Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού

Αυτή η εύκολη σαλάτα τορτελίνι είναι η μόνη σαλάτα ζυμαρικών που θα θες να απολαμβάνεις όλο το καλοκαίρι. Είναι γρήγορο και απλό με μια εύκολη σπιτική βινεγκρέτ που θα την κάνει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε μια θάλασσα από βασικές μακαρονοσαλάτες.. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε αυτή τη σαλάτα ζυμαρικών δική σας:

Μπορώ να ανταλλάξω μερικά συστατικά;

Απολύτως! Αλλάξτε τις λιαστές ντομάτες με φρέσκα ντοματίνια, χρησιμοποιήστε λάχανο αντί για σπανάκι ή μπέικον αντί για σαλάμι και αντικαταστήστε την παρμεζάνα με πεκορίνο ή μοτσαρέλα. Προσαρμόζεται εύκολα η συνταγή στα γευστικά γούστα σας!

Πώς φτιάχνω τη βινεγκρέτ;

Μας αρέσει αυτό το ντρέσινγκ και είναι πολύ εύκολο το να φτιάξετε το δικό σας. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να προσθέσετε όλα τα συστατικά σας –ξίδι, λάδι, καρυκεύματα– σε ένα βάζο και ανακινήστε, ανακινήστε, ανακινήστε μέχρι να ενωθούν όλα. Σούπερ απλό!

Μπορώ να την φτιάξω νωρίτερα;

Αυτή η σαλάτα είναι εξαιρετική για να την φτιάξετε εκ των προτέρων. Μπορεί να ετοιμαστεί και να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ώρες ή να αποθηκευτεί στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Αν το φτιάξετε την προηγούμενη μέρα, σας προτείνουμε να περιμένετε να προσθέσετε το σπανάκι μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

473

Συστατικά

500 γρ. τορτελίνια γεμισμένα με φρέσκο τυρί

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

1/2 κ.γ. μέλι

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3/4 φλ. σαλάμι ή προσούτο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. baby σπανάκι

1/2 φλ. λιαστές ντομάτες συσκευασμένες με λάδι, ψιλοκομμένες

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε και μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.

Βήμα 2

Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το μέλι και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 3

Στο μπολ, προσθέστε το προσούτο, το σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες και το dressing και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Γαρνίρετε με παρμεζάνα.

empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Πώς θα κάνεις τα πάντα τουρσί σε χρόνο-ρεκόρ

Το μυστικό μιας Σουηδής σεφ θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βοηθήσει να μειώσεις δραστικά τα αποφάγια που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων σου.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Απολαυστική και ωφέλιμη χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της.
empty alt

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
empty alt

Η γεύση των καλοκαιρινών διακοπών σε ένα πιάτο

Δύο μεγάλες μας αγάπες του comfort αλλά και του γρήγορου φαγητού συναντώνται σε αυτό το πιάτο: τα ζυμαρικά και τα υλικά της σαλάτας – και μάλιστα της πιο ελληνικής και της πιο αγαπημένης, δηλαδή της χωριάτικης! Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά […]
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.
empty alt

Mamma mia: συνταγή για την καλύτερη σαλάτα ζυμαρικών

Εύκολη, χορταστική, μια σαλάτα σκέτη απόλαυση
Back To Top