Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι.

Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι. Πώς θα τα μαγειρέψεις για να αποκαταστήσεις το όνομά τους;

Ακολουθούν τρεις εναλλακτικοί τρόποι αντί για το βράσιμο:

Κάνε τα σάλτσα. Σιγομαγείρεψέ τα μαζί με άφθονο ελαιόλαδο, αλάτι και μυρωδικά, σε πολύ νερό, ώστε να απελευθερώσουν τη γεύση τους και να αποκτήσουν μια μαλακή, σχεδόν ρευστή υφή. Στη συνέχεια χρησιμοποίησέ τα ως βάση σάλτσας για μια μακαρονάδα, για ψητό ψάρι ή για χοιρινό, προσθέτοντας πάντα φρέσκα βότανα και λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Τσιγάρισέ τα. Το ζητούμενο είναι απέξω να καψαλιστούν ελαφρά, ενώ εσωτερικά παραμένουν τραγανά. Για να το πετύχεις, ζεσταίνεις το γκριλ, τα κάρβουνα ή το τηγάνι και στη συνέχεια τα ψήνεις σε πολύ δυνατή φωτιά. Αποσύροντάς τα, τα κόβεις σε μπουκίτσες και σερβίρεις με λαδόξιδο και λίγο τριμμένο τυρί.

Απόλαυσέ τα ωμά. Κι όμως, τα κολοκυθάκια καταναλώνονται και ωμά, όταν διατηρούν την τραγανή υφή τους. Αρκεί να τα καρυκεύσεις γενναιόδωρα. Τα κόβεις σε κυβάκια, τα ανακατεύεις με μπαχαρικά, μυρωδικά και ξίδι και συνοδεύεις κρέας, θαλασσινά ή μεξικανικά τάκος. Μπορείς επίσης να τα κόψεις σε λωρίδες και να τα προσθέσεις σε σαλάτα με λαδόξιδο, ραπανάκι, καρότα ή παντζάρια.

empty alt

Τι συμβαίνει με το Καμαμπέρ;

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης;

Αν σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις σε μια συνταγή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή, απλά, υπάρχει μόνο το δεύτερο στα ντουλάπια σου, τι κάνεις; Σε γενικές γραμμές, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης το αποτέλεσμα είναι πιο […]
empty alt

Μανιτάρια Portobello γεμισμένα… αλλιώς

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
empty alt

Ομελέτα γευστικό ουράνιο τόξο

Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Ψάχνετε για μια επιλογή που είναι υγιεινή και εύκολη; Γεμάτο από λαχταριστά λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, ντομάτα, μπρόκολο, κρεμμύδι και πιπεριές, αυτό το πιάτο με αυγά χαμηλών υδατανθράκων είναι ένας πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά τρόπος για να...
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top