Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο. Αυτοί οι κεφτέδες κοτόπουλου έχουν μια επίγευση από μια παραδοσιακή σάλτσα kung pao που παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητάς της από αποξηραμένα κόκκινα τσίλι, τα οποία μπορείτε πάντα να μειώσετε ανάλογα με την αντοχή και τις προτιμήσεις σας. Οι κόκκοι πιπεριού Szechuan προσθέτουν επίσης μια μοναδική θερμότητα στο πιάτο και μπορούν να βρεθούν στις περισσότερες ασιατικές αγορές και εξειδικευμένα παντοπωλεία, αλλά αξίζει να αναζητήσετε. Οι κόκκοι πιπεριού Tellicherry δεν θα έχουν την ίδια γεύση, αλλά θα ήταν το καλύτερο υποκατάστατο, καθώς έχουν περισσότερη γεύση από τους παραδοσιακούς μαύρους κόκκους πιπεριού. Αυτά τα κεφτεδάκια θα σας χορτάσουν από μόνα τους, αλλά το σερβίρισμα μαζί με ρύζι θα σας βοηθήσει να αντέξετε λίγο πιο άνετα την πικάντικη σπιρτάδα τους!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ:

1 κιλό κοτόπουλο αλεσμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

2 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

3/4 φ. φρυγανιά

1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένοι κόκκοι πιπεριού Szechuan

2 κ.σ. φυτικό λάδι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

1/4 φλ. σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

2 κ.σ. κινέζικο κρασί μαγειρέματος ή ξηρό σέρι

2 κ.σ. ξύδι ρυζιού

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα hoisin

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού

2 πιπεριές ψιλοκομμένες

10 αποξηραμένες κόκκινες τσίλι πιπεριές

4 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε κομμάτια 1 »

2 κουτ. φρεσκοκομμένο τζίντζερ

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένους κόκκους πιπεριού Szechuan

Ψημένα ανάλατα φιστίκια, για γαρνίρισμα

Μαγειρεμένο λευκό ρύζι, για το γαρνιτούρα

coung

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα πράσινα κρεμμύδια και τη φρυγανιά. Προσθέτουμε το αυγό και τη σάλτσα σόγιας και αλατοπιπερώνουμε, βάζοντας και λίγους καλούς κόκκους πιπεριού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Πλάθετε σε 16 κεφτεδάκια ίσου μεγέθους. Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, μπορείτε να βρέξετε τα χέρια σας ελαφρά με νερό για να κυλήσετε σε μπάλες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε κεφτεδάκια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 165 °, 18 έως 20 λεπτά. Αφαιρέστε από το τηγάνι και βάλτε τα σε ένα πιάτο για να παραμείνουν ζεστά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί μαγειρέματος, το ξύδι, τη σάλτσα hoisin και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το άμυλο καλαμποκιού και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί.

Σκουπίστε τυχόν κομμάτια από το τηγάνι που είναι πολύ σκούρα. Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε περισσότερο λάδι, όσο χρειάζεται. Προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 5 λεπτά. Προσθέστε αποξηραμένα τσίλι, πράσινα κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να αναδείξουν τα αρώματά τους, 2 λεπτά ακόμη. Προσθέστε το μείγμα της σάλτσας και επιστρέψτε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι. Ρίξτε για να καλύψετε κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ζεσταθούν τα κεφτεδάκια, 5 λεπτά.

Πασπαλίστε με φιστίκια και σερβίρετε πάνω από το ρύζι.

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο και το ωριμασμένο τυρί;

Σε γενικές γραμμές, η παρασκευή τυριού συνίσταται στο διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα και στη συνέχεια στην επεξεργασία του τυροπήγματος.
empty alt

Ένας Αμερικανός σεφ υποστηρίζει ότι πρέπει να τρώμε ακόμα και τους σπόρους του μήλου

Μπορεί η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» να μην αναφέρεται, απαραίτητα, σε όλα τα μέρη του φρούτου, ωστόσο ο Αμερικανός σεφ Marco Canora, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Νέα Υόρκη και βραβευμένος ως ο καλύτερος σεφ της Νέας Υόρκης (2017 James Beard Award) […]
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

4 έξτρα συστατικά για να φτιάξεις μια πεντανόστιμη σαλάτα με κινόα

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Αν δεν ξέρεις τι είναι οι Hasselback potatoes ήρθε η ώρα να μάθεις

Για τους λάτρεις των ψητών πατατών και των τσιπς, η πατάτα Hasselback θα προσφέρει μια γεύση από παράδεισο.
empty alt

Ανάλαφρη μους μόκα σοκολάτα

Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Συστατικά 50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα 1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή...
empty alt

Honey Honey – Παγκόσμια Ημέρα Μελιού

Γιορτάζουμε τις μέλισσες, τις προστατεύουμε και τιμάμε τα πολύτιμα δώρα του
Back To Top