Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι.

Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι. Πώς θα τα μαγειρέψεις για να αποκαταστήσεις το όνομά τους;

Ακολουθούν τρεις εναλλακτικοί τρόποι αντί για το βράσιμο:

Κάνε τα σάλτσα. Σιγομαγείρεψέ τα μαζί με άφθονο ελαιόλαδο, αλάτι και μυρωδικά, σε πολύ νερό, ώστε να απελευθερώσουν τη γεύση τους και να αποκτήσουν μια μαλακή, σχεδόν ρευστή υφή. Στη συνέχεια χρησιμοποίησέ τα ως βάση σάλτσας για μια μακαρονάδα, για ψητό ψάρι ή για χοιρινό, προσθέτοντας πάντα φρέσκα βότανα και λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Τσιγάρισέ τα. Το ζητούμενο είναι απέξω να καψαλιστούν ελαφρά, ενώ εσωτερικά παραμένουν τραγανά. Για να το πετύχεις, ζεσταίνεις το γκριλ, τα κάρβουνα ή το τηγάνι και στη συνέχεια τα ψήνεις σε πολύ δυνατή φωτιά. Αποσύροντάς τα, τα κόβεις σε μπουκίτσες και σερβίρεις με λαδόξιδο και λίγο τριμμένο τυρί.

Απόλαυσέ τα ωμά. Κι όμως, τα κολοκυθάκια καταναλώνονται και ωμά, όταν διατηρούν την τραγανή υφή τους. Αρκεί να τα καρυκεύσεις γενναιόδωρα. Τα κόβεις σε κυβάκια, τα ανακατεύεις με μπαχαρικά, μυρωδικά και ξίδι και συνοδεύεις κρέας, θαλασσινά ή μεξικανικά τάκος. Μπορείς επίσης να τα κόψεις σε λωρίδες και να τα προσθέσεις σε σαλάτα με λαδόξιδο, ραπανάκι, καρότα ή παντζάρια.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top