Όχι τυχαία, η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, αφού φτιάχνεται με λίγα υλικά, αξιοποιεί ιδανικά τα περισσεύματα του κοτόπουλου και είναι πολύ νόστιμη! Ένα από τα μυστικά της, βέβαια, είναι το σπιτικό ντρέσινγκ, που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά, αρκεί να […]

Όχι τυχαία, η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, αφού φτιάχνεται με λίγα υλικά, αξιοποιεί ιδανικά τα περισσεύματα του κοτόπουλου και είναι πολύ νόστιμη! Ένα από τα μυστικά της, βέβαια, είναι το σπιτικό ντρέσινγκ, που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες:

1. Σύναψε ειρήνη με τα ωμά αυγά και τις αντζούγιες. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια. Για να φτιάξεις τη σωστή σος, πρέπει να αγκαλιάσεις δύο υλικά που πιθανόν να σου προκαλούν αηδία: αντζούγιες και ωμό αυγό. Κι όμως, αυτά ακριβώς απολάμβανες τόσο καιρό μαζί με την αγαπημένη σου σαλάτα του Καίσαρα, χωρίς να το γνωρίζεις.

2. Τρίψε λίγη παρμεζάνα. Πάρε την καλύτερη παρμεζάνα που αντέχει το πορτοφόλι σου, αλλά μην την τρίψεις πριν από την προετοιμασία της σαλάτας. Υπολόγισε ότι για μία σαλάτα θα χρειαστείς ένα τέταρτο του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα.

3. Ψιλόκοψε τις αντζούγιες και το σκόρδο. Κόψε σε μικρά κομματάκια δύο φιλετάκια αντζούγιας. Μετά, στην ίδια επιφάνεια κοπής, λιώσει μια σκελίδα σκόρδου. Χρησιμοποιώντας τη λεπίδα από το μαχαίρι σου, παράλληλα με την επιφάνεια κοπής, λιώσε την αντζούγια και το σκόρδο μαζί, μέχρι να αποκτήσεις μια ομοιόμορφη πάστα.

4. Ανακάτεψε τα υλικά σου. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακάτεψε ένα ωμό αυγό, τρεις κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού, την πάστα σκόρδου-αντζούγιας, ½ κ.γ. Γούστερ σος, ¼ κ.σ. μπούκοβο σε νιφάδες και 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν.

5. Τέλος, πρόσθεσε ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο φυτικό λάδι – εξαρτάται από τη γεύση που θέλεις να πετύχεις (και τις προμήθειες στην κουζίνα σου). Για να δώσεις, πάντως, την πλούσια γεύση του ελαιολάδου… δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο.

empty alt

Τα 11 οφέλη του γκρέιπφρουτ

Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.
empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Βουτυρένιες μπάρες κολοκύθας

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top