Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι.

Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι. Πώς θα τα μαγειρέψεις για να αποκαταστήσεις το όνομά τους;

Ακολουθούν τρεις εναλλακτικοί τρόποι αντί για το βράσιμο:

Κάνε τα σάλτσα. Σιγομαγείρεψέ τα μαζί με άφθονο ελαιόλαδο, αλάτι και μυρωδικά, σε πολύ νερό, ώστε να απελευθερώσουν τη γεύση τους και να αποκτήσουν μια μαλακή, σχεδόν ρευστή υφή. Στη συνέχεια χρησιμοποίησέ τα ως βάση σάλτσας για μια μακαρονάδα, για ψητό ψάρι ή για χοιρινό, προσθέτοντας πάντα φρέσκα βότανα και λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Τσιγάρισέ τα. Το ζητούμενο είναι απέξω να καψαλιστούν ελαφρά, ενώ εσωτερικά παραμένουν τραγανά. Για να το πετύχεις, ζεσταίνεις το γκριλ, τα κάρβουνα ή το τηγάνι και στη συνέχεια τα ψήνεις σε πολύ δυνατή φωτιά. Αποσύροντάς τα, τα κόβεις σε μπουκίτσες και σερβίρεις με λαδόξιδο και λίγο τριμμένο τυρί.

Απόλαυσέ τα ωμά. Κι όμως, τα κολοκυθάκια καταναλώνονται και ωμά, όταν διατηρούν την τραγανή υφή τους. Αρκεί να τα καρυκεύσεις γενναιόδωρα. Τα κόβεις σε κυβάκια, τα ανακατεύεις με μπαχαρικά, μυρωδικά και ξίδι και συνοδεύεις κρέας, θαλασσινά ή μεξικανικά τάκος. Μπορείς επίσης να τα κόψεις σε λωρίδες και να τα προσθέσεις σε σαλάτα με λαδόξιδο, ραπανάκι, καρότα ή παντζάρια.

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top