Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού

Αυτή η εύκολη σαλάτα τορτελίνι είναι η μόνη σαλάτα ζυμαρικών που θα θες να απολαμβάνεις όλο το καλοκαίρι. Είναι γρήγορο και απλό με μια εύκολη σπιτική βινεγκρέτ που θα την κάνει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε μια θάλασσα από βασικές μακαρονοσαλάτες.. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε αυτή τη σαλάτα ζυμαρικών δική σας:

Μπορώ να ανταλλάξω μερικά συστατικά;

Απολύτως! Αλλάξτε τις λιαστές ντομάτες με φρέσκα ντοματίνια, χρησιμοποιήστε λάχανο αντί για σπανάκι ή μπέικον αντί για σαλάμι και αντικαταστήστε την παρμεζάνα με πεκορίνο ή μοτσαρέλα. Προσαρμόζεται εύκολα η συνταγή στα γευστικά γούστα σας!

Πώς φτιάχνω τη βινεγκρέτ;

Μας αρέσει αυτό το ντρέσινγκ και είναι πολύ εύκολο το να φτιάξετε το δικό σας. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να προσθέσετε όλα τα συστατικά σας –ξίδι, λάδι, καρυκεύματα– σε ένα βάζο και ανακινήστε, ανακινήστε, ανακινήστε μέχρι να ενωθούν όλα. Σούπερ απλό!

Μπορώ να την φτιάξω νωρίτερα;

Αυτή η σαλάτα είναι εξαιρετική για να την φτιάξετε εκ των προτέρων. Μπορεί να ετοιμαστεί και να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ώρες ή να αποθηκευτεί στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Αν το φτιάξετε την προηγούμενη μέρα, σας προτείνουμε να περιμένετε να προσθέσετε το σπανάκι μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

473

Συστατικά

500 γρ. τορτελίνια γεμισμένα με φρέσκο τυρί

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

1/2 κ.γ. μέλι

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3/4 φλ. σαλάμι ή προσούτο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. baby σπανάκι

1/2 φλ. λιαστές ντομάτες συσκευασμένες με λάδι, ψιλοκομμένες

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε και μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.

Βήμα 2

Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το μέλι και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 3

Στο μπολ, προσθέστε το προσούτο, το σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες και το dressing και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Γαρνίρετε με παρμεζάνα.

empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Τα «υπνωτικά» σνακ που βάζουν τέλος στην αϋπνία

Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα.
empty alt

Έχει η Μύκονος παραδοσιακά προϊόντα;

Είναι περισσότερο γνωστή για το nightlife, τα άπειρα bar, club και καταστήματα κορυφαίων στον κόσμο brands που στριμώχνονται στα δρομάκια, για τις πανέμορφες παραλίες της, τους εγχώριους και διεθνείς celebrities που την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο το χρόνο, για τα φοιτητικά πάρτι όπου το...
empty alt

Μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης;

Αν σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις σε μια συνταγή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή, απλά, υπάρχει μόνο το δεύτερο στα ντουλάπια σου, τι κάνεις; Σε γενικές γραμμές, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης το αποτέλεσμα είναι πιο […]
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
Back To Top