Οι γαρίδες σε μια εκρηκτική εκδοχή που θα λατρέψετε!

Ένα ορεκτικό για πολλούς, οι γαρίδες bang bang είναι ακαταμάχητα νόστιμες. Ο συνδυασμός τραγανών γαρίδων και της χαρακτηριστικής κρεμώδους, πικάντικης-γλυκιάς σάλτσας είναι ένας συνδυασμός φτιαγμένος στον παράδεισο της γεύσης. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές το φτιάχνουμε –ως σνακ, ορεκτικό για πάρτι ή βραδινό γεύμα– δεν παλιώνει ποτέ. Διαβάστε παρακάτω για όλες τις συμβουλές και τα κόλπα μας για να κάνετε τις γαρίδες σας όσο το δυνατόν καλύτερες:

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κανονική ψίχα ψωμιού αντί για τριμμένη φρυγανιά;

Αν η ψίχα είναι σπιτική, τότε απολύτως! Τίποτα δεν ξεπερνά τα φρέσκα ψίχουλα ψωμιού στο βιβλίο μας. Αν μιλάμε για κατάστημα, μείνε στην τριμμένη φρυγανιά. Τα κανονικά ψίχουλα ψωμιού είναι πολύ λεπτά και δεν τραγανίζουν τόσο όμορφα όσο η τριμμένη φρυγανιά.

Τι είδους γαρίδες να αγοράσω;

Αν και το μέγεθος της γαρίδας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, θα συνιστούσαμε να πάρετε αποφλοιωμένες γαρίδες για να μειώσετε τον χρόνο προετοιμασίας. Αν μπορείτε να αφαιρέσετε και τις ουρές, αυτό είναι υπέροχο! Αν όχι, μπορείτε απλά να τα κόψετε ή να τις τραβήξετε ελαφρά.

Εναλλακτικά.

Δεν είστε λάτρης της μαγιονέζας; Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγιονέζα με στραγγιστό γιαούρτι. Θέλετε να ανεβάσετε τη θερμοκρασία; Αυξήστε τη sriracha ή αλλάξτε το για μια από τις αγαπημένες σας καυτερές σάλτσες, όπως Cholula, Crystal ή Tapatio.

Με τι να τι συνοδέψετε.

Για να γίνει πιο χορταστικό γεύμα, σερβίρετε μαζί με ρύζι στον ατμό, τηγανητά noodles ή τηγανητό ρύζι. Εάν το σερβίρετε ως ορεκτικό, συνδυάστε το με άλλες αγαπημένες επιλογές, όπως ρολά αυγών φριτέζας, λαχανάκια Βρυξελλών Kung Pao ή σπιτικό καβούρι.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

553

Συστατικά

ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΕΣ

2 κ.σ. ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 μεγάλα αυγά

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κιλό ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες

Φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ BANG BANG

4 κ.σ. μαγιονέζα

4 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι

2 κ.σ. σριράτσα

Χυμός από 2 λάιμ

2 κουτ. μέλι

αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατεύουμε μαζί την ψίχα ψωμιού, το λάδι και τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, χτυπήστε τα αυγά. Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Βουτάμε τις γαρίδες πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό, μετά στο μείγμα panko και μεταφέρουμε στο έτοιμο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να καλυφθούν όλες οι γαρίδες.

Ψήστε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες, για 13 με 15 λεπτά.

ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΑΛΤΣΑ BANG BANG

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, τη σάλτσα γλυκού τσίλι, τη σριράτσα, το χυμό λάιμ και το μέλι και αλατοπιπερώστε.

Περιχύστε τη σάλτσα Bang Bang πάνω από τις γαρίδες και γαρνίρετε με κόλιανδρο πριν τις σερβίρετε.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 4)

Θερμίδες 553

Λίπος 22 γρ

Κορεσμένο λίπος 4 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 281 mg

Νάτριο 719 mg

Υδατάνθρακες 53 γρ

Ίνα 4 γρ

Ζάχαρη 7 γρ

Πρωτεΐνη 33 γρ

Βιταμίνη D 1mcg

Ασβέστιο 170 mg

Σίδερο 3 mg

Κάλιο 512 mg

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος να ετοιμάσεις ένα υγιεινό πρωινό

Κάθε τόσο βάζεις στόχο να πίνεις για πρωινό ένα πλούσιο, θρεπτικό και χορταστικό σμούθι, αλλά καταλήγεις να ξυπνάς τελευταία στιγμή και να τρέχεις στο γραφείο μόνο με έναν καφέ και ένα κουλουράκι; Υπάρχει τρόπος να ετοιμάσεις από πριν τα σμούθι όχι μόνο της επόμενης μέρας, αλλά ολόκληρης […]
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

Υγιεινά κι απολαυστικά μάφιν με κολοκύθα

Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.

Back To Top