Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο. Πώς; Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Βάλε νερό να βράσει. Γέμισε ένα μικρό κατσαρολάκι με 7-8 εκατοστά νερό. Κλείσε το καπάκι και άφησέ το να πάρει μια βράση. Αυτή η ποσότητα νερού ίσως σου φαίνεται μικρή, αλλά είναι η ιδανική ώστε το σπασμένο αυγό να μην επιπλεύσει σε μεγάλη απόσταση από τον πυθμένα της κατσαρόλας και το ασπράδι να ψηθεί προτού απλωθεί.

2. Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά. Και άφησέ το να σιγοβράζει. Αμέσως μετά, πρόσθεσε ξίδι στο νερό: η οξύτητά του θα βοηθήσει το ασπράδι να στερεοποιηθεί πιο γρήγορα. Μη χρησιμοποιήσεις βαλσαμικό ξίδι, γιατί θα σκουρύνει το χρώμα του αυγού και θα δώσει μια έντονη γεύση στο ποσέ. Ιδανική επιλογή είναι το λευκό ξίδι.

3. Βύθισε απαλά το αυγό. Αρχικά, σπάσε το σε ένα μπολ και μετάφερέ το, στη συνέχεια, απαλά στο νερό, ρίχνοντάς το σιγά σιγά. Δεν πειράζει αν σε αυτή τη φάση απλωθεί λίγο το ασπράδι. Αν θέλεις, επαναλαμβάνεις τη διαδικασία και με ένα δεύτερο αυγό αλλά όχι με περισσότερα, γιατί θα «παραφορτώσεις» την κατσαρόλα. Μπορείς επίσης να ανακινήσεις ελαφρά το κατσαρολάκι δημιουργώντας έτσι μια μικρή δίνη και εμποδίζοντας το ασπράδι να απλωθεί.

4. Βάλε χρονόμετρο κουζίνας. Υπολόγισε ότι το αυγό σου θα χρειαστεί να σιγοβράσει για 3 λεπτά: αρκετός χρόνος για να ψηθεί το ασπράδι ενώ ο κρόκος παραμένει ρευστός. Βγάλε το αυγό από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα. Αν δεν έχεις χρονόμετρο, θα καταλάβεις ότι το αυγό σου είναι έτοιμο όταν το ασπράδι γίνει αδιαφανές και συμπαγές – δεν χάνει δηλαδή το σχήμα του όταν το βγάζεις από το νερό. Απολαμβάνεις το ποσέ αυγό σου αμέσως.

empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Γιατί προσφέρουμε σοκολατάκια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Πες το με μια σοκολάτα… Μια μπάρα ή μικρές μπουκίτσες σοκολάτας είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος τρόπος για να δείξουμε τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και οικειότητας.
empty alt

Πώς θα ψήσεις παντζάρια στο φούρνο

Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν.
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
Back To Top