Ο καλύτερος τρόπος για να μη φοβάσαι ποτέ τα φαντάσματα; Μετατρέποντάς τα σε χαριτωμένα μπισκότα με λίγη ζάχαρη.

Ο καλύτερος τρόπος για να μη φοβάσαι ποτέ τα φαντάσματα; Μετατρέποντάς τα σε χαριτωμένα μπισκότα με λίγη ζάχαρη. Αυτά τα τρομακτικά φαντάσματα θα γίνουν επιτυχημένα σε κάθε πάρτι που θέλεις να έχει μια scary ή spooky επίγευση… και είναι πολύ πιο εύκολο να φτιαχτούν απ’ ό,τι νομίζεις! Για να το καταφέρεις σου δίνουμε τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα που έχουμε για τη διακόσμηση των μπισκότων με γλάσο.

 

Χρησιμοποίησε παγωμένη ζύμη μπισκότων

Ένα όμορφο μπισκότο ζάχαρης πρέπει να ξεκινήσει με μια καλή ζύμη. Η ζύμη μπισκότων ζάχαρης (προφανώς) έχει νόστιμη γεύση, αλλά διατηρεί επίσης το σχήμα της τέλεια κατά το ψήσιμο. Η ζύμη μπισκότων ζάχαρης πρέπει να είναι πιο άκαμπτη από την άλλη ζύμη μπισκότων. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να την παγώσεις πρώτα. Αν ψήσεις τη ζύμη πριν ψύξεις τα μπισκότα σου θα χάσει τις άκρες του και θα καταλήξεις με μερικά φανταχτερά φαντάσματα! Επίσης, παγώνεις τα σχηματισμένα μπισκότα για 10 λεπτά για επιπλέον ασφάλεια στο σχήμα!

 

Μάρκαρε τις άκρες κι ύστερα βάλε το γλάσο

Η διακόσμηση των μπισκότων ζάχαρης μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Το μυστικό είναι να έχεις σταθερό royal icing- λευκό γλάσο. Είναι χρήσιμο να μαρκάρεις τις άκρες των μπισκότων σου με το γλάσο και στη συνέχεια να συμπληρώσεις το υπόλοιπο σώμα του μπισκότου «πλημμυρίζοντας» το cookie με γλάσο.

 

Η πρακτική οδηγεί στην τελειότητα

Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα. Με την ησυχία σου! Στην αρχή μπορεί να βγουν μερικά παράταιρα φαντάσματα αλλά όταν τελειοποιήσεις τη συνοχή του γλάσου σου και βρεις τον ρυθμό σου θα δεις ότι όλα θα κυλήσουν χωρίς τρομάρες. Άλλωστε στη γεύση θα είναι όλα εξίσου απολαυστικά!

 

ΥΛΙΚΑ:

24 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 0 ΛΕΠΤΑ

ghostb

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για την επιφάνεια

1 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. αλάτι

1 φλ. (2 μπαστούνια) βούτυρο, μαλακό

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλιά της σούπας γάλα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ-ROYAL ICING

3 φλ. ζάχαρη άχνη

1/4 φλ. ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού

1/4 φλ. γάλα, συν περισσότερο για αραίωση

1/4 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου (ή βανίλιας)

Μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής

booo

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτεις το αυγό, το γάλα και τη βανίλια και χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν, στη συνέχεια προσθέτεις το μείγμα αλευριού σταδιακά μέχρι να συνδυαστούν. Διαμόρφωσε το σε ένα δίσκο και τύλιξε το σε πλαστικό. Βάλε το στο ψυγείο για 1 ώρα.

Όταν είσαι έτοιμη να τα φτιάξεις, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Αλευρώνεις ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και ξεδιπλώνεις τη ζύμη μέχρι πάχους 1/8 «. Χρησιμοποιώντας έναν κόπτη-φόρμα μπισκότων φαντασμάτων, κόψε τα μπισκότα. Τα βάζεις σε ταψί που έχεις καλύψει με κόλλα ψησίματος και τα αφήνεις στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Ψήνεις μέχρι οι άκρες να είναι ελαφρώς χρυσές, 8 έως 10 λεπτά. Τα βγάζεις και τα αφήνεις μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις το γλάσο: Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζεις ζάχαρη άχνη, σιρόπι καλαμποκιού, γάλα και εκχύλισμα αμυγδάλου.

Τοποθετείς περίπου το 1/4 του γλάσου σε ένα μικρό μπολ και το βάφεις με το μαύρο χρώμα.

Τοποθετείς περίπου το μισό λευκό γλάσο σε ένα κορνέ και περνάς τα άκρα των μπισκότων.

Αραιώνεις το υπόλοιπο άσπρο γλάσο προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα κάθε φορά έως ότου το γλάσο να ρέει εύκολα στα μπισκότα, αλλά χωρίς είναι αραιό. Τοποθετείς το γλάσο σε ένα άλλο κορνέ και συμπληρώνεις τα κέντρα των μπισκότων. Χρησιμοποιείς μια οδοντογλυφίδα για να σκάσεις τυχόν φυσαλίδες αέρα και για να απλώσεις το γλάσο προκειμένου να γεμίσεις τυχόν κενά. Αφήνεις τα μπισκότα να στεγνώσουν μέχρι να πήξει το γλάσο, 15 λεπτά.

Τοποθετείς το μαύρο γλάσο σε ένα κορνέ με πολύ μικρό στόμιο για να σχηματίσεις τα μάτια και τα στόματα των φαντασμάτων.

 

 

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top