Ο καλύτερος τρόπος για να μη φοβάσαι ποτέ τα φαντάσματα; Μετατρέποντάς τα σε χαριτωμένα μπισκότα με λίγη ζάχαρη.

Ο καλύτερος τρόπος για να μη φοβάσαι ποτέ τα φαντάσματα; Μετατρέποντάς τα σε χαριτωμένα μπισκότα με λίγη ζάχαρη. Αυτά τα τρομακτικά φαντάσματα θα γίνουν επιτυχημένα σε κάθε πάρτι που θέλεις να έχει μια scary ή spooky επίγευση… και είναι πολύ πιο εύκολο να φτιαχτούν απ’ ό,τι νομίζεις! Για να το καταφέρεις σου δίνουμε τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα που έχουμε για τη διακόσμηση των μπισκότων με γλάσο.

 

Χρησιμοποίησε παγωμένη ζύμη μπισκότων

Ένα όμορφο μπισκότο ζάχαρης πρέπει να ξεκινήσει με μια καλή ζύμη. Η ζύμη μπισκότων ζάχαρης (προφανώς) έχει νόστιμη γεύση, αλλά διατηρεί επίσης το σχήμα της τέλεια κατά το ψήσιμο. Η ζύμη μπισκότων ζάχαρης πρέπει να είναι πιο άκαμπτη από την άλλη ζύμη μπισκότων. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να την παγώσεις πρώτα. Αν ψήσεις τη ζύμη πριν ψύξεις τα μπισκότα σου θα χάσει τις άκρες του και θα καταλήξεις με μερικά φανταχτερά φαντάσματα! Επίσης, παγώνεις τα σχηματισμένα μπισκότα για 10 λεπτά για επιπλέον ασφάλεια στο σχήμα!

 

Μάρκαρε τις άκρες κι ύστερα βάλε το γλάσο

Η διακόσμηση των μπισκότων ζάχαρης μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Το μυστικό είναι να έχεις σταθερό royal icing- λευκό γλάσο. Είναι χρήσιμο να μαρκάρεις τις άκρες των μπισκότων σου με το γλάσο και στη συνέχεια να συμπληρώσεις το υπόλοιπο σώμα του μπισκότου «πλημμυρίζοντας» το cookie με γλάσο.

 

Η πρακτική οδηγεί στην τελειότητα

Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα. Με την ησυχία σου! Στην αρχή μπορεί να βγουν μερικά παράταιρα φαντάσματα αλλά όταν τελειοποιήσεις τη συνοχή του γλάσου σου και βρεις τον ρυθμό σου θα δεις ότι όλα θα κυλήσουν χωρίς τρομάρες. Άλλωστε στη γεύση θα είναι όλα εξίσου απολαυστικά!

 

ΥΛΙΚΑ:

24 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 0 ΛΕΠΤΑ

ghostb

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για την επιφάνεια

1 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. αλάτι

1 φλ. (2 μπαστούνια) βούτυρο, μαλακό

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλιά της σούπας γάλα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ-ROYAL ICING

3 φλ. ζάχαρη άχνη

1/4 φλ. ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού

1/4 φλ. γάλα, συν περισσότερο για αραίωση

1/4 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου (ή βανίλιας)

Μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής

booo

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτεις το αυγό, το γάλα και τη βανίλια και χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν, στη συνέχεια προσθέτεις το μείγμα αλευριού σταδιακά μέχρι να συνδυαστούν. Διαμόρφωσε το σε ένα δίσκο και τύλιξε το σε πλαστικό. Βάλε το στο ψυγείο για 1 ώρα.

Όταν είσαι έτοιμη να τα φτιάξεις, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Αλευρώνεις ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και ξεδιπλώνεις τη ζύμη μέχρι πάχους 1/8 «. Χρησιμοποιώντας έναν κόπτη-φόρμα μπισκότων φαντασμάτων, κόψε τα μπισκότα. Τα βάζεις σε ταψί που έχεις καλύψει με κόλλα ψησίματος και τα αφήνεις στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Ψήνεις μέχρι οι άκρες να είναι ελαφρώς χρυσές, 8 έως 10 λεπτά. Τα βγάζεις και τα αφήνεις μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις το γλάσο: Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζεις ζάχαρη άχνη, σιρόπι καλαμποκιού, γάλα και εκχύλισμα αμυγδάλου.

Τοποθετείς περίπου το 1/4 του γλάσου σε ένα μικρό μπολ και το βάφεις με το μαύρο χρώμα.

Τοποθετείς περίπου το μισό λευκό γλάσο σε ένα κορνέ και περνάς τα άκρα των μπισκότων.

Αραιώνεις το υπόλοιπο άσπρο γλάσο προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα κάθε φορά έως ότου το γλάσο να ρέει εύκολα στα μπισκότα, αλλά χωρίς είναι αραιό. Τοποθετείς το γλάσο σε ένα άλλο κορνέ και συμπληρώνεις τα κέντρα των μπισκότων. Χρησιμοποιείς μια οδοντογλυφίδα για να σκάσεις τυχόν φυσαλίδες αέρα και για να απλώσεις το γλάσο προκειμένου να γεμίσεις τυχόν κενά. Αφήνεις τα μπισκότα να στεγνώσουν μέχρι να πήξει το γλάσο, 15 λεπτά.

Τοποθετείς το μαύρο γλάσο σε ένα κορνέ με πολύ μικρό στόμιο για να σχηματίσεις τα μάτια και τα στόματα των φαντασμάτων.

 

 

empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

Tips για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις.
empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Μπρόκολο και κουνουπίδι σε γευστικές comfort food εκδοχές

Ίσως στο άκουσμα των λέξεων κουνουπίδι και μπρόκολο να σκέφτεσαι μόνο υγιεινές συνταγές αδυνατίσματος με τα δύο αυτά λαχανικά να σερβίρονται βραστά ή στον ατμό ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στο γκριλ αλλά πάντα σκέτα! Όχι πια! Ακόμα κι αν είσαι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής (που και […]
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.
Back To Top