Όταν ετοιμάζετε μια παρτίδα μπισκότων, είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε λίγο από την πεντανόστιμη αλλά ωμή ζύμη… Ωστόσο, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν η κατανάλωση ακατέργαστης ζύμης μπισκότων είναι ασφαλής ή αν οι κίνδυνοι βακτηριακής μόλυνσης και τροφικής δηλητηρίασης αντισταθμίζουν τη χαρά της απλής δοκιμής.

Όταν ετοιμάζετε μια παρτίδα μπισκότων, είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε λίγο από την πεντανόστιμη αλλά ωμή ζύμη…

Ωστόσο, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν η κατανάλωση ακατέργαστης ζύμης μπισκότων είναι ασφαλής ή αν οι κίνδυνοι βακτηριακής μόλυνσης και τροφικής δηλητηρίασης αντισταθμίζουν τη χαρά της απλής δοκιμής.

Ας δούμε εδώ τους πραγματικούς κινδύνους…

Η ζύμη μπισκότων περιέχει ωμά αυγά

Οι περισσότερες ζύμες μπισκότων/κέικ/μάφιν κ.λπ… περιέχουν ωμά αυγά. Αν και τα αυγά τυπικά αποστειρώνονται με θερμότητα, μερικά βακτήρια μπορούν να παραμείνουν στο εξωτερικό κέλυφος.

Όταν το αυγό είναι ραγισμένο, τα βακτήρια από το κέλυφος μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα όπου προστίθενται. Τα αυγά είναι συνήθως μολυσμένα με βακτήρια Salmonella.

Η μόλυνση από σαλμονέλα χαρακτηρίζεται από πυρετό, έμετο, διάρροια και κράμπες στην κοιλιά που αρχίζουν περίπου 12 ώρες μετά την κατανάλωση του μολυσμένου τροφίμου και συνήθως διαρκούν έως και 7 ημέρες. Ωστόσο, σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να απαιτούν νοσηλεία και μπορεί ακόμη και να εξελιχθούν σε σήψη – μια ευρέως διαδεδομένη βακτηριακή λοίμωξη.

Ευτυχώς, οι πιθανότητες μόλυνσης από τη σαλμονέλα είναι σχετικά μικρές.

Οι έγκυες γυναίκες, οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, τα παιδιά και όσοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα δεν θα πρέπει να καταναλώνουν ωμή ζύμη ή άβραστα αυγά. Για αυτούς τους ανθρώπους, οι μολύνσεις από τη σαλμονέλα μπορεί να είναι πιο σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους.

Screen-Shot-2019-03-06-at-11.07.55-AM-750x500

Περιέχει ακατέργαστο αλεύρι

Η ακατέργαστη ζύμη μπισκότων περιέχει επίσης άβραστο αλεύρι, που μπορεί να παρουσιάσει έναν κίνδυνο για την υγεία σας. Σε αντίθεση με τα αυγά, τα οποία αποστειρώνονται με θερμότητα για να μειώσουν τον κίνδυνο βακτηριακής μόλυνσης, το αλεύρι δεν υποβάλλεται σε επεξεργασία για να «σκοτωθούν» τα παθογόνα. Οποιοδήποτε βακτήριο που υπάρχει στο αλεύρι τυπικά θα «σκοτωθεί» κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Ως εκ τούτου, η κατανάλωση ωμών αλεύρων μπορεί να σας οδηγήσει στο να αρρωστήσετε εάν είναι μολυσμένο με επιβλαβή βακτήρια όπως το E. Coli.

Το E. coli μπορεί να προκαλέσει σοβαρές κράμπες στο στομάχι, έμετο και διάρροια που διαρκούν για 5-7 ημέρες. Για να είναι ασφαλές το αλεύρι χωρίς να το μαγειρέψετε, θα πρέπει να το αποστειρώσετε με θερμότητα στο σπίτι.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό απλώνοντας το αλεύρι σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήνοντας σε 175 ° C για 5 λεπτά ή μέχρι το αλεύρι να φτάσει στους 70 ° C.

Συνταγή ζύμης μπισκότων με ασφάλεια

Αν ωστόσο έχετε πάθος για την ωμή ζύμη μπισκότων, εδώ είναι μια συνταγή που δεν περιλαμβάνει αυγά και αποστειρωμένο αλεύρι.

Υλικά:

3/4 φλιτζάνι (96 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 κουταλιές της σούπας (85 γραμμάρια) μαλακό βούτυρο,

1/2 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) συσκευασμένης καφέ ζάχαρης

1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) εκχυλίσματος βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας (15 ml) γάλα ή φυτικό γάλα

1/2 φλιτζάνι (75 γραμμάρια) σπόρων σοκολάτας ημικατεργασμένων

IP-Chocolate-Chip-Cookie-Dough-Cheesecake-03-750x500

Εκτέλεση:

Αποστειρώστε το αλεύρι θερμαίνοντάς το σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος και ψήνοντας σε 175 ° C για 5 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μαλακό βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.

Ανακατέψτε αργά το αλεύρι και τα κομματάκια σοκολάτας, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά.

Αυτή η ζύμη μπισκότων μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.

Λάβετε υπόψη ότι παρόλο που αυτή η βρώσιμη ζύμη μπισκότων είναι ασφαλής για φαγητό, είναι γεμάτη ζάχαρη και πρέπει να τρώγεται με μέτρο κι όχι συχνά.

empty alt

Η σόγια προστατεύει από τις πολυκυστικές ωοθήκες

 Μία στις 10 γυναίκες πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών , το οποίο συνδέεται με διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και αύξηση των επιπέδων των ανδρογόνων (π.
empty alt

Τρώτε ψάρια βλέπετε καλύτερα

Καταναλώστε ψάρια για να προστατεύσετε την όρασή σας, λένε οι επιστήμονες. Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη από τις βλάβες που προκαλεί η νόσος στα μάτια τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

Η ομορφότερη τάση στη γαστρονομία σήμερα κρύβει κινδύνους

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φιλετάρεις φρέσκιες σαρδέλες

Ακόμα και αν οι σαρδέλες κονσέρβας σού λύνουν τα χέρια, τίποτα δεν συγκρίνεται σε γεύση με τις φρέσκιες σαρδέλες.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Back To Top