Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή. Σε ποιες συνταγές όμως είναι απαραίτητος ο ζωμός και πότε μπορείς να συμβιβαστείς με σκέτο νεράκι;

Ο ζωμός είναι must σε όποιες περιπτώσεις χρειάζεσαι ένα boost γεύσης, όπως στο ριζότο, στη γαλλική κρεμμυδόσουπα και φυσικά στις αντίστοιχες σούπες (π.χ. ζωμός λαχανικών για σούπα λαχανικών, ζωμός κότας για κοτόσουπα ή ζωμός βοδινού για κρεατόσουπα). Σε άλλες περιπτώσεις, σίγουρα ο ζωμός μπορεί να λειτουργήσει ως μια καλή προσθήκη, αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητος: μπορείς άνετα να βάλεις νερό στο κρασί σου ή, εν προκειμένω, στην κατσαρόλα σου.

Πώς όμως θα κάνεις το νερό (σχεδόν) άξιο υποκατάστατο ενός ζωμού; Προσθέτοντας με γενναιοδωρία μπαχαρικά, αλάτι και ίσως μερικά ακόμα ενισχυτικά γεύσης όπως λίγες φλοίδες παρμεζάνας, μερικές κουταλιές λευκό κρασί ή σόγια σος, ανάλογα με τη συνταγή. Μπορείς, ακόμα, να αυξήσεις την ποσότητα των μυρωδικών που χρησιμοποιείς, όπως το σέλερι, ο φρέσκος μαϊντανός ή το σκόρδο.

Τέλος, υπάρχουν κάποια πιάτα που ξεχειλίζουν από νοστιμιά χωρίς πολλά-πολλά. Όπως μια σούπα μινεστρόνε, που απελευθερώνει αργά τις γεύσεις και τα αρώματα των συστατικών της, ή τα ξερά φασόλια, που έχουν από μόνα τους γεμάτη γεύση. Βασικά, τα περισσότερα υλικά καλής ποιότητας αρκούν για να νοστιμίσουν το φαγητό σου, αρκεί να τα μαγειρέψεις αργά και με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

empty alt

10+1 τρόφιμα που σε αφήνουν πεινασμένο

Αν κάνεις δίαιτα για να φτιάξεις κορμί για την παραλία, προσπάθησε να αποφύγεις τα παρακάτω τρόφιμα. Είναι πολύ γευστικά, μπορεί να χορταίνουν το μάτι αλλά σου δίνουν περιττές θερμίδες χωρίς να σε γεμίζουν! Croissant Οι επιδόσεις του ως προς το πόσο σε χορταίνει είναι αντιστρόφως ανάλογες του […]
empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Ό,τι κι αν έχει περισσέψει από το χτεσινό φαγητό, αξιοποίησέ το σε αυτή τη συνταγή

Αυτό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου είναι μερικές τορτίγιες (μεξικανικές πιτούλες). Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εκμεταλλευτείς τα χτεσινά αποφάγια, για να φτιάξεις πεντανόστιμες κεσαντίγιας, που θα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι στην οικογένεια.
empty alt

ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ

Aν και η καλλιέργεια της πατάτας, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε στη Νάξο από τα τέλη του 18ου αιώνα, μόνο στα 1830 η καλλιέργειά της πήρε μεγάλη εξάπλωση στην πεδινή Νάξο και αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα…  συνέχεια
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Διατήρησε τα λαχανικά σου φρέσκα για ώρες μετά το κόψιμο

Μπορεί το καροτάκι να το θέλεις μαλακό όταν το μαγειρεύεις, αλλά σε μια κρύα, ωμή σαλάτα ονειρεύεσαι να παραμείνει φρέσκο και τραγανό.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Key Lime Mojitos: το ποτό που φέρνει πιο γρήγορα το καλοκαίρι

Ξεκλείδωσε όμορφες στιγμές με αυτό το υπέροχο κοκτέιλ
Back To Top