Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για παγάκια! Η σανγκρία σε μορφή γρανίτας είναι ό,τι πρέπει για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου σε μια ζεστή βραδιά… Enjoy!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

1/3 φλ. κονιάκ

1/4 γ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Πορτοκαλί σε φέτες, για γαρνιτούρα

Λάιμ ροδέλες, για γαρνιτούρα

Ή φράουλες για γαρνιτούρα

frozen b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξτε το κρασί σε άδειες θήκες για παγάκια ή παγοκυψέλες και καταψύξτε όλη τη νύχτα.

Συνδυάστε παγάκια κόκκινου κρασιού με κονιάκ, χυμό πορτοκάλι και μέλι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με σφήνες πορτοκαλιού και λάιμ – η φράουλες για πιο ανοιξιάτικο εφέ.

Tip: Η σανγρία είναι ένα ποτό που μπορεί να σηκώσει πολλούς πειραματισμούς – μπορείς να προσθέσεις δυόσμο, να την κάνεις με λευκό κρασί και τζιν, να βάλεις χυμούς φρούτων ή κομμάτια φρούτων ανάλογα με την εποχή. Με βάση τη γλυκιά λευκή ή κόκκινη σανγκρία και ανάλογα με το πόσο γλυκιά ή δυνατή ή πόσο φρουτώδης θέλεις να είναι η επίγευση που επιθυμείς να σου αφήνει, παίξε με τα υλικά που έχεις στο σπίτι – με μερικές δοκιμές θα φτιάξεις το ιδανικό αποτέλεσμα και θα εντυπωσιάσεις τους φίλους σου. (με μέτρο ωστόσο οι δοκιμές – μην ξεμείνεις από υλικά – και μην υποδεχτείς ήδη σε κατάσταση μέθης τους καλεσμένους σου)

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

3 τρόποι να κάνεις τα κολοκυθάκια απίστευτα νόστιμα

Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Panettone: Χριστούγεννα με γεύση ιταλική

Αν θέλεις να δώσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων λίγο αέρα ιταλικής γιορτινής ατμόσφαιρας, αυτή η κλασική ιταλική συνταγή Panettone είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη νόστιμη συνταγή για το καταφέρεις! Τι είναι το Pannetone Αυτή είναι μια κλασική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο της Ιταλίας και...
Back To Top