Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού

Αυτή η εύκολη σαλάτα τορτελίνι είναι η μόνη σαλάτα ζυμαρικών που θα θες να απολαμβάνεις όλο το καλοκαίρι. Είναι γρήγορο και απλό με μια εύκολη σπιτική βινεγκρέτ που θα την κάνει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε μια θάλασσα από βασικές μακαρονοσαλάτες.. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε αυτή τη σαλάτα ζυμαρικών δική σας:

Μπορώ να ανταλλάξω μερικά συστατικά;

Απολύτως! Αλλάξτε τις λιαστές ντομάτες με φρέσκα ντοματίνια, χρησιμοποιήστε λάχανο αντί για σπανάκι ή μπέικον αντί για σαλάμι και αντικαταστήστε την παρμεζάνα με πεκορίνο ή μοτσαρέλα. Προσαρμόζεται εύκολα η συνταγή στα γευστικά γούστα σας!

Πώς φτιάχνω τη βινεγκρέτ;

Μας αρέσει αυτό το ντρέσινγκ και είναι πολύ εύκολο το να φτιάξετε το δικό σας. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να προσθέσετε όλα τα συστατικά σας –ξίδι, λάδι, καρυκεύματα– σε ένα βάζο και ανακινήστε, ανακινήστε, ανακινήστε μέχρι να ενωθούν όλα. Σούπερ απλό!

Μπορώ να την φτιάξω νωρίτερα;

Αυτή η σαλάτα είναι εξαιρετική για να την φτιάξετε εκ των προτέρων. Μπορεί να ετοιμαστεί και να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ώρες ή να αποθηκευτεί στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Αν το φτιάξετε την προηγούμενη μέρα, σας προτείνουμε να περιμένετε να προσθέσετε το σπανάκι μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

473

Συστατικά

500 γρ. τορτελίνια γεμισμένα με φρέσκο τυρί

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

1/2 κ.γ. μέλι

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3/4 φλ. σαλάμι ή προσούτο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. baby σπανάκι

1/2 φλ. λιαστές ντομάτες συσκευασμένες με λάδι, ψιλοκομμένες

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε και μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.

Βήμα 2

Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το μέλι και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 3

Στο μπολ, προσθέστε το προσούτο, το σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες και το dressing και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Γαρνίρετε με παρμεζάνα.

empty alt

Βράσε ρύζι: 5+1 tips για να το κάνεις πεντανόστιμο

Το μαγείρεμα του ρυζιού δεν είναι δύσκολο, αρκεί να ξέρεις ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις. Γιατί οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να σαμποτάρει τη γεύση και την υφή του.
empty alt

Χαλούν τα μπαχαρικά;

Πόσο καιρό κρατάς εκείνο το σακουλάκι με το τριμμένο τζίντζερ στο ντουλάπι της κουζίνας σου; Ή το τριμμένο μοσχοκάρυδο, που μοιάζει να έχει ξεχαστεί από αιώνες; Μάλλον ήρθε ο καιρός να τα αποχαιρετήσεις, στέλνοντάς τα στον κάδο απορριμμάτων.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.
empty alt

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
empty alt

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
Back To Top