Δίνουν τραγανή υφή και γεύση σε σούπες, σαλάτες, αλλά και σε αυγά τηγανιτά, μάτια ή ομελέτα. Ο λόγος για τα κρουτόν με τυρί και σκόρδο, που εκτοξεύουν την απόλαυση σε μια ευρεία γκάμα πιάτων.


Δίνουν τραγανή υφή και γεύση σε σούπες, σαλάτες, αλλά και σε αυγά τηγανιτά, μάτια ή ομελέτα. Ο λόγος για τα κρουτόν με τυρί και σκόρδο, που εκτοξεύουν την απόλαυση σε μια ευρεία γκάμα πιάτων.

Υπάρχουν φυσικά τα τυποποιημένα κρουτόν, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα σπιτικά. Φτιάχνοντάς τα, επιπλέον, θα εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Ποια είναι η συνταγή, λοιπόν;

1. Κόβεις μια μπαγκέτα μπαγιάτικο ψωμί (ή όση σού έχει περισσέψει) σε φέτες πάχους 2-3 εκ. Στη συνέχεια, κόβεις τις φέτες σε κυβάκια.

2. Αραδιάζεις τα κυβάκια σε ένα ταψάκι. Περιχύνεις με ελαιόλαδο, πασπαλίζεις με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτεις τριμμένη παρμεζάνα στην ποσότητα της αρεσκείας σου. Συμπληρώνεις με 1-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου.

3. Ψήνεις στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι τα κυβάκια να γίνουν τραγανά. Ανακατεύεις ελαφρώς ταρακουνώντας το ταψί για να ψηθούν ομοιόμορφα. Θα το καταλάβεις όταν ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

4. Τα βγάζεις από το φούρνο και τα αφήνεις να κρυώσουν προτού τα χρησιμοποιήσεις στο φαγητό. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για λίγες ημέρες.

empty alt

Επικίνδυνος ο συνδυασμός αλκοολούχων και ενεργειακών ποτών

Εξίσου επικίνδυνη για τους εφήβους με τη λήψη κοκαΐνης, είναι και η ανάμιξη οινοπνευματωδών ποτών με ενεργειακά ροφήματα.
empty alt

Το μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου (όπως το μαρούλι, το σπανάκι, η ρόκα, το κέιλ) μαραίνονται μέσα σε μόλις μία με δύο μέρες, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 1.
empty alt

Μαγείρεψε σωστά τις φακές σε 5 απλά βήματα

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Πώς να καθαρίσετε και να φιλετάρετε ένα ψάρι

Όταν παρακολουθούμε εκπομπές ή ριάλιτι μαγειρικής ακόμα και οι πιο δύσκολες ή πολύπλοκες εργασίες μοιάζουν να γίνονται εύκολα και με φυσικό τρόπο.
empty alt

Milkshake: Παγωμένη απόλαυση σε ό,τι γεύση θες

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Back To Top