Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα.

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα. Το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να σας συμβεί, είναι λίγο πριν την προετοιμασία του δείπνου να τα βρείτε σχεδόν χαλασμένα και αδύνατον να καταναλωθούν. Αυτό ξέρετε γιατί συνέβη; Γιατί τα καρότα και τα φασόλια μπήκαν κατευθείαν στο ψυγείο, θεωρώντας ότι η υψηλή θερμοκρασία θα τα κρατήσει φρέσκα για μεγάλη διάρκεια. Αν και αυτό πράγματι ισχύει για ορισμένα τρόφιμα, ωστόσο είναι καταστροφικό για συγκεκριμένα λαχανικά. Παρακάτω, δείτε πώς αποθηκεύονται ορισμένα οπωροκηπευτικά:

Πατάτες

Μόνο οι μαγειρεμένες πατάτες στο ψυγείο, ποτέ μα ποτέ οι ωμές εκεί! Πρέπει να αποθηκεύονται σε ξηρό και δροσερό μέρος και όχι να περνάνε την πόρτα του ψυγείου σας. Γιατί; Γιατί υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας. Αν μπουν στο ψυγείο, θα αυξηθεί η ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν και ως αποτέλεσμα θα αυξηθούν τα επίπεδα μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται ακρυλαμίδιο- παράγεται από τα σάκχαρα της πατάτας όταν αυτή μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες

Κολοκύθες

Όπως τα κρεμμύδια, καλό είναι να αποθηκεύονται κάπου δροσερά και σε μέρος που δε το βλέπει φως. Δεν ευδοκιμούν στο ψυγείο, οπότε κρατείστε τα στο ντουλάπι.

Πεπόνια

Αν νομίζετε πως για να έχετε ένα δροσερό και κρύο πεπόνι, πρέπει να το βάλετε στο ψυγείο, τότε σφάλετε! Κι αυτό γιατί υπάρχει περίπτωση να χάσει τα αντιοξειδωτικά όταν παγώσει αρκετά. Η καλύτερη συμβουλή, είναι να το αφήσετε έξω μέχρι να κόψετε το φρούτο και αργότερα να το τυλίξετε και να το βάλετε στο ψυγείο.

Ντομάτες

Άλλο ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Ρίχνουν τις ντομάτες στο ψυγείο, χωρίς να γνωρίζουν ότι έτσι καταστρέφουν τη γεύση τους.

Κρεμμύδια και σκόρδο

Τους αρέσουν τα δροσερά και σκοτεινά μέρη και όχι το ψυγείο!

Αβοκάντο

Αν κάνετε το λάθος και τα τοποθετήσετε σε κάποια γωνιά του ψυγείου, τότε δε θα ωριμάσουν ποτέ και θα είναι αρκετά σκληρά κατά την κατανάλωσή τους.

Μπανάνες

Συμπεριφέρονται όπως τα αβοκάντο. Αν οι μπανάνες είναι ακόμα άγουρες και πράσινες, τότε δεν θα ωριμάσουν. Αντ΄αυτού, θα μαυρίσουν και ο καρπός θα είναι πολτώδης. Κι αυτό γιατί δεν έχουν συνηθίσει τα ψυχρά κλίματα

Νεκταρίνια, ροδάκινα και αχλάδια

Αν και μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο, καλό είναι να μη το κάνετε γιατί έτσι αλλοιώνεται η γεύση τους.

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Ψημένα, τραγανά και λαχταριστά ρεβίθια

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top