Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις.

Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις. Αξιοποίησέ το σε αυτό το δροσερό γλυκό από το Food52, που φτιάχνεται σύμφωνα με μια συνταγή από τη Σικελία, μόνο με τρία υλικά.

Στη γειτονική μας χώρα το λένε Gelo d’ Anguria, εμείς θα μπορούσαμε να το πούμε, με κάποια ελευθερία, ζελέ καρπουζιού, αν και δεν περιέχει ζελατίνη. Για την ακρίβεια στην υφή θυμίζει περισσότερο κρέμα λεμονιού, οπότε μπορείς να το απολαύσεις είτε σκέτο, ως επιδόρπιο, είτε ως γέμιση σε κέικ και γλυκές τάρτες.

Υλικά για 6-8 άτομα:

4 φλιτζ. χυμό από καρπούζι
2/3 φλιτζ. κορν φλάουρ
½ φλιτζ. ζάχαρη
Προαιρετικά: τριμμένη κανέλα και, για γαρνιτούρα, ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένα ανάλατα φιστίκια.

Εκτέλεση:

1. Για να πάρεις το χυμό του καρπουζιού, το ψιλοκόβεις σε κομματάκια και τα χτυπάς σε μπλέντερ ή μούλτι. Περνάς το χυμό από λεπτό σουρωτήρι.

2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις το κορν φλάουρ με περίπου ½ φλιτζ. από το χυμό μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα, προσέχοντας να μη «σβολιάζει» το κορν φλάουρ.

3. Ρίχνεις το μείγμα σε μια ρηχή κατσαρόλα, προσθέτεις τον υπόλοιπο χυμό και σιγοβράζεις. Προσθέτεις ζάχαρη και δοκιμάζεις να δεις αν είναι αρκετά γλυκό (μπορείς να συμπληρώσεις με παραπάνω ζάχαρη, αλλά καλό είναι να μην ξεπερνά συνολικά το 1 φλιτζάνι).

4. Αν θέλεις, ρίχνεις και κανέλα. Καθώς ζεσταίνεται το μείγμα, θα αρχίσει να γίνεται πιο πηχτό. Το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να είναι αρκετά πηχτό για να καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού (υπολόγισε να πάρει την πυκνότητα που έχει η κρέμα λεμονιού).

5. Μοιράζεις το μείγμα σε μπολάκια, σε ποτήρια ή σε βαζάκια και το βάζεις στο ψυγείο για 4-6 ώρες να κρυώσει και να πήξει καλά.

6. Γαρνίρεις, αν θέλεις, με κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή φιστίκι.

empty alt

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο, ώστε να διαρκούν περισσότερο τα τρόφιμα

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
Back To Top