Αν απολαμβάνεις το λικέρ καφέ, σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι σου.

Αν απολαμβάνεις το λικέρ καφέ, σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι σου. Το μόνο μειονέκτημα; Η περίοδος αναμονής είναι τρεις εβδομάδες, αλλά προλαβαίνεις άνετα να το ετοιμάσεις μέχρι τα Χριστούγεννα και να έχεις ένα τέλειο κέρασμα για το σπίτι ή ένα diy -αλλά εγγυημένα επιτυχημένο- δώρο για τους φίλους σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή, που δίνει ο Αμερικανός bartender Scott Baird.

Συνταγή για λικέρ καφέ

Τι θα χρειαστείς:

1 μπουκάλι (750 ml) βότκα ή λευκό ρούμι
1 ¼ φλιτζάνι μαύρο ρούμι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
350 γραμμάρια ολόκληροι κόκκοι καφέ
1 κόκκος βανίλιας
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Ανακάτεψε όλα τα υλικά και τοποθέτησέ τα σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Ανακίνησέ το για να αναμειχθούν καλά.

2. Βάλε ετικέτα με την ημερομηνία ανάμειξης στο βάζο και άφησέ το για τρεις εβδομάδες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος (π.χ. σε ένα ντουλάπι της κουζίνας). Στη διάρκεια κάθε εβδομάδας, φρόντιζε να το βγάζεις τακτικά και να ανακινείς το μείγμα.

3. Μετά τις τρεις εβδομάδες, πέρασε το μείγμα από λεπτή σίτα μεταφέροντάς το σε καθαρό δοχείο. Καταναλώνεται όπως το Kahlua και κάθε λικέρ καφέ.

empty alt

Οδηγός σούπα: Το απόλυτο comfort food!

Τι γεύση έχει το…. κρυολόγημα; «Γεύση»; Ναι, γεύση. Αν είστε μαμά, πείτε γρήγορα το πρώτο φαγητό που θα φτιάχνατε για τον κρυολογημένο της οικογένειας.
empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

Τα 12 αιώνια προβλήματα στην κουζίνα σου και οι λύσεις τους

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Μπορεί να θεωρείς αυτονόητο, για παράδειγμα, ότι διατηρείς τα λεμόνια σου με το σωστό τρόπο ή ότι τα κόβεις με το σωστό τρόπο αλλά στην πραγματικότητα να υπάρχει ένας… ακόμα πιο σωστός τρόπος, που θα σε […]
empty alt

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα φύλλα του καρότου;

Αν βρεις στο μανάβικο ή στη λαϊκή αγορά ρίζες καρότου που διατηρούν ακόμα τα πράσινα φύλλα τους, προτίμησέ τις.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
empty alt

Barbie Cocktail: μια συνταγή για να μπεις στον μεθυστικά ροζ κόσμο της

H Barbie έχει αυτή την εποχή την τιμητική της και σε κερνάει το κοκτέιλ της
Back To Top