Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα.

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα. Το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να σας συμβεί, είναι λίγο πριν την προετοιμασία του δείπνου να τα βρείτε σχεδόν χαλασμένα και αδύνατον να καταναλωθούν. Αυτό ξέρετε γιατί συνέβη; Γιατί τα καρότα και τα φασόλια μπήκαν κατευθείαν στο ψυγείο, θεωρώντας ότι η υψηλή θερμοκρασία θα τα κρατήσει φρέσκα για μεγάλη διάρκεια. Αν και αυτό πράγματι ισχύει για ορισμένα τρόφιμα, ωστόσο είναι καταστροφικό για συγκεκριμένα λαχανικά. Παρακάτω, δείτε πώς αποθηκεύονται ορισμένα οπωροκηπευτικά:

Πατάτες

Μόνο οι μαγειρεμένες πατάτες στο ψυγείο, ποτέ μα ποτέ οι ωμές εκεί! Πρέπει να αποθηκεύονται σε ξηρό και δροσερό μέρος και όχι να περνάνε την πόρτα του ψυγείου σας. Γιατί; Γιατί υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας. Αν μπουν στο ψυγείο, θα αυξηθεί η ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν και ως αποτέλεσμα θα αυξηθούν τα επίπεδα μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται ακρυλαμίδιο- παράγεται από τα σάκχαρα της πατάτας όταν αυτή μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες

Κολοκύθες

Όπως τα κρεμμύδια, καλό είναι να αποθηκεύονται κάπου δροσερά και σε μέρος που δε το βλέπει φως. Δεν ευδοκιμούν στο ψυγείο, οπότε κρατείστε τα στο ντουλάπι.

Πεπόνια

Αν νομίζετε πως για να έχετε ένα δροσερό και κρύο πεπόνι, πρέπει να το βάλετε στο ψυγείο, τότε σφάλετε! Κι αυτό γιατί υπάρχει περίπτωση να χάσει τα αντιοξειδωτικά όταν παγώσει αρκετά. Η καλύτερη συμβουλή, είναι να το αφήσετε έξω μέχρι να κόψετε το φρούτο και αργότερα να το τυλίξετε και να το βάλετε στο ψυγείο.

Ντομάτες

Άλλο ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Ρίχνουν τις ντομάτες στο ψυγείο, χωρίς να γνωρίζουν ότι έτσι καταστρέφουν τη γεύση τους.

Κρεμμύδια και σκόρδο

Τους αρέσουν τα δροσερά και σκοτεινά μέρη και όχι το ψυγείο!

Αβοκάντο

Αν κάνετε το λάθος και τα τοποθετήσετε σε κάποια γωνιά του ψυγείου, τότε δε θα ωριμάσουν ποτέ και θα είναι αρκετά σκληρά κατά την κατανάλωσή τους.

Μπανάνες

Συμπεριφέρονται όπως τα αβοκάντο. Αν οι μπανάνες είναι ακόμα άγουρες και πράσινες, τότε δεν θα ωριμάσουν. Αντ΄αυτού, θα μαυρίσουν και ο καρπός θα είναι πολτώδης. Κι αυτό γιατί δεν έχουν συνηθίσει τα ψυχρά κλίματα

Νεκταρίνια, ροδάκινα και αχλάδια

Αν και μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο, καλό είναι να μη το κάνετε γιατί έτσι αλλοιώνεται η γεύση τους.

empty alt

Το «καθόλου» αλάτι βλάπτει

Η λίγη ποσότητα αλατιού στο φαγητό επιβαρύνει τον οργανισμό περισσότερο από την μέτρια. Αυτό υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, αντικρούοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκαλώντας αντιδράσεις.
empty alt

5 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.
empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
empty alt

Λευκά λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια

Λίγα πράγματα είναι πιο ευχάριστα από ένα τετράγωνο κομμάτι με λιωμένο τυρί και λαζάνια. Αυτή η κρεμώδης λευκή συνταγή με λαζάνια, φτιαγμένη εξαιρετικά με μια έξτρα τυρώδη σάλτσα τύπου μπεσαμέλ που ονομάζεται Mornay, έχει γέμιση με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια και φρέσκα βότανα – και...
empty alt

Εξωτικές μπάρες cheesecake-καρύδας

Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι,...
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα

Back To Top