Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή. Σε ποιες συνταγές όμως είναι απαραίτητος ο ζωμός και πότε μπορείς να συμβιβαστείς με σκέτο νεράκι;

Ο ζωμός είναι must σε όποιες περιπτώσεις χρειάζεσαι ένα boost γεύσης, όπως στο ριζότο, στη γαλλική κρεμμυδόσουπα και φυσικά στις αντίστοιχες σούπες (π.χ. ζωμός λαχανικών για σούπα λαχανικών, ζωμός κότας για κοτόσουπα ή ζωμός βοδινού για κρεατόσουπα). Σε άλλες περιπτώσεις, σίγουρα ο ζωμός μπορεί να λειτουργήσει ως μια καλή προσθήκη, αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητος: μπορείς άνετα να βάλεις νερό στο κρασί σου ή, εν προκειμένω, στην κατσαρόλα σου.

Πώς όμως θα κάνεις το νερό (σχεδόν) άξιο υποκατάστατο ενός ζωμού; Προσθέτοντας με γενναιοδωρία μπαχαρικά, αλάτι και ίσως μερικά ακόμα ενισχυτικά γεύσης όπως λίγες φλοίδες παρμεζάνας, μερικές κουταλιές λευκό κρασί ή σόγια σος, ανάλογα με τη συνταγή. Μπορείς, ακόμα, να αυξήσεις την ποσότητα των μυρωδικών που χρησιμοποιείς, όπως το σέλερι, ο φρέσκος μαϊντανός ή το σκόρδο.

Τέλος, υπάρχουν κάποια πιάτα που ξεχειλίζουν από νοστιμιά χωρίς πολλά-πολλά. Όπως μια σούπα μινεστρόνε, που απελευθερώνει αργά τις γεύσεις και τα αρώματα των συστατικών της, ή τα ξερά φασόλια, που έχουν από μόνα τους γεμάτη γεύση. Βασικά, τα περισσότερα υλικά καλής ποιότητας αρκούν για να νοστιμίσουν το φαγητό σου, αρκεί να τα μαγειρέψεις αργά και με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

5 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.
empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Τέλεια αυγά σκραμπλ σε 5 βήματα

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της.
empty alt

Το απόλυτο burger του καλοκαιριού είναι με σολομό!

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.
empty alt

Στην κουζίνα με τον Matt Damon

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.
Back To Top