Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο. Αυτοί οι κεφτέδες κοτόπουλου έχουν μια επίγευση από μια παραδοσιακή σάλτσα kung pao που παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητάς της από αποξηραμένα κόκκινα τσίλι, τα οποία μπορείτε πάντα να μειώσετε ανάλογα με την αντοχή και τις προτιμήσεις σας. Οι κόκκοι πιπεριού Szechuan προσθέτουν επίσης μια μοναδική θερμότητα στο πιάτο και μπορούν να βρεθούν στις περισσότερες ασιατικές αγορές και εξειδικευμένα παντοπωλεία, αλλά αξίζει να αναζητήσετε. Οι κόκκοι πιπεριού Tellicherry δεν θα έχουν την ίδια γεύση, αλλά θα ήταν το καλύτερο υποκατάστατο, καθώς έχουν περισσότερη γεύση από τους παραδοσιακούς μαύρους κόκκους πιπεριού. Αυτά τα κεφτεδάκια θα σας χορτάσουν από μόνα τους, αλλά το σερβίρισμα μαζί με ρύζι θα σας βοηθήσει να αντέξετε λίγο πιο άνετα την πικάντικη σπιρτάδα τους!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ:

1 κιλό κοτόπουλο αλεσμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

2 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

3/4 φ. φρυγανιά

1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένοι κόκκοι πιπεριού Szechuan

2 κ.σ. φυτικό λάδι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

1/4 φλ. σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

2 κ.σ. κινέζικο κρασί μαγειρέματος ή ξηρό σέρι

2 κ.σ. ξύδι ρυζιού

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα hoisin

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού

2 πιπεριές ψιλοκομμένες

10 αποξηραμένες κόκκινες τσίλι πιπεριές

4 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε κομμάτια 1 »

2 κουτ. φρεσκοκομμένο τζίντζερ

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένους κόκκους πιπεριού Szechuan

Ψημένα ανάλατα φιστίκια, για γαρνίρισμα

Μαγειρεμένο λευκό ρύζι, για το γαρνιτούρα

coung

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα πράσινα κρεμμύδια και τη φρυγανιά. Προσθέτουμε το αυγό και τη σάλτσα σόγιας και αλατοπιπερώνουμε, βάζοντας και λίγους καλούς κόκκους πιπεριού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Πλάθετε σε 16 κεφτεδάκια ίσου μεγέθους. Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, μπορείτε να βρέξετε τα χέρια σας ελαφρά με νερό για να κυλήσετε σε μπάλες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε κεφτεδάκια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 165 °, 18 έως 20 λεπτά. Αφαιρέστε από το τηγάνι και βάλτε τα σε ένα πιάτο για να παραμείνουν ζεστά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί μαγειρέματος, το ξύδι, τη σάλτσα hoisin και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το άμυλο καλαμποκιού και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί.

Σκουπίστε τυχόν κομμάτια από το τηγάνι που είναι πολύ σκούρα. Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε περισσότερο λάδι, όσο χρειάζεται. Προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 5 λεπτά. Προσθέστε αποξηραμένα τσίλι, πράσινα κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να αναδείξουν τα αρώματά τους, 2 λεπτά ακόμη. Προσθέστε το μείγμα της σάλτσας και επιστρέψτε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι. Ρίξτε για να καλύψετε κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ζεσταθούν τα κεφτεδάκια, 5 λεπτά.

Πασπαλίστε με φιστίκια και σερβίρετε πάνω από το ρύζι.

empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

Κάστανα στο φούρνο: πώς θα τα ψήσεις και θα τα καθαρίσεις

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
empty alt

4 έξτρα συστατικά για να φτιάξεις μια πεντανόστιμη σαλάτα με κινόα

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα Dalgona;

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.
empty alt

Απολαυστική συνταγή με κομμάτια κρουασάν, τυριά και μπέικον στον φούρνο

Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Μια απολαυστική μέρα που τρώγεται με μανία: 19 Ιανουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Ποπ Κορν

Αχ, ποπ κορν! Νόστιμο και απολαυστικό, το ποπ κορν είναι μέρος τόσων πολλών παραδόσεων εκτός από ιδανικό σνακ στο σινεμά! Εύκολο, γρήγορο, έτοιμο ή σπιτικό, είναι η αγαπημένη αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα απόλαυση μικρών και μεγάλων.
empty alt

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις...
Back To Top