Δίνουν τραγανή υφή και γεύση σε σούπες, σαλάτες, αλλά και σε αυγά τηγανιτά, μάτια ή ομελέτα. Ο λόγος για τα κρουτόν με τυρί και σκόρδο, που εκτοξεύουν την απόλαυση σε μια ευρεία γκάμα πιάτων.


Δίνουν τραγανή υφή και γεύση σε σούπες, σαλάτες, αλλά και σε αυγά τηγανιτά, μάτια ή ομελέτα. Ο λόγος για τα κρουτόν με τυρί και σκόρδο, που εκτοξεύουν την απόλαυση σε μια ευρεία γκάμα πιάτων.

Υπάρχουν φυσικά τα τυποποιημένα κρουτόν, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα σπιτικά. Φτιάχνοντάς τα, επιπλέον, θα εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Ποια είναι η συνταγή, λοιπόν;

1. Κόβεις μια μπαγκέτα μπαγιάτικο ψωμί (ή όση σού έχει περισσέψει) σε φέτες πάχους 2-3 εκ. Στη συνέχεια, κόβεις τις φέτες σε κυβάκια.

2. Αραδιάζεις τα κυβάκια σε ένα ταψάκι. Περιχύνεις με ελαιόλαδο, πασπαλίζεις με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτεις τριμμένη παρμεζάνα στην ποσότητα της αρεσκείας σου. Συμπληρώνεις με 1-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου.

3. Ψήνεις στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι τα κυβάκια να γίνουν τραγανά. Ανακατεύεις ελαφρώς ταρακουνώντας το ταψί για να ψηθούν ομοιόμορφα. Θα το καταλάβεις όταν ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

4. Τα βγάζεις από το φούρνο και τα αφήνεις να κρυώσουν προτού τα χρησιμοποιήσεις στο φαγητό. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για λίγες ημέρες.

empty alt

Το επικίνδυνο πάτωμα

Μην αγγίζετε φαγητό που έχει πέσει στο πάτωμα. Μπορεί η προειδοποίηση να είναι οικεία όμως οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ένας στους τρεις άντρες και γυναίκες θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο, πιστεύοντας ότι η στιγμιαία επαφή του φαγητού με το πάτωμα δεν μπορεί να το μολύνει […]
empty alt

Εσύ έχεις δοκιμάσει κρασί με γεύση σοκολάτα;

Αν συνηθίζεις να συνοδεύεις τη σοκολάτα σου με ένα ποτήρι κρασί (ή το κρασί σου με σοκολάτα), τώρα μπορείς να απολαύσεις και τα δύο μαζί σε ένα προϊόν.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Αντίο ροζέ (κρασί), καλώς ήρθες gose (μπίρα)

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.
empty alt

Καιρός για…frozen yogurt

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει κι η διάθεση μικρών και μεγάλων για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι.
empty alt

Deep Dish Pizza – η σπιτική πίτσα… στο τηγάνι

Πιο εύκολη από ποτέ, αυτή η εκδοχή της θα σε ενθουσιάσει
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολο «τηγανητό» παγωτό

  Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.
empty alt

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
Back To Top