Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

0     

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

shrimps

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση;

Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, γίνονται τραγανές, ενώ η σάρκα τους διατηρείται πιο ζουμερή και τρυφερή. Μπορείς επίσης να προσθέσεις στο λάδι τηγανίσματος αρωματικά βότανα, που θα τις αρωματίσουν και θα τους δώσουν γεύση μέσα-έξω.

Για να συμπληρώσεις μια ακόμα πινελιά τελειότητας, μόλις τις βγάλεις από το καυτό λάδι (προτίμησε να τις τηγανίσεις σε ελαιόλαδο) πασπάλισέ τις αμέσως με αλάτι. Έτσι, οι κόκκοι αλατιού θα προσκολληθούν στο κέλυφός. Αν, θέλεις, από πάνω, ρίχνεις και μερικές σταγόνες λεμονιού.

Και τι γίνεται με το κεφάλι της γαρίδας; Το αφήνεις πριν από το τηγάνισμα ή το αφαιρείς; Η παραπάνω συνταγή θα πετύχει και στις δυο περιπτώσεις.

Τέλος, προτίμησε να αγοράζεις φρέσκιες γαρίδες ή, αν δεν είναι διαθέσιμες, μπορείς να συμβιβαστείς με τις κατεψυγμένες (η βαθιά ψύξη άλλωστε δεν αλλοιώνει την υφή τους) αρκεί να είναι τοπικές και να μην προέρχονται από κάποια μακρινή θάλασσα αμφίβολης καθαρότητας.