Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”

Οι λάτρεις του καφέ μπορούν να χαίρονται για αυτό το κοκτέιλ που έχει εκτοξευτεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Το Espresso Martini είναι ο τέλειος τρόπος για να έχετε δύο απολαύσεις σε μία, ενώ το ποτό έχει υπέροχη γεύση!

Υπάρχουν μόνο 4 συστατικά (αν δεν υπολογίζετε τον πάγο) εσπρέσο, λικέρ καφέ, απλό σιρόπι και βότκα. Αν δεν ξέρετε πώς να φτιάξετε ή δεν μπορείτε να πάρετε μια φρέσκια δόση εσπρέσο, εδώ θα μάθετε τον τρόπο! Παρόλο που ένα φρεσκοφτιαγμένο σφηνάκι καφέ συγκεντρώνει πραγματικά αυτό το ποτό, διαπιστώσαμε ότι έχουμε παρόμοια αποτελέσματα με 30 ml συμπυκνωμένου καφέ παρασκευής κρύου καφέ.

Δεν σας αρέσει η ζάχαρη στον καφέ σας; Προχωρήστε και αφαιρέστε αυτό το απλό σιρόπι! Περισσότερο άτομο τύπου κρέμας και ζάχαρης; Προσθέστε 1/2 ουγκιά Bailey’s!

Δώσαμε σε αυτό το ποτό μια μικρή φανταχτερή γαρνιτούρα, αλλά είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι φαίνεται. Απλά καλύψτε το μισό ποτήρι με μια χαρτοπετσέτα ή απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια πασπαλίστε το υπόλοιπο μισό με κακάο ή σκόνη εσπρέσο. Γαρνίρετε την άλλη πλευρά με κόκκους καφέ και voila! Έχετε ένα ποτό που δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά φαίνεται και εκπληκτικό.

ΥΛΙΚΑ:

1 ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

30 ml ή 1 σφηνάκι εσπρέσο φρέσκο ή συμπυκνωμένο κρύο

30 ml λικέρ καφέ όπως Kahlúa ή Mr. Black

15 ml απλό σιρόπι

1 1/2 σφηνάκι βότκα

esprmarti

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέστε όλα τα συστατικά στο σέικερ και ανακινήστε δυνατά για να παγώσει εντελώς ο καυτός εσπρέσο και για να δημιουργήσετε αφρό (15 δευτερόλεπτα).

Στραγγίστε από ένα σουρωτήρι (ιδανικά 2 φορές) σε ένα γυάλινο ποτήρι κοκτέιλ. Καλύψτε τη μισή κορυφή του ποτηριού με μια χαρτοπετσέτα και πασπαλίστε το άλλο μισό με εσπρέσο ή σκόνη κακάο. Γαρνίρετε την απλή πλευρά του ποτηριού με κόκκους καφέ.

empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Μυστικά για να ψήσετε τέλεια τραγανό μπέικον

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.

Back To Top