Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.

Ναι, κι όμως: Όπως υποστηρίζει η συντάκτρια του Extracrispy.com, Stacey Ballis, ταιριάζουν εκπληκτικά στα αυγά σκραμπλ. Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από απολαυστική αντίθεση ανάμεσα στα τραγανά ποπκόρν και το μαλακό αυγό και μια διακριτική γεύση καλαμποκιού που δίνει νέα διάσταση στο πιάτο.

Το μυστικό, όπως γράφει η ίδια συντάκτρια, είναι να χτυπήσεις τα αυγά με λίγο βούτυρο, αλλά να προσθέσεις το αλάτι με μέτρο, γιατί τα ποπκόρν είναι ήδη αρκετά αλμυρά. Και βέβαια πρέπει να προσέξεις ώστε να μη βρεθεί μέσα στα αυγά κανένας από τους σπόρους καλαμποκιού που δεν άνοιξαν, αν θέλεις να αποφύγεις τις απρογραμμάτιστες επισκέψεις στον οδοντίατρό σου.

Συγκεκριμένα, μπορείς να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή.

Αυγά με ποπκόρν

Υλικά (για 1 μερίδα):
2 αυγά
2 φλιτζάνια ποπκόρν
½ φλιτζ. βούτυρο από το ψυγείο, θρυμματισμένο
1 κ.γ. επιπλέον βούτυρο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:
Χτυπάς τα αυγά με το βούτυρο. Ζεσταίνεις το ένα κουταλάκι βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να αφρίζει, ανακατεύεις απαλά τα ποπκόρν με τα αυγά, ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι, το κομματιάζεις όσο θέλεις και το σερβίρεις ζεστό.

empty alt

Ξέρετε να χρησιμοποιείτε σωστά τα φρούτα;

  Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά στη γεύση, τη διάρκεια ζωής και την θρεπτικά αξία των φρούτων δείτε ποια είναι τα μυστικά τους.
empty alt

Αυτά τα 8 τρόφιμα δεν χαλάνε ποτέ!

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.
empty alt

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
empty alt

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ που θα λατρέψεις!

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.
empty alt

Ψητά μπιφτέκια τόνου σε στιλ σαμόσα

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.
empty alt

Ρολά κρέπας με καραμελωμένα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… ίσως όχι το καραμελωμένο αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ταξιδέψουμε νοερά στη Γαλλία και σε αυθεντικές κρέπες να βάλουμε μήλα που έχουμε καραμελώσει με αλμυρή καραμέλα! Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός […]
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
Back To Top