Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή. Σε ποιες συνταγές όμως είναι απαραίτητος ο ζωμός και πότε μπορείς να συμβιβαστείς με σκέτο νεράκι;

Ο ζωμός είναι must σε όποιες περιπτώσεις χρειάζεσαι ένα boost γεύσης, όπως στο ριζότο, στη γαλλική κρεμμυδόσουπα και φυσικά στις αντίστοιχες σούπες (π.χ. ζωμός λαχανικών για σούπα λαχανικών, ζωμός κότας για κοτόσουπα ή ζωμός βοδινού για κρεατόσουπα). Σε άλλες περιπτώσεις, σίγουρα ο ζωμός μπορεί να λειτουργήσει ως μια καλή προσθήκη, αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητος: μπορείς άνετα να βάλεις νερό στο κρασί σου ή, εν προκειμένω, στην κατσαρόλα σου.

Πώς όμως θα κάνεις το νερό (σχεδόν) άξιο υποκατάστατο ενός ζωμού; Προσθέτοντας με γενναιοδωρία μπαχαρικά, αλάτι και ίσως μερικά ακόμα ενισχυτικά γεύσης όπως λίγες φλοίδες παρμεζάνας, μερικές κουταλιές λευκό κρασί ή σόγια σος, ανάλογα με τη συνταγή. Μπορείς, ακόμα, να αυξήσεις την ποσότητα των μυρωδικών που χρησιμοποιείς, όπως το σέλερι, ο φρέσκος μαϊντανός ή το σκόρδο.

Τέλος, υπάρχουν κάποια πιάτα που ξεχειλίζουν από νοστιμιά χωρίς πολλά-πολλά. Όπως μια σούπα μινεστρόνε, που απελευθερώνει αργά τις γεύσεις και τα αρώματα των συστατικών της, ή τα ξερά φασόλια, που έχουν από μόνα τους γεμάτη γεύση. Βασικά, τα περισσότερα υλικά καλής ποιότητας αρκούν για να νοστιμίσουν το φαγητό σου, αρκεί να τα μαγειρέψεις αργά και με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

empty alt

Πολύτιμα δημητριακά

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες από δημητριακά ολικής άλεσης διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια ή καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα φακές σπυρωτές σαν… ρύζι!

Αν ξέρεις πώς να μαγειρεύεις ρύζι, τότε βασικά γνωρίζεις και πώς να μαγειρεύεις φακές. Και αν δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε, κανένα πρόβλημα, θα καταλάβεις σε λιγάκι! Το μαγείρεμα του συγκεκριμένου όσπριου μπορεί να γίνει πανεύκολο αρκεί να θυμάσαι 1: 2.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
empty alt

Key Lime Mojitos: το ποτό που φέρνει πιο γρήγορα το καλοκαίρι

Ξεκλείδωσε όμορφες στιγμές με αυτό το υπέροχο κοκτέιλ
Back To Top