συνιστάται ιδιαίτερα ένας παρασκευαστής ζυμαρικών καθώς το ξετύλιγμα της ζύμης με το χέρι είναι πολύ χρονοβόρο και δύσκολο να φτάσει η ζύμη στη σωστή λεπτότητα. Φροντίστε να καλύψετε οποιαδήποτε μερίδα ζύμης που δεν δουλεύετε με πλαστική μεμβράνη ή καθαρή πετσέτα κουζίνας γιατί η ζύμη στεγνώνει γρήγορα.

Το καλύτερο μέρος για να φτιάξετε τη δική σας ζύμη ζυμαρικών είναι να επιλέξετε το σχήμα. Ένα φαρδύ, μακρύ νουντλ όπως η παπαρδέλα ή το φετουτσίνι είναι το πιο συνηθισμένο και ιδανικό για μπολονέζ. Απλά κόψτε τη ζύμη πιο λεπτή για μακαρόνια όπως τα νουντλς ή κρατήστε τα πολύ πλατιά για χυλοπίτες ή λαζάνια. Η ζύμη είναι η ίδια βάση και για ραβιόλια. Τα γεμιστά ζυμαρικά πρέπει απλά να τυλιχτούν πιο λεπτά. Οποιαδήποτε επιπλέον ζύμη θα παγώσει καλά. Τυλίξτε τη ζύμη και κόψτε την πάστα στο σχήμα που θέλετε. Αφού στεγνώσει, μπορεί να αποθηκευτεί σε σακούλα για κατάψυξη έως και 3 μήνες. Μπορείτε να την βράσετε από κατεψυγμένη! Απλά προσθέστε ένα ή δύο επιπλέον λεπτά στο χρόνο μαγειρέματος.

ΥΛΙΚΑ:

4 – 6 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για επιφάνεια

1/2 κουτ. αλάτι

4 μεγάλα αυγά

pastab

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Ρίξτε το μείγμα αλευριού σε καθαρή επιφάνεια. Με τα χέρια σας, φτιάξτε ένα πηγάδι στο κέντρο του αλευριού. Σπάστε τα αυγά καλά και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να χτυπήσετε αργά το αλεύρι με τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ζυμώσετε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και να μην κολλάει πλέον, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε αλεύρι στην επιφάνεια όσο χρειάζεται για να μην κολλήσει η ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε τα ζυμαρικά, κόψτε τη ζύμη σε τέταρτα. Τυλίξτε όλα εκτός από 1 σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε ξανά στο ψυγείο.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κυλήστε την ακάλυπτη ζύμη σε ένα μακρύ ορθογώνιο σχήμα που είναι λίγο λιγότερο σε πλάτος από το πλάτος του πλάστη σας. Ρυθμίστε το ρολό ζυμαρικών στην ευρύτερη ρύθμιση και περάστε τη τυλιγμένη ζύμη 3 φορές. Διπλώστε τα κοντά άκρα της ζύμης για να συναντηθούν στο κέντρο του ορθογωνίου και στη συνέχεια διπλώστε στη μέση, έτσι ώστε η ζύμη να είναι στα τέταρτα. Τυλίξτε τη ζύμη ζυμαρικών προς τα έξω έτσι ώστε η ζύμη να είναι για άλλη μια φορά μόνο ελαφρώς μικρότερη από το πλάτος του κυλίνδρου ζυμαρικών σας. Εάν η ζύμη σας μαζευτεί πολύ, καλύψτε την με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία κύλισης και διπλώματος έως ότου η ζύμη γίνει πολύ λεία, 3 έως 4 ακόμη φορές.

Μειώστε τη ρύθμιση κατά ένα βαθμό και περάστε τη ζύμη ζυμαρικών μία φορά, στη συνέχεια μειώστε τη ρύθμιση κατά ένα βαθμό μετά από κάθε διαδρομή μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό πάχος ζυμαρικών. Τρέξτε τη ζύμη ζυμαρικών δύο φορές στην τελευταία επιθυμητή ρύθμιση. Εάν το φύλλο ζυμαρικών σας είναι πολύ μεγάλο για να δουλέψετε, κόψτε το στη μέση. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη στο ψυγείο. Κρατήστε τυλιγμένη τη ζύμη σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.

Αλευρώνουμε ελαφρά 2 μεγάλα ταψιά. Κόψτε τις άκρες της ζύμης για να κάνετε ένα καθαρό ορθογώνιο και κόψτε τα ζυμαρικά στο επιθυμητό σχήμα. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε αλευρωμένα φύλλα ψησίματος και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αφήστε τα να στεγνώσουν για περίπου 30 λεπτά.

Μαγειρέψτε: Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσθέστε ζυμαρικά και μαγειρέψτε μέχρι al dente, 7 έως 9 λεπτά. Στραγγίζουμε και περιχύνουμε με την επιθυμητή σάλτσα.

empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Smoothies με ανανά, εξωτικό άρωμα με φουλ πολύτιμα συστατικά

Τα φρούτα ταιριάζουν εύκολα με ποικιλία τροφών που περιέχουν πολύτιμα συστατικά και όταν συνδυάζονται δημιουργούν απολαυστικά smoothies που σου προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο μάξιμουμ!   Πράσινο smoothie ανανά Χρησιμοποίησε ώριμες μπανάνες συνδυάζοντας με κρεμώδες στραγγιστό γιαούρτι, σπανάκι και...
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο

Back To Top