Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

0     

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

salates

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας. Η σπιτική βινεγκρέτ από παπαρουνόσπορο (υπερ-απλή!) είναι απίστευτα εθιστική και απογειώνει αυτή τη σαλάτα. Κρατήστε την έξτρα βινεγκρέτ στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε την σε όλα! Προσθέστε λίγο απλό ψητό κοτόπουλο για να μετατρέψετε αυτή τη σαλάτα σε γεύμα.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

3 φλ. baby σπανάκι

3 φλ. ρόκα

2-3 μανταρίνια, σε ξεφλουδισμένες φέτες

1 φλ. καβουρδισμένα καρύδια

3/4 φλ. αποξηραμένα κράνμπερι ή φρέσκο ρόδι

1/2 φλ. φλοίδες παρμεζάνα

Πρέζα θαλασσινό αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

1 κ.σ. χυμός πορτοκάλι

1 κ.σ. μέλι

2 κουτ. σπόροι παπαρούνας

1 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

salatesp

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μαζί το σπανάκι, τη ρόκα, τα μανταρίνια, τα καρύδια και τα κράνμπερι ή τα σπόρια ροδιού.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί το ξύδι από κόκκινο κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τους σπόρους παπαρούνας και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι ενώ ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε από πάνω παρμεζάνα και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.

Τολμήστε να προσθέσετε ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας, όπως τοματίνια.